user_mobilelogo

Suomi-Seuran uutiskirje

 

 

 

 

 

Hyvä ulkosuomalainen,

 

Monen lähes tauottoman sadepäivän jälkeen Helsingissä iloitaan aurinkoisesta päivästä.  Syksyn ruska on parhaillaan komeimmillaan täällä Etelä-Suomessa.

 

Juuri ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön syyskokouksen alla saimme kaksi hyvää uutista.  Seitsemäntoista vuotta ajamamme kirjeäänestys ulkosuomalaisille on nyt vihdoin eduskunnan käsittelyssä, ja sen olisi määrä astua voimaan eduskuntavaaleissa 2019. Lisäksi Hallituksen ulkosuomalaispoliittinen ohjelma vuosiksi 2017 – 2021 on nyt hyväksytty. Suomi-Seura ry on osallistunut ohjelman laadintaan aina ensimmäisestä, vuonna 2006 hyväksytystä ohjelmasta lähtien.

 

Järjestöavustusten syksyn jako on parhaillaan käynnissä. Anomuksista suurin osa liittyi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlahankkeisiin ja -juhliin.

 

Tarjoamme Suomen 100-vuotiskahvit itsenäisyyspäivän alla 5.12. kello 13 – 15 toimistossamme. Tilaisuuteen on ilmoittauduttava ennakkoon 4.12. kello 12:een mennessä. Tervetuloa!

 

Joululahjoja miettiessänne muistakaa Suomi-Seuran Tuotevälitys ja Verkkokauppa, joka avautuu seuran kotisivulta. Seuran jäsenet saavat tuotteet alennuksella. Valikoimissa on mm. kirjoja, Suomi 100 -tuotteita, levyjä, videoita ja Suomen lippuja. Ensi vuoden kalentereita voitte kysellä marraskuun puolella.

 

Suomi-Seuran jäsenyyden voi myös antaa lahjaksi. Nyt ensi vuoden jäsenmaksun maksavat saavat loppuvuoden jäsenyyden ja jäsenlehdet kaupan päälle.

 

Parhain terveisin,

 

Suomi-Seura ry

 

Kirjeäänestys ulkomailla esitetään mahdollistettavaksi vaaleissa

 

Ulkomailla asuville ja tilapäisesti oleskeleville äänioikeutetuille esitetään oikeutta kirjeäänestykseen kaikissa yleisissä vaaleissa. Hallitus antoi asiasta esityksen eduskunnalle 19.9.2017.

 

Oikeus äänestää kirjeitse olisi ulkosuomalaisilla äänioikeutetuilla ja niillä Suomessa vakituisesti asuvilla äänioikeutetuilla, jotka ovat ulkomailla koko sen ajan kun Suomessa voi äänestää eli ennakkoäänestysajan ja vaalipäivän.

 

Kirjeäänestystä haluava äänioikeutettu tilaisi kirjeäänestysasiakirjat Suomesta ulkomaiseen osoitteeseen. Ne saatuaan hän äänestäisi ja palauttaisi äänensä postitse oman kuntansa keskusvaalilautakunnalle. Lähetyksen tulisi olla perillä viimeistään vaalipäivää edeltävänä perjantaina.

 

Kirjeäänestyksessä äänestäjän tulisi hankkia paikalle kaksi todistajaa. He todistaisivat allekirjoituksillaan, että äänestys on tapahtunut vaalisalaisuus säilyttäen ja vaalivapautta kunnioittaen.

 

Kirjeäänestyksen käyttöönotto parantaisi esityksen mukaan merkittävästi niiden äänioikeutettujen mahdollisuutta äänestää, joilla on pitkä matka lähimpään ulkomailla olevaan ennakkoäänestyspaikkaan.

 

Voimassa olevan lain mukainen mahdollisuus äänestää ennakkoon tietyissä ulkomaan edustustoissa säilyisi jatkossakin. Ulkomailla oleva äänioikeutettu voisi vapaasti päättää, äänestääkö hän kirjeitse vai menemällä ennakkoäänestyspaikkaan.

 

Esityksen mukaan kirjeäänestystä sovellettaisiin ensimmäisen kerran vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

 

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ovat 17 vuotta ajaneet kirjeäänestysmahdollisuutta ulkosuomalaisille. Asia on ollut ulkosuomalaisparlamentin päätöslauselmissa istunnosta toiseen.

 

Lue lisää oikeusministeriön ja valtioneuvoston sivuilta.

 

Hallituksen ulkosuomalaispoliittinen ohjelma 2017 – 2021 hyväksytty

 

Hallitus hyväksyi neuvottelussaan 28.9.2017 Ulkosuomalaispoliittisen ohjelman vuosiksi 2017–2021. Ohjelma ajaa ulkomailla asuvien suomalaisten etua ja koskettaa noin 1,6 miljoonaa ulkosuomalaista. Valtioneuvosto vahvisti ohjelman ensimmäistä kertaa vuonna 2006. Ohjelma vahvistaa ulkosuomalaispolitiikan toimeenpanon jatkuvuutta

 

Ulkosuomalaispoliittinen ohjelma sisältää 17 politiikkalinjausta, joita edistetään sovituilla toimenpiteillä kunkin tavoitteen saavuttamiseksi. Ohjelman tavoitteet liittyvät muun muassa vaaleihin, kansalaisuusasioihin kuten passi- ja henkilökorttiasioihin, ulkomailla toimivien Suomi- ja Eurooppa-koulujen toimintaan, lasten perusopetukseen sekä sosiaaliturva- ja terveyspalveluasioihin.

 

Ulkosuomalaispoliittinen ohjelma on valmisteltu Suomi-Seura ry:n ja ulkosuomalaisparlamentin edustajien sekä eri ministeriöiden ja virastojen kesken. Koordinaatiovastuu ohjelmasta on sisäministeriössä.

 

Hallituksen ulkosuomalaispoliittinen ohjelma vuosille 2017 – 2021 koskee noin 1,6 miljoonaa suomalaista.

 

Suomi-Seuran kannalta kenties ajankohtaisin on politiikkalinjaus nro 13 eli USP:n toimintaedellytysten turvaaminen. Suomi-Seura ja USP ovat esittäneet, että aseman vakiinnuttamisen edellytykset tutkitaan pikaisesti (katso www.usp.fi > Ajankohtaista).

 

Lue lisää

 

Ulkosuomalaispoliittinen ohjelma

 

Puhemiehistö menossa tapaamaan valtiosihteeri Paula Lehtomäkeä: eturivissä vasemmalta Katia Brunetto, Josefin Gustafsson, Satu Oldendorff, takarivissä vasemmalta Seija Sjöstedt, Barbro Allardt Ljunggren, Mikko Pekkala, Suomi-Seuran toiminnanjohtaja Tina Strandberg ja puheenjohtaja Jarmo Virmavirta, Hanna Wagner ja parlamenttisihteeri Sini Castrén sekä taaimpana Sakari Neuvonen. Kuvasta puuttuu Kanadan edustaja Veli Niinimaa.

 

USP:n puhemiehistö syyskokouksessa Helsingissä

 

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistön syyskokous pidettiin Helsingissä 28. – 29.9. Valtiosihteeri Paula Lehtomäen kanssa keskusteltiin USP:n asemasta eli toiminnan turvaamisesta. Puhemiehistö esitteli myös alueidensa erityispiirteitä ja Suomi 100 -juhlavuoden toimintaa. Eurooppa-, urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terhon kanssa keskusteltiin Suomi-Seura ry:n toiminnan turvaamisesta ja siis myös USP:stä, jolle seura on tarjonnut sihteeristön ja kattanut kaikki kulut 20 vuotta vailla erityistä valtionapua.

 

Eduskunnassa pidettiin onnistunut, noin 40 osallistujaa koonnut keskustelu- ja tiedotustilaisuus Missä ovat ulkosuomalaiset valtion budjetissa? yhdessä kansanedustaja Sari Sarkomaan (kok) kanssa. Eduskuntaryhmiensä kommenttipuheenvuorot tärkeistä ulkosuomalaisasioista pitivät kansanedustajat: Aila Paloniemi (kesk), Pia Kauma (kok), Maria Guzenina (sd), Mika Raatikainen (ps), Pekka Haavisto (vihr), Matti Semi (vas), eduskuntaryhmän pääsihteeri Henrik Stenbäck (r) ja Antero Laukkanen (KD). Vuoropuhelussa korostuivat uusi kirjeäänestyslaki, Suomi-koulut ja USP:n toiminnan turvaaminen. Edustajille esitettiin, että eduskunta myöntäisi USP:lle erityisavustuksen vuodelle 2018 toiminnan jatkumiseksi osana Suomi-Seuran toimintaa.

 

Arvostetuille median edustajille isännöitiin Media-päiväkahvit aiheena ulkosuomalaisuuden merkitys ja mitä USP:ltä ja ulkosuomalaisilta odotetaan.

 

Istunnon 2017 hyväksymät päätöslauselmat taustoineen luovutetaan syksyllä pääministeri Juha Sipilälle, jonka kansliasta ne lähetetään lausuntokierrokselle ministeriöihin. Päätöslauselmien johdanto linjaa puhemiehistön kauden päätavoitteet.

 

Lisätietoa USP:n toiminnasta: www.usp.fi, parlamenttisihteeri Sini Castrén Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841 2127.

 

 USP antaa asiantuntijalausunnon kirjeäänestyksestä

 

Hallitus antoi 19.9. eduskunnalle lakiesityksen kirjeäänestyksen mahdollistamiseksi ulkosuomalaisille. Lakiesitys vaalilain muuttamiseksi on nyt eduskunnan perustuslakivaliokunnan käsittelyssä, ja Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti on kutsuttu antamaan valiokunnalle asiantuntijalausunto 18. lokakuuta (www.usp.fi > Ajankohtaista).

 

Lähetekeskustelu kirjeäänestysesityksestä on katsottavissa eduskunnan videotallenteena (noin 80 % tallenteen alusta, sisältää useita puheenvuoroja).

 

 Järjestöavustusten syksyn jako meneillään

 

Suomi-Seuran opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahasta jakamien järjestöavustushakemusten viimeinen jättöpäivä oli 30.9. Kuluvan juhlavuoden avustukset on päätetty kohdentaa pääasiallisesti Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksiin.

 

Kevään suuremman jaon jälkeen jaettavana on nyt pienempi avustusmäärä, mikä myönnetään loppuvuoden juhlallisuuksiin. Hakemuksia tuli kaikkiaan 69, joista 41 sisälsi suunnitelmia Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlien viettoon ja hankkeisiin.

 

Presidentinvaali 2018 järjestetään tammikuussa

 

Suomen presidentinvaali 2018 järjestetään 28. tammikuuta 2018. Vaalissa valitaan Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2018 – 2024.

 

Istuva presidentti Sauli Niinistö on ilmoittanut tavoittelevansa jatkokautta. Virallisesti ehdokkaiksi on asetettu Tuula Haatainen (Suomen Sosialidemokraattinen puolue), Pekka Haavisto (Vihreä liitto), Laura Huhtasaari (Perussuomalaiset), Merja Kyllönen (Vasemmistoliitto), Nils Torvalds (Ruotsalainen kansanpuolue) ja Matti Vanhanen (Suomen Keskusta).

 

Presidentinvaalin ensimmäinen vaali järjestetään 28. tammikuuta 2018 ja mahdollinen toinen vaali 11. helmikuuta. Ensimmäisen vaalin ennakkoäänestys on Suomessa 17. – 23.1.2018 ja ulkomailla 17. – 20.1.2018. Mahdollisen toisen vaalin ennakkoäänestys järjestetään Suomessa 31.1.- 6.2.2018 ja ulkomailla 31.1. – 3.2.2018.  www.vaalit.fi

 

Radio Finlandia Espanjassa ja SSS-Radio Virossa aloittivat  Maailman Toiveet ja Terveiset -lähetykset

 

Kuka saakaan terveisiä? Lähetä terveisiä ukille, mummille, kumminkaimalle, kadonneelle rakkaalle, lapsuuden ystäville, sukulaisille, salaiselle ihastukselle, ystäville ja tuttaville kautta maailman. Kerro kuulumiset omasta maastasi, elämäsi tilanteesta. Voit lähettää myös kuvasi. Otamme vastaan kaiken kielisiä toiveita Facebook-sivuillamme www.facebook.com/maailmantoiveet/

 

Toivekonsertti on kuultavissa joka lauantai kello 14.00 Keski-Euroopan aikaa ja Suomessa ja Virossa klo 15.00 alkaen. FM-taajuuksilla Espanjan Aurinkorannikolla 102,6 Mhz ja SSS-Radio 93,7 MHz Tallinnassa sekä Internetin välityksellä osoitteissa www.radiofinlandia.net ja www.sss-radio.ee/fi

 

Lisätietoja:

 

Päätoimittaja Tapio Reini, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tel. +372 641 3013 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Päätoimittaja Heli Touru, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tel. España +34 616 607 550, Tel. Suomi +358 40 759 49 44, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomi-Seura mukana Koti ulkomailla -tapahtumassa

 

Suomi-Seura ry on mukana  KOTI ULKOMAILLA -tapahtumassa 11. – 12. marraskuuta 2017. Tapahtuma järjestetään  Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa Wanhassa Satamassa (Pikku Satamakatu 3, 00160 HELSINKI) ja se on maksuton.

 

Tervetuloa tapaamaan Suomi-Seuran väkeä ja keskustelemaan ulkomaille muuttoon liittyvistä asioista!

 

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen ja saat tulostettavan pääsylipun.

 

 

Suomi 100

 

Kahvita, liputa ja valaise

 

Itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta 2017 huipentaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. Juhlinta aloitetaan jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. Yhteisiä hetkiä ja tunnelmaa voi jokainen luoda liittymällä mukaan kolmeen tekoon: kahvita, liputa, valaise.

 

Kahvit oman arjen yhteisössä. Työpaikkoja, yrityksiä ja arjen yhteisöjä kannustetaan järjestämään sinivalkoinen kahvihetki työntekijöille, asiakkaille tai ystäville itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. klo 14.00. Kahvit voi sovittaa myös muuhun kellonaikaan tuona iltapäivänä. Yhteinen hetki on tärkeintä.

 

Nyt jos koskaan on syytä liputtaa

 

Itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18 Suomen siniristilippu nostetaan liehumaan. Juhlaliputus jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Lippu valaistaan pimeän ajaksi.

 

Tehdään satavuotiaasta hetkeksi sinivalkoinen. Oman valaisun voi toteuttaa niin työpaikoilla kuin kodeissa. Sinivalkoiset valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.12. kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

 

Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelma kannustaa käyttämään Suomi 100 -tunnusta graafisen ohjeistuksen mukaisesti kahvita, liputa ja valaise tapahtumien yhteydessä. Tunnuksen käyttöoikeus koskee vain kyseistä kahvita, liputa, valaise -konseptia 5.-6. joulukuuta 2017. Konseptin toteuttajalla ei ole oikeutta käyttää tunnusta kaupallisiin tarkoituksiin.

 

Lisätietoa kahvita, liputa ja valaise -konseptista sekä Suomi 100 -tunnus ja graafiset ohjeet.

 

Sisäministeriön liputussivu ja liputuspäivät

 

Sininen ja valkoinen – Olen suomalainen

 

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 21 kaikki suomalaiset karaokeravintolat haastetaan mukaan tempaukseen, jossa lauletaan yhdessä karaoketaustojen säestyksellä ja esilaulajien tuella Jukka Kuoppamäen Sininen ja valkoinen sekä Kari Tapion tunnetuksi tekemä Olen suomalainen. Näiden päätteeksi kunnioitetaan satavuotiasta itsenäisyyttä laulamalla Maamme-laulu.

 

Lue lisää Suomen syntymäpäiväviikosta ja itsenäisyyspäivän tapahtumista.

 

Tervetuloa Suomi-Seuraan juomaan ”satavuotiskahvit” 5.12. kello 13 – 15!

 

Ennakkoilmoittautuminen 4.12 kello 12 mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., +358 (0)9 684 1210, Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, 3. kerros.

 

Suomi 100 Maailmalla

 

Suomi 100 -juhlavuosi on ainutkertainen ja kaikkialla tapahtuu. Juhlahumua on jo ennen itsenäisyyspäivää ja sen jälkeen. Me täällä Suomessa haluamme kuulla kaikista tapahtumista maailmalla. Ilmoitathan missä päin maailmaa, milloin ja miten te juhlitte Suomen synttäreitä. Voit ilmoittaa tiedot:

 

–       Suomi 100 maailmalla -kalenterissa

 

–       FB-ryhmässä: Suomi 100 Maailmalla

 

–       sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Seuraa Suomi-koulujen terveisiä Suomelle

 

Suomi-koulujen oppilaat eri puolilta maailmaa lähettävät Suomelle terveisiä, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Uusimmat terveiset tulevat Barcelonan Suomi-koulusta.

 

Suomi-Seuran jäsenyys kaverille!

 

Hanki juhlavuoden 2017 aikana uusia jäseniä Suomi-Seura ry:hyn ja saat jokaisesta hankitusta jäsenestä seuran tuotepalkintoja. Kaikkien uusia jäseniä juhlavuoden aikana hankkineitten kesken arvotaan palkintoja!

 

Lähetä omat ja uuden jäsenen yhteystiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland.

 

Vuosijäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa. Järjestöjen ja yhdistysten jäsenmaksut vaihtelevat jäsenmäärän mukaan.

 

Paluumuuttaja! Tervetuloa Suomi-Seuraan juomaan kahvit yhdessä syksyllä 2017

 

Pannu on kuumana kerran kuukaudessa lauantaisin: marraskuussa 11.11. ja joulukuussa 9.12. kello 13 -15.

 

Tule tapaamaan muita Suomeen palanneita ulkosuomalaisia ja samalla voit myös hyödyntää Suomi-Seuran tarjoamia neuvontapalveluja.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., +358 (0)9 684 1210, Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, www.suomi-seura.fi

 

Tilaa Suomen Sillan juhlanumeroa Suomi 100 -tilaisuuteen

 

Hyvät Suomi-Seuran jäsenet ja jäsenjärjestöt! Suomen Sillan juhlanumeron (Suomen Silta 2-3/2017) jakaminen ulkosuomalaistilaisuuksissanne Suomi 100 -vuoden aikana on mainio lisä tapahtumaanne.

 

Ilmoittakaa, mistä tapahtumasta/tapahtumista on kyse ja kuinka paljon sinne odotetaan osallistujia: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Lehtiä voi myös hakea Helsingin-toimistostamme, osoitteesta Mariankatu 8 B, 3. kerros, Helsingin Kruununhaka. Toimistomme on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9 – 16. Tervetuloa!

 

 

Kahvit yhdessä? Fika tillsammans? Coffee together?

 

Haluatko kokoontua keskellä kauneinta Helsinkiä ystäviesi tai tuttujesi kanssa Suomi 100 Yhdessä -hengessä? Suomi-Seura ry tarjoaa kahvit, Suomi-Seuran esittelyn ja tilavan kokoustilan käyttöönne!  Juodaan kahvit yhdessä!

 

Jos olet Suomi-Seuran jäsen, Suomi-Seurasta kiinnostunut ulkosuomalainen tai paluumuuttaja, tuo ystäväsi tai tuttavasi Suomi-Seuraan Helsingin Mariankadulle. Kokoustilaan mahtuu noin 20 henkeä ja tilan saa käyttöön kahdeksi tunniksi kerrallaan.

 

Lisätietoa:+358 (0)9 6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Varaukset Suomi-Seuran toimiston aukioloaikoina ma – pe 9:00 – 16:00.

 

 

Oletko sinä seuraava Suomi-Seuran vieraileva taiteilija?

 

Suomi-Seura ry tarjoaa näyttelytilan pienimuotoisille taidenäyttelyille. Ensimmäisenä vierailevana taiteilijanamme on ollut Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta, jonka teoksia on voitu ihastella kesäkuusta lähtien.

 

Oletko sinä seuraava vieraileva taiteilija? Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomeen suunnitteilla uusi startup-oleskelulupa

 

Kasvuyrittäjille eli niin sanotuille startup-yrittäjille esitetään omaa oleskelulupaa. Samalla jatkoluvan hakemisprosessia helpotettaisiin ja erityisasiantuntijoiden ensimmäisen oleskeluluvan voimassaoloaikaa pidennettäisiin. Hallitus antoi esityksen ulkomaalaislain muuttamisesta 28. syyskuuta.

 

Tarkoitus on helpottaa yrittäjien ja huippuosaajien maahanmuuttoa Suomeen ja siten edistää talouskasvua ja työllisyyttä. Lakimuutosten on tarkoitus tulla voimaan mahdollisimman pian.

 

Muutos on osa laajempaa kokonaisuutta, jolla hallitus helpottaa osaajien maahanmuuttoa ja yrittäjyyttä.

 

Tavoitteena on, että kasvuyrittäjän luvan saisi mahdollisimman nopeasti. Oleskeluluvan myöntäisi Maahanmuuttovirasto, mutta hakijan tulisi ennen oleskeluluvan hakemista hankkia liiketoiminnallinen arvio Innovaatiorahoituskeskus Tekesiltä.

 

Oleskelulupa myönnettäisiin kahdeksi vuodeksi, ja se olisi mahdollista uusia.

 

Lue lisää

 

Lukukausimaksut vähentäneet ulkomaisten opiskelijoiden oleskelulupahakemuksia selvästi

 

Ulkomaalaisten opiskelijoiden oleskelulupahakemukset ovat vähentyneet huomattavasti.

 

Syyskuun loppuun mennessä 4 355 opiskelijaa haki oleskelulupaa Suomesta, mikä on 23 prosenttia vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona 2016. Maahanmuuttovirasto vastaanotti silloin 5 660 hakemusta, ja vuonna 2015 vastaavana aikana 5 038 hakemusta.

 

Suurin syy hakemusten vähenemiseen on todennäköisesti lukukausimaksujen käyttöönotto EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisille korkeakouluopiskelijoille. Muutos koskee 1.8.2017 alkaen opintonsa aloittaneita opiskelijoita.

 

Vuonna 2017 suurin osa opiskelijoiden oleskelulupahakemuksista on kiinalaisten hakijoiden jättämiä (660 hakemusta), toisella sijalla on Venäjä (527) ja kolmannella Vietnam (250). Nämä olivat suurimmat hakijamaat myös 2015 ja 2016. Tänä vuonna myös Japani (191) ja Yhdysvallat (177) ovat viiden kärkimaan joukossa.

 

Lue lisää

 

Suomi-Seuran historiateos nyt erikoishintaan

 

Sillanrakentaja-teoksessa tarkastellaan vuonna 1927 perustetun Suomi-Seura ry:n värikkäitä vaiheita osana ulkomaailmaan avautuvan kansakunnan historiaa. Teoksen on kirjoittanut Ilkka Seppinen. 323 sivua. Kirja on julkaistu vuonna 2002, jolloin seura täytti 75 vuotta.

 

Kirja on saatavana nyt jäsenhintaan 10 euroa +postikulut, ei-jäsenille 12 euroa + postikulut. Tilaa tästä.

 

Suomi 100 -tuotteita Suomi-Seuran Tuotevälityksessä

 

Suomi-Seuran Tuotevälityksessä on hyvin laaja valikoima erilaisia Suomi-tuotteita, mukaan lukien Suomi 100 -fleecepusero.

 

Virallisen Suomi 100 -kotisivun verkkokaupasta voi tilata virallisia Suomi 100 -tuotteita.

 

Etuja jäsenmaksun nyt maksaville

 

Maksa nyt vuoden 2018 jäsenmaksu (koskee uusia jäseniä ja välivuotta jäsenyydessään pitäneitä jäseniä) niin saat loppuvuoden 2017 jäsenyyden ja jäsenlehdet kaupan päälle! Jäsenyyden voit maksaa verkkokaupassamme.

 

Muistattehan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

 

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

 

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.

 

Näkyvyyttä maailmalla Suomi-Seuran yritysjäsenenä!

 

Suomi-Seuran 90-vuotisjuhlavuonna tarjoamme yrityksille jäsenyyttä 650 euroa/vuosi.

 

Juhlavuoden tarjous sisältää näkyvyyttä yrityksellesi

 

– Suomi-Seuran vuonna 2017 uudistuneilla kotisivuilla

 

– Suomen Silta lehdessä 4 kertaa vuodessa (kokonaislevikki 10 000 kpl)

 

– Suomi-Seuran sähköisessä kuukausitiedotteessa (noin 1 500 osoitetta)

 

– Suomi-Seuran julkaisemissa maakohtaisissa oppaissa (sähköiset ja painetut)

 

– lisäksi kontaktit ulkosuomalaisyhteisöihin

 

– konsultaatiota yrityksen henkilökunnan ulkomaille muuttoon, ulkomailla asumiseen ja Suomeen palaamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä muut Suomi-Seuran jäsenedut

 

Kysy lisää:

 

Ilmoitukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.ja jäsenasiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Kaksi uutta lentovuoroa Moskovaan Helsingistä

 

Aeroflot ja Finnair lisäävät lentoja Helsinki-Vantaalta Moskovaan. Aeroflot lisää reitille uuden vuoron 29. lokakuuta alkaen. Kyseessä on Aeroflotin kolmas päivittäinen lento Moskovaan Helsinki-Vantaalta.

 

Finnair aloittaa uuden päivittäisen vuoron Moskovaan kesäkaudella 2018. Se on yhtiön kolmas päivittäinen lento Moskovan ja Helsingin välillä. www.finnair.fi; www.finavia.fi

 

Suoria lentoja Helsingistä Marrakechiin ja Bukarestiin

 

Norwegian lentää marraskuun alusta lähtien Helsinki-Vantaalta suoraan Marrakechiin Marokossa.

 

Reitti liikennöidään kerran viikossa lauantaisin 1. marraskuuta lähtien.

 

Blue Air avasi suoran lentoyhteyden Helsingin ja Bukarestin välille kesäkuussa. Kolmesti viikossa lennettävään matkaan kuluu kolmisen tuntia, ja uusi reitti avaa matkustajille myös jatkoyhteyksiä muun muassa Israeliin, Italiaan ja Kyprokselle. www.finavia.fi.

 

Uusi lentoyhteys Helsingistä Kunmingiin ja Chengduun

 

Kiinalainen lentoyhtiö Lucky Air aloittaa lennot Suomeen talvella 2018. Lucky Airin uusi reitti tuo kaksi suurta kiinalaiskaupunkia suomalaisten ulottuville. Kiinasta Suomeen matkatessa lennetään Kunmingista Chengduun ja sieltä lyhyen pysähdyksen jälkeen Helsinkiin. Paluu on samaa reittiä takaisin.

 

Lentojen on suunniteltu alkavan 17. tammikuuta, ja ne lennetään Airbusin A330-laajarunkokoneilla kahdesti viikossa.

 

Helsinki-Vantaalta on Lucky Airin ja Finnairin uusien reittiavausten jälkeen loistavat yhteydet Kiinaan: Peking, Shanghai, Xi’an, Chongqing, Guangzhou, Nanjing, Chengdu/Kunming ja Hongkong.

 

MAINOS

 

Gaudeamukselta jäsenetu Suomi-Seuran jäsenille

 

Gaudeamus myöntää 20 % alennuksen kirjoistaan Suomi-Seuran jäsenille.

 

Tietoa myös muiden kustantajien alennuksista.

 

Seuraava Suomi-Seura ry:n Uutiskirje ilmestyy marraskuussa.

 

Uutiskirjeemme voi kuka tahansa (yhdistys, yhteisö tai henkilö) tilata nyt suoraan Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi tai sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..