user_mobilelogo

Suomi-Seuran uutiskirje

Hyvä ulkosuomalainen,

Hienoa syksyn alkua!

Suomi-Seuran 90-vuotisjuhlavuosi on ollut tapahtumia täynnä, eikä vauhti juuri vähene syksylläkään. Elokuussa tiloihimme kokoontui kahville Finnish Your Dinner/Yhdessä-viikonlopun merkeissä 50 henkeä, niin ulkosuomalaisia kuin Suomessa asuvia.  Syksyn aikana järjestämme lisäksi kahvitilaisuuksia paluumuuttajille tiloissamme.
Syyskuun lopussa kokoontuu ulkosuomalaisparlamentin kesäkuussa valittu uusi puheenjohtajisto Helsingissä syyskokoukseensa. Tiedossa on jälleen täydet kaksi työpäivää lukuisine tapaamisineen Suomen päättäjien ja median kanssa.
Parhaillaan on menossa järjestöavustusten syksyn haku, ja anomusten on oltava Suomi-Seurassa viimeistään 30.9. Seuraavan kerran järjestöavustusten – ja silloin myös tiedotusavustusten – haku on helmikuussa. Suomi-koulujen valtionavustusten hakuaika päättyy puolestaan 15.10.2017.
Seuratkaa ulkosuomalaisten Suomi 100 -tapahtumia Suomi 100 Maailmalla -nettisivulta ja Facebook-ryhmässä Suomi 100 Maailmalla. Valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmaan voivat ulkosuomalaisyhteisöt ilmoittautua vielä 31.10. mennessä, http://suomifinland100.fi (ohjelma -> hae mukaan).

Parhain terveisin
Suomi-Seura ry

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kokoontuu syyskokoukseen

Ulkosuomalaisparlamentin (USP) kesäkuun 2017 istunnon vahvistama kauden 2017 – 2020 puhemiehistö kokoontuu Helsinkiin syyskokoukseensa 28. – 29. syyskuuta.
Syys- ja kevätkokouksissaan puhemiehistö edistää istunnon hyväksymiä päätöslauselmia, joten ohjelmaan on suunnitteilla useita virkamies- ja ministeritapaamisia.
Eduskunnassa pidetään 29.9. klo 8.30 – 9.30 (Kansalaisinfo, Arkadiankatu 2) avoin tiedotus- ja keskustelutilaisuus Missä ovat ulkosuomalaiset valtion budjetissa?, jossa etsitään valtion vuoden 2018 talousarviosta muiden muassa USP, kirjeäänestys ulkosuomalaisille ja Suomi-koulut.
Puhemiehistö tapaa myös Suomi-Seuran johtokunnan. Median edustajille isännöidään päiväkahvit, jolloin pohditaan, miten saada kirjoittava media kiinnostumaan ulkosuomalaisista, mitä ulkosuomalaisuus merkitsee ja mitä meiltä toivottaisiin.

USP:n kesäkuun istunnon päätöslauselmat käännettävinä

Kesäkuun parlamentti-istunnossa hyväksytyt 56 päätöslauselmaa taustoineen luovutetaan syksyllä pääministeri Juha Sipilälle, joka lähettää ne lausuntokierrokselle valtioneuvostoon eli ministeriöihin. Päätöslauselmien esipuheessa puhemiehistö esittelee kauden päätavoitteensa. Päätöslauselmat käännetään ruotsiksi ja englanniksi.
Istunnosta ja sen hyväksymistä päätöslauselmista kerrotaan USP:n kotisivuilla (www.usp.fi > Istunto 2017) ja USP:n sihteeristön Suomi-Seura ry:n kotisivuilla. USP:n säännöt ja istunnon päivittämä työjärjestys ovat kotisivulla (Mikä on USP > Säännöt / Työjärjestys).
USP:n puhemiehistö työskentelee maailmalla asuvien suomalaisten puolesta. Nämä kahdeksan alueen edustajaa esitellään kotisivuilla: Toiminta > Puhemiehistö. He ovat mielellään juuri teidän yhteisönne tukena, kertoen USP:n edunajotyöstä. Lue lisää osoitteessa www.usp.fi > USP:n alueet.
Aiemmasta puhemiehistön ja sihteeristön edunajotyöstä päätöslauselmien edistämiseksi voi lukea vaikka istuntokauden 2015 – 2017 ja aiempien kausien toimintaraporteista (Istunto 2017 tai Toiminta).
Yhteydenotot sihteeristöön ovat tervetulleita alueidenne ulkosuomalaiskysymyksissä ja koskien työtämme, mukaan lukien yhteisönne maksutonta osallistumista USP:n toimintaan, mihin riittää sääntöjen ratifiointi. Tervetuloa myös Suomi-Seuran toimistoon (Mariankatu 8, 3. kerros, 00170 Helsinki).
Parlamenttisihteeri Sini Castrén, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841 2127.

Ulkosuomalaisjärjestöjen avustusten haku meneillään

Nyt on aika hakea Suomi-Seurasta opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää avustusta ulkosuomalaisjärjestöille. Syksyn avustuksia voi hakea syyskuun loppuun mennessä.
Avustuksia myönnetään ensisijaisesti yhteisöille ulkosuomalaisten kulttuuri- ja harrastustoimintaan. Tänä vuonna avustukset kohdennetaan pääasiallisesti Suomi 100 vuotta -juhlallisuuksien järjestämiskuluihin.
Avustusten myöntämisessä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön käyttämiä kriteerejä ja ehtoja. Liitäthän hakemukseesi sopimuksen avustuksen myöntämisestä, käyttämisestä, käytön valvonnasta ja ehdoista. Sopimus pitää allekirjoittaa ja lähettää Suomi-Seuraan hakemuksen mukana joko postitse tai skannattuna sähköpostin liitteenä. Hakemusten liitteineen on oltava perillä Suomi-Seurassa viimeistään 30.9.
Hakemus- ja sopimuslomakkeet löytyvät Suomi-Seuran kotisivuilta www.suomi-seura.fi kohdasta ”ulkosuomalaisyhteisöt” ja ”avustukset ulkosuomalaisjärjestöille”.
Hakemukset toimitetaan osoitteeseen:
Suomi-Seura ry
Hanne Selin
Mariankatu 8
00170 Helsinki
tai faxilla +358-(0)9-684 12140 tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomi-koulujen avustushakulomakkeet muuttuvat

Olemme uusimassa Suomi-koulujen valtionavustusten haku- ja tiliselvityslomakkeita.
Lomakkeet tulevat Suomi-Seuran kotisivuille 21.9.2017 mennessä.
Valtionavustuksen hakuaika päättyy 15.10.2017.
Lisätietoja: Maarit Hyvärinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., +358-(0)9-684 121 38

 

Finnish Your Dinner Suomi-Seurassa ja maailmalla

Yhdessä-viikonloppuna 25. – 27.8. järjestettiin huikeat 347 Finnish Your Dinner -illallista suomalaisten ja Suomen ystävien toimesta ympäri maailmaa. Vieraiden määrä vaihteli kahdesta Hyvinkään neljään tuhanteen.
Suomi-Seura osallistui myös Finnish Your Dinner -tapahtumaan järjestämällä avoimet ovet 25. elokuuta. Tapahtuma houkutteli noin 50 henkilöä nauttimaan karjalanpiirakoita ja kahvia sekä
saamaan tietoa Suomi-Seurasta. Vieraina oli ulkosuomalaisia useista maista (mm. Australia, Iso-Britannia, Turkki, Yhdysvallat) ja myös paikallisia.
Suomi 100: Presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat ulkosuomalaisia syyskuussa Minnesotassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio matkustavat Minneapolisiin 21.–23. syyskuuta osana Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlallisuuksia. Presidentti Niinistö osallistuu muun muassa amerikansuomalaisten FinnFest-juhlan päätapahtumaan ja pääkapellimestari Osmo Vänskän johtamaan Minnesotan orkesterin konserttiin perjantaina 22. syyskuuta. Lisäksi presidentti vastaanottaa Minnesotan yliopiston oikeustieteen kunniatohtorinarvon ja pitää puheenvuoron Minnesota Economic Clubin tilaisuudessa.
Minnesota on yksi merkittävimmistä suomalaisten muuttoalueista Yhdysvalloissa.
Presidenttipari vierailee Yhdysvaltain-matkansa aikana myös New Yorkissa, jossa presidentti Niinistö osallistuu YK:n 72. yleiskokouksen avajaisviikkoon.
Lisäksi presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailevat Washingtonissa, jossa he osallistuvat Suomen suurlähetystön järjestämään 100-vuotisjuhlatilaisuuteen. Matkan tarkemmasta ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.
Tasavallan presidentin kanslia, Tiedote 44/2017, 18.8.2017
Presidenttiparin kunniakirja viedään Sotaveteraaniliiton jäsenveteraaneille

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Haukion allekirjoittama kunniakirja viedään syyskuun aikana jokaiselle 60-vuotiaan Sotaveteraaniliiton jäsenveteraanille.
Jokaista tunnuksen omaavaa sotaveteraanijäsentä odottaa syyskuussa yllätys, kun paikallisten sotaveteraaniyhdistysten edustajat käyvät tervehtimässä heitä henkilökohtaisesti. Vierailijat luovuttavat samalla veteraaneille puolustusvoimien ylipäällikön, tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion allekirjoittaman kunniakirjan.
Vierailu tarjoaa yhdistysten edustajille myös mahdollisuuden kantaa henkilökohtaista huolta veteraanien voinnista, tarkistaen ovatko heidän alueensa veteraanit saaneet tarvitsemaansa kuntoutusta ja palveluita kunnalta. Vierailuohjelma on mittava, sillä tunnuksen omaavia sotaveteraaneja on lähes 10 000. Heidän keski-ikänsä on 93 vuotta.
Lisäksi sotaveteraaniliiton vuosipäivää 29.9.2017 juhlitaan Helsingissä Liiton 60-vuotisjuhlassa ja klo 11 seppeleenlaskulla sankarihaudoille. Lue lisää täältä.
Paluumuuttaja!

Tervetuloa Suomi-Seuraan juomaan kahvit yhdessä syksyllä 2017 

Pannu on kuumana kerran kuukaudessa lauantaisin: lokakuussa 7.10., marraskuussa 11.11. ja joulukuussa 9.12. kello 13 -15.
Tule tapaamaan muita Suomeen palanneita ulkosuomalaisia ja samalla voit myös hyödyntää Suomi-Seuran tarjoamia neuvontapalveluja.
Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., +358 (0)9 684 1210
Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, www.suomi-seura.fi

Suomi 100: Kahvita, liputa, valaise. Tee hetkestä erityinen.

Itsenäisyyspäivä 6. joulukuuta 2017 huipentaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden. Silloin Suomi täyttää pyöreät sata vuotta. Koko juhlavuoden suurin kohokohta rakennetaan yhdessä.
Suomi 100 -sihteeristö kutsuu Sinut ja yhteisösi mukaan luomaan ainutlaatuista, yhteistä elämystä. Satavuotiaan syntymäpäivän valmistelu on jo aloitettu monella taholla. Itsenäisyyspäivän ympärille on suunnitteilla sekä perinteisiä että uusia juhlallisuuksia.
Luvassa on huikea määrä tapahtumia ja tekoja – kiitos satojen tuhansien innokkaiden suomalaisten ja Suomen ystävien.
Tulossa on ainutkertainen hetki maamme historiassa, ja kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta.
Kahvita, liputa, valaise. Tee hetkestä erityinen.
Innosta omat joukkosi mukaan ja katsokaa yhdessä YouTuben opasvideo Suomi100 Kahvita, liputa, valaise
Suomi-Seura ry osallistuu sinivalkoiseen kahvihetkeen itsenäisyyspäivän aattona tiistaina 5.12. klo 14. Nautitaan yhdessä kahvit satavuotiaan kunniaksi! Innosta Sinäkin työpaikkasi, yrityksesi tai muu arjen yhteisösi järjestämään yhteinen sinivalkoinen kahvihetki työntekijöille, asiakkaille tai ystäville.

Järjestättekö itsenäisyyspäivän juhlat? Suunnitteletteko muita Suomen juhlavuoteen liittyviä tilaisuuksia? Kerro tulevista tapahtumista SUOMI 100 MAAILMALLA -tapahtumakalenterissa ja kaikille avoimessa Facebook-ryhmässä Suomi 100 Maailmalla.
Muistathan myös jakaa juhlatunnelmat meidän kaikkien kanssa!
SUOMI 100 MAAILMALLA -hankkeen keskiössä ovat ulkosuomalaisten järjestämät juhlavuoden tapahtumat ja niistä tiedottaminen. Se on Suomi-Seura ry:n, Kirkon ulkosuomalaistyön ja Siirtolaisuusinstituutin yhteinen hanke, jota tehdään yhteistyössä ulkoasiainministeriön ja Merimieskirkon kanssa. Hanke on mukana valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.
www.suomi100maailmalla.fi
www.facebook.com/groups/1572269349769778/

Seuraa Suomi-koulujen terveisiä Suomelle

Suomi-koulujen oppilaat eri puolilta maailmaa lähettävät Suomelle terveisiä, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Uusimmat terveiset tulevat Saksasta, Kielin Suomi-koulusta.

 

Ulkoministeriön matkustustiedotteet
Ulkoministeriö voi harkintansa mukaan tiedottaa tietylle alueelle matkustamista, siellä oleskelua tai alueelta poistumista koskevista olosuhteista. Matkustustiedotteita julkaistaan noin 150 maasta, joissa Suomella on edustusto tai joista muuten pystytään hankkimaan luotettavaa tietoa. Tieto on tarkoitettu matkustajan oman päätöksenteon tueksi.
Voit tilata matkustustiedotteita matkapuhelimeesi tai RSS-syötteenä. Lue lisää.
Muista 4M:ää ennen matkaa: (1) lue matkakohteesi matkustustiedote (2) ota tarpeeksi kattava matkavakuutus (3) tee matkustusilmoitus, jolla ilmoitat UM:lle henkilö- ja yhteystietosi ja kerrot minne matkustat sekä (4) tarkista, että matkustusasiakirjasi on kunnossa.
Tulevaisuuden tärkeimmät teesit
Suomen evankelisluterilainen kirkko kutsuu sinut laatimaan tuoreita teesejä otsikolla Yhdessä – Armo on sitä, ettei jää yksin.
Mikä tekisi maailmasta, Suomesta, omasta kotipaikastasi paremman paikan meille kaikille? Ja mitä olisit valmis itse tekemään sen hyväksi, että menemme yhdessä eteenpäin eikä kukaan jää yksin?
Jätä oma teesisi tulevaisuudelle nyt ja jaa se myös muille. Ja tykkää ja ole mukana valitsemassa teeseistä ne tärkeimmät.
Jotta teeseistä tulee myös tekoja, 100 tykätyintä teesiä luovutetaan lokakuussa suomalaisille päättäjille, seurakunnille ja arkkipiispa Kari Mäkiselle.
https://teesit2017.fi

Suomi-Seuran jäsenyys kaverille!
Hanki juhlavuoden 2017 aikana uusia jäseniä Suomi-Seura ry:hyn ja saat jokaisesta hankitusta jäsenestä seuran tuotepalkintoja. Kaikkien uusia jäseniä juhlavuoden aikana hankkineitten kesken arvotaan palkintoja!
Lähetä omat ja uuden jäsenen yhteystiedot osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland.
Vuosijäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa. Järjestöjen ja yhdistysten jäsenmaksut vaihtelevat jäsenmäärän mukaan.

Oletko sinä seuraava Suomi-Seuran vieraileva taiteilija?

Suomi-Seura ry tarjoaa näyttelytilan pienimuotoisille taidenäyttelyille. Ensimmäisenä vierailevana taiteilijanamme on ollut Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta, jonka teoksia on voitu ihastella kesäkuusta lähtien.
Oletko sinä seuraava vieraileva taiteilija? Kysy lisää: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Tilaa Suomen Sillan juhlanumeroa Suomi 100 -tilaisuuteen
Hyvät Suomi-Seuran jäsenet ja jäsenjärjestöt! Suomen Sillan juhlanumeron (Suomen Silta 2-3/2017) jakaminen ulkosuomalaistilaisuuksissanne Suomi 100 -vuoden aikana on mainio lisä tapahtumaanne.
Ilmoittakaa, mistä tapahtumasta/tapahtumista on kyse ja kuinka paljon sinne odotetaan osallistujia: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .
Lehtiä voi myös hakea Helsingin-toimistostamme Mariankatu 8 B, 3. kerros, Helsingin Kruununhaka. Toimistomme on avoinna ma – pe klo 9 – 16. Tervetuloa!

Kahvit yhdessä? Fika tillsammans? Coffee together?
Haluatko kokoontua keskellä kauneinta Helsinkiä ystäviesi tai tuttujesi kanssa Suomi 100 Yhdessä -hengessä? Suomi-Seura ry tarjoaa kahvit, Suomi-Seuran esittelyn ja tilavan kokoustilan käyttöönne!  Juodaan kahvit yhdessä!
Jos olet Suomi-Seuran jäsen, Suomi-Seurasta kiinnostunut ulkosuomalainen tai paluumuuttaja, tuo ystäväsi tai tuttavasi Suomi-Seuraan Helsingin Mariankadulle. Kokoustilaan mahtuu noin 20 henkeä ja tilan saa käyttöön kahdeksi tunniksi kerrallaan.
Lisätietoa:+358 (0)9 6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Varaukset Suomi-Seuran toimiston aukioloaikoina ma-pe 9:00 – 16:00.

Kaverille kanssa!

Suomi-Seuran jäsenyys juhlan kunniaksi!
Hanki juhlavuoden 2017 aikana uusia jäseniä Suomi-Seuraa ry:hyn ja saat jokaisesta hankitusta jäsenestä Suomi-Seuran tuotepalkintoja. Lisäksi kaikkien uusia jäseniä juhlavuoden aikana hankkineitten kesken arvotaan palkintoja!
Lisätietoa: +358 (0)9 6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomi-Seuran historiateos nyt erikoishintaan
Sillanrakentaja-teoksessa tarkastellaan vuonna 1927 perustetun Suomi-Seura ry:n värikkäitä vaiheita osana ulkomaailmaan avautuvan kansakunnan historiaa. Teoksen on kirjoittanut Ilkka Seppinen. 323 sivua. Kirja on julkaistu vuonna 2002, jolloin seura täytti 75 vuotta.
Kirja on saatavana nyt jäsenhintaan 10 euroa +postikulut, ei-jäsenille 12 euroa + postikulut. Tilaukset: www.suomi-seura.fi -> Verkkokauppa -> Kirjat tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tutustu Suomi-Seuran uusiin kotisivuihin

Suomi-Seura ry:n juhlavuoden (90 v) merkeissä Suomi-Seuran uudet kotisivut on julkaistu seuran juhlaviikolla kesäkuussa. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut ovat vielä työn alla ja julkaistaan syksyllä.
Käy tutustumassa uuteen ilmeeseemme osoitteessa www.suomi-seura.fi

Suomi 100 -tuotteita Suomi-Seuran Tuotevälityksessä

Suomi-Seuran Tuotevälityksessä on hyvin laaja valikoima erilaisia Suomi-tuotteita, mukaan lukien Suomi 100 -fleecepusero.
Virallisen Suomi 100 -kotisivun http://suomifinland100.fi/ verkkokaupasta voi tilata virallisia Suomi 100 -tuotteita: http://suomi100.grano.fi/fi/
Etuja jäsenmaksun nyt maksaville

Maksa nyt vuoden 2018 jäsenmaksu (koskee uusia jäseniä ja välivuotta jäsenyydessään pitäneitä jäseniä) niin saat loppuvuoden 2017 jäsenyyden ja jäsenlehdet kaupan päälle!
www.suomiseura.fi -> Verkkokauppa -> Jäsenmaksut tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi 

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi -> Verkkokauppa
Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät selviävät ottamalla yhteyttä jäsensihteeriimme Helsingin-toimistossamme.
Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2017 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Järjestöjäsenmaksut vuonna 2017 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 – 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 – 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.
Muistattehan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.
Mikäli et ole jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi!

Näkyvyyttä maailmalla Suomi-Seuran yritysjäsenenä!

Suomi-Seuran 90-vuotisjuhlavuonna tarjoamme yrityksille jäsenyyttä 650 euroa/vuosi.
Juhlavuoden tarjous sisältää näkyvyyttä yrityksellesi
– Suomi-Seuran vuonna 2017 uudistuneilla kotisivuilla
Suomen Silta lehdessä 4 kertaa vuodessa (kokonaislevikki 10 000 kpl)
– Suomi-Seuran sähköisessä kuukausitiedotteessa (noin 1 500 osoitetta)
– Suomi-Seuran julkaisemissa maakohtaisissa oppaissa (sähköiset ja painetut)
– lisäksi kontaktit ulkosuomalaisyhteisöihin
– konsultaatiota yrityksen henkilökunnan ulkomaille muuttoon, ulkomailla asumiseen ja Suomeen palaamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä muut Suomi-Seuran jäsenedut
Kysy lisää: Ilmoitukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja jäsenasiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomen nettiradiot -hakemisto

Kaipaatko suomalaisia radioasemia?
Suomen nettiradiot –hakemisto löytyy täältä.
Päivittäisiä kuuntelijoita löytyy Espanjasta, Ruotsista, Saksasta ja Thaimaasta saakka.
Helsinki-Vantaalta junalla Helsinkiin tai muualle

Helsinki-Vantaan lentoaseman juna-asema avautui liikenteelle heinäkuussa 2015 ja asemalle on päässyt terminaalista suoraan maalikuusta 2017 lähtien. On kuitenkin muistettava, että junalippu on ostettava ennen junaan astumista.
Lippuautomaatteja on eri puolilla lentoasemaa sekä laiturialueella. Kertalippuja myyvät myös WHSmithin kioskit, Alepa ja matkailuneuvonta. Myös kaikista VR:n lippuautomaateista voi ostaa HSL:n lippuja kehäradan juniin.
Jos matkustat esimerkiksi Helsinkiin, osta automaatista seutulippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n (Helsingin seudun liikenteen) joukkoliikennevälineissä Helsingin, Vantaan, Espoon ja Kauniaisten alueella.
Jos matkustat lentoasemalta Vantaan sisälle, osta automaatista Vantaan sisäinen lippu. Se on voimassa kaikissa HSL:n joukkoliikennevälineissä Vantaan alueella.
Tarkista voimassaolevat lippujen hinnat ja voimassaoloajat https://www.hsl.fi/
VR:n automaateissa käyvät maksuvälineinä vain sirulliset maksukortit. HSL-alueen lippujen lisäksi automaateista on mahdollista ostaa lippuja myös muualle Suomeen
Lentoasemalta pääsee Helsingin keskustaan lisäksi Finnairin bussilla sekä takseilla.
www.finavia.fi
MAINOS
Fazerin Sininen etsii tarinoita:
Mitä sinä kaipaat Suomesta? Voita matka kotiin
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Fazerin Sininen kerää ulkomailla asuvien suomalaisten tarinoita. Mikä tai kuka on se pieni pala Suomea, joka kulkee mukana sydämessäsi, asutpa kuinka kaukana synnyinseudustasi?
Tutustu Etelä-Afrikassa asuvan Mariannan, Unkarissa asuvan Arin, Englannissa asuvan Pirjetan, Yhdysvalloissa asuvan Gunillan ja muiden tarinoihin ja kerro, mitä sinä kaipaat Suomesta. Kaikkien tarinansa kertoneiden kesken arvotaan matka Suomeen.
Tarinat ja tietoa, kuinka osallistut: www.fazerinsininen.fi

MAINOS
Suomi.fi – Suomen julkiset palvelut hallussasi
Uudistunut Suomi.fi on kansalaisille suunnattu julkinen verkkopalvelu, joka toimii oikopolkuna Suomen viranomaisten ja julkisia palveluita koskevan luotettavan tiedon luokse. Erityisesti palvelu on avuksi uusissa ja yllättävissäkin elämäntilanteissa. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi niin poismuutto, paluu töitten takia tai opiskelun aloittaminen Suomessa tai läheisen kuolema. Useimmiten näissä tilanteissa täytyy asioida useamman viranomaisen kanssa – tällaisissa tapauksissa Suomi.fi ohjastaa kansalaisen oikeiden viranomaisten ja palveluiden luokse.
Vielä tämän vuoden aikana Suomi.fissä avataan Valtuudet-palvelu, jonka avulla kansalainen voi valtuuttaa muita asioimaan puolestaan häntä koskevissa asioissa. Tuleva Viestit-palvelu toimii taas viranomaisen sähköisenä viestintäkanavana kansalaisen suuntaan, jossa voi vastaanottaa kaikki tärkeät viranomaisviestit.
Tutustu palveluun osoitteessa suomi.fi ja tutustu.suomi.fi!

MAINOS
Lainanvälittäjä.fi ostaa mainostilaa verkosta
Huomio! Sinä ulkosuomalaisjärjestön päättäjä, onko verkkosivustollasi sopiva mainospaikka Lainanvälittäjälle?
Ota yhteyttä ja aloitetaan yhteistyö!
Lisätietoja Lainanvälittäjästä: Lainanvälittäjä.fi
Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Lainanvälittäjä.fi kilpailuttaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainat ilmaiseksi.

MAINOS
Uutta ulkosuomalaisille
Elvy kirjoittamalla -vertaisryhmät
Muutitko ulkomaille? Tuliko perheen muuttokuormassa mukana ulkopuolisuuden, yksinäisyyden tai turhautumisen tunne? Katosiko tuttujen arkirutiinien ja ympäristönvaihdoksen myötä elämästä ilo ja energia?
Osallistu Elvy kirjoittamalla -vertaisryhmään (5 osallistujaa ja ohjaaja), joka kokoontuu kerran viikossa Skypessä. Pienet, kepeät kirjoittamisharjoitteet toimivat keskustelun virittäjinä ja tarjoavat työkalun tunteitten tuulettamiseen myös ryhmän ulkopuolella.
Kokoontumisiin tarvitset vain Skype-yhteyden, kynän, muistikirjan ja avoimen mielen. Erityisiä kirjoittamistaitoja ei tarvita.
Syksyllä 2017 alkavat ilmaiset 4 x 75 min. testiryhmät:
Nuoret: 13 – 18-vuotiaat perjantaisin 18.00 – 19.30 (USA central time zone) 20.10.2017 alkaen.
Aikuiset: Lauantaisin 15.00 – 16.30 (USA central time zone) 21.10.2017 alkaen.
Ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ohjaaja: jaanacolson.com, healword.com
Elävä suomen kieli -kurssit
Kurssien tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten kieli-, vuorovaikutus- ja tekstitaitoja ja ohjata heitä kiinnostumaan sekä suomen kielestä että suomalaisesta kirjallisuudesta ja kulttuurista. Kursseilla harjoitellaan arjen kieli- ja tekstitaitoja ja autetaan rakentamaan kielellistä ja kulttuurista identiteettiä. Kurssien laajuus ja sisältö suunnitellaan yhdessä perheen toiveitten ja tarpeitten mukaan. Esimerkiksi perheen ulkomailla työskentelyn aikana on mahdollista opiskella Suomen perusopetuksen opetussuunnitelman mukaisia äidinkielen ja kirjallisuuden kursseja. Opetusvälineenä käytetään Skypeä, erilaisia verkko-opetusmateriaaleja ja laatimiani oheismateriaaleja.
Suomen kielen alkeis- ja jatkokurssit
Opetan Skypessä suomen kielen alkeis- ja jatkokursseja myös muille kielestämme kiinnostuneille tai sitä työssään tarvitseville.
Kurssien opettaja Jaana Colson:
Olen toiminut yli 20 vuotta äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana Suomessa pääkaupunkiseudulla. Pisimmän osan urastani työskentelin Espoon yhteislyseon koulussa. Minulla on lisäksi Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskus Palmenian kirjallisuusterapiaohjaajan koulutus sekä ekspressiivisen taideterapian perusopinnot. Nyt asun neljättä vuotta Missourissa Yhdysvalloissa ja palan halusta työskennellä suomen kielen ja kirjallisuusterapian parissa myös ulkosuomalaisena.
http://jaanacolson.com/
Seuraava Suomi-Seura ry:n Uutiskirje ilmestyy lokakuussa.
Huom! Uutiskirjeemme voi kuka tahansa nyt tilata suoraan Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi tai sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Suomi-Seuran uutiskirje 8-2017

Suomi-Seuran uutiskirje 7-2017

Suomi-Seuran uutiskirje 6_2017

Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai yhteisön tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.