user_mobilelogo

Suomi-Seuran uutiskirje

 

Hyvä vastaanottaja,

Terveiset aurinkoisesta ja lähes helteisestä Helsingistä!

Kesällä järjestettyjen Suomi-Seuran juhlavuoden tapahtumien ja ulkosuomalaisparlamentin istunnon jälkeen on syksyn toimintamme nyt hyvässä vauhdissa.

Ulkosuomalaisjärjestöille opetus- ja kulttuuriministeriön määrärahasta jaettavien avustusten syksyn hakuaika on parhaillaan käynnissä. Anomusten sopimuksineen on oltava perillä Suomi-Seurassa viimeistään 30. syyskuuta.

Perjantaina 25. elokuuta seuran toimisto on avoinna kautta maailman vietettävän Finnish Your Dinner -viikonlopun mukaisesti kello 13 – 15. Tarjoamme silloin pientä suolaista kahvin kera. Tervetuloa tutut ja tuntemattomat!

Muistakaa ilmoittaa Suomi 100 -juhlavuotenne tapahtumat meille, niin että saamme ne mukaan tapahtumakalenteriin. Seuratkaa Suomi 100 Maailmalla -sivua ja Suomi-Seuran sivua myös Facebookissa.

Parhain terveisin,

Suomi-Seura ry

Suomi-koulujen opettajat kokoontuivat Helsingissä

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät järjestettiin 1. – 2.8. Helsingissä Opetushallituksen tiloissa. Koulutuspäiviin osallistui noin 90 opettajaa 50 koulusta eri puolilta maailmaa.

Päivien teemana oli ”Suomi-koulujen suuri kertomus: Historiaa ja tulevaisuutta -kun Suomi täyttää sata!”

Ajankohtaisten luentojen ja työpajatyöskentelyn lisäksi päivillä luovutettiin Vuoden ulkosuomalainen 2017 -kunniakirjat Suomi-kouluille sekä vietettiin Suomi-koulujen historiikin julkistamisjuhlia.

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät järjestävät yhteistyössä Suomi-koulujen tuki ry, Opetushallitus ja Suomi-Seura ry.

Lue lisää: https://suomi-seura.fi/etusivu/ Ajankohtaista

Täysi salillinen ulkosuomalaisia Suomi 100 -vastaanotolla

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa 3.8. pidetty Ulkosuomalaisten Suomi 100 -vastaanotto keräsi suuren joukon ulkosuomalaisia kuulemaan juhlavuoden tapahtumista ja nauttimaan suomalaisesta musiikista.

Suomi Finland 100 -hankkeen hallituksen puheenjohtaja, valtiosihteeri Paula Lehtomäki, Suomi Finland 100 -sihteeristön pääsihteeri Pekka Timonen ja Helsingin kaupungin apulaispormestari Pia Pakarinen esittivät juhlavuoden tervehdyksensä eri puolilta maailmaa tilaisuuteen saapuneille ulkosuomalaisille.

Koolla oli noin 240 ulkosuomalaista yli 30 maasta.

Lue lisää https://suomi-seura.fi/etusivu/ Ajankohtaista

Syksyn järjestöavustusten haku on käynnissä

Suomi-Seura jakaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää avustusta ulkosuomalaisjärjestöille kaksi kertaa vuodessa, ja niiden hakuaika on helmi- ja syyskuun loppuun mennessä.

Avustuksia myönnetään ensisijaisesti yhteisöille ulkosuomalaisten kulttuuri- ja harrastustoimintaan.

Avustuksia ei myönnetä yksityisille opiskeluun. Avustuksia ei myöskään myönnetä jälkikäteen.

Avustusten myöntämisessä noudatetaan opetus- ja kulttuuriministeriön käyttämiä kriteerejä ja ehtoja. Vuoden 2017 alusta lähtien pyydämme kaikkia hakijoita toimittamaan kotisivullamme olevan sopimuksen avustuksen myöntämisestä, käyttämisestä, käytön valvonnasta ja ehdoista. Sopimus tulee lukea, allekirjoittaa ja lähettää Suomi-Seuraan hakemuksen mukana joko postitse tai sähköpostitse skannattuna.

Anomusten liitteineen on oltava perillä Suomi-Seurassa viimeistään 30.9.2017.

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen:
Suomi-Seura ry
Hanne Selin
Mariankatu 8

00170 Helsinki tai
faxilla +358-(0)9-684 12140 tai
sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Uusi Suomi 100 Maailmalla -kotisivuosoite

Suomi 100 Maailmalla -hankkeen kotisivujen osoite on vaihdettu, ja uusi osoite on www.suomi100maailmalla.fi. Myös vanha osoite www.suomi-seura.fi/suomi100maailmalla toimii ja ohjaa kävijän oikeille sivulle.

Kokoamme elokuussa Suomen Silta -lehteen tietoa tulevista ulkosuomalaistapahtumista, joten tiedot tilaisuuksista kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian Suomi 100 Maailmalla -tapahtumakalenterissa ja kaikille avoimessa Suomi 100 Maailmalla Facebook-ryhmässä.

Voit myös lähettää tiedot sähköpostilla Suomi-Seuraan osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomi 100 Maailmalla -hankkeen keskiössä ovat ulkosuomalaisten järjestämät juhlavuoden tapahtumat ja niistä tiedottaminen. Suomi 100 Maailmalla on Suomi-Seura ry:n, Kirkon ulkosuomalaistyön ja Siirtolaisuusinstituutin yhteinen hanke, jota tehdään yhteistyössä ulkoasiainministeriön ja Merimieskirkon kanssa. Hanke on mukana valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -ohjelmassa.

Suomi 100: Finnish Your Dinner ympäri maailmaa

Satavuotiasta Suomea juhlitaan ympäri maailman 25.–27.8.2017, kun Finnish Your Dinner kutsuu kaikki syömään yhdessä. Voit joko itse järjestää yksityisen tai vieraille avoimen illallisen tai osallistua kaikille avoimeen tapahtumaan.

Eri puolilla maailmaa järjestettäviä Suomi 100 -illallisia löytyy täältä.

Tule mukaan!

Suomi 100: Finnish Your Dinner Suomi-Seurassa

Syödään yhdessä Suomi-Seuran katon alla perjantaina 25.8.2017 klo 13 – 15. Tarjolla on pientä suolaista kahvin kera.

Tervetuloa tutut ja tuntemattomat!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

puh. +358-(0)9-68412120, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3krs, 00170 Helsinki

Suomi 100: Avoimet ovet valtioneuvostossa 26. elokuuta

Valtioneuvosto avaa ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Ovet ovat avoinna klo 10–14 Valtioneuvoston linnassa, Säätytalossa, Valtioneuvoston juhlahuoneistossa ja Arppeanumissa.

Lisäksi oikeusministeriö, sisäministeriö ja ulkoministeriö ovat avoinna samana päivänä.

Avoimet ovet -päivän tavoitteena on ilmentää suomalaista avointa yhteiskuntaa, hyvää hallintoa ja sananvapautta.

Lue lisää

Suomi 100 -tuotteita netissä

Suomi-Seuran Tuotevälityksessä on hyvin laaja valikoima erilaisia Suomi 100 -tuotteita, mm. Suomi 100 -fleecepusero.

Virallisen Suomi 100 -kotisivun http://suomifinland100.fi/ verkkokaupasta voi tilata virallisia Suomi 100 -tuotteita: http://suomi100.grano.fi/fi/

Seuraa Suomi-koulujen terveisiä Suomelle

Suomi-koulujen oppilaat eri puolilta maailmaa lähettävät Suomelle terveisiä, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta. Uusimmat terveiset tulevat Saksasta, Kielin Suomi-koulusta. 

Paluumuuttajatapaamisia Suomi-Seurassa syksyllä

Paluumuuttaja! Tervetuloa Suomi-Seuraan juomaan kahvit yhdessä syksyllä 2017.

Pannu on kuumana kerran kuukaudessa lauantaisin 9.9., 7.10., 11.11. ja 9.12. kello 13 -15.

Tule tapaamaan muita Suomeen palanneita ulkosuomalaisia ja samalla voit myös hyödyntää Suomi-Seuran tarjoamia neuvontapalveluja.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki

Lisätietoa: +358 (0)9 684 1210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä syyskuussa

Oletko muuttamassa eläkepäivien viettoon ulkomaille joko pysyvästi tai sesonkiluontoisesti?

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 22.9.2017 klo 10 – 14 Suomi-Seurassa.

Suomi-Seuran infopäivä tarjoaa mahdollisuuden kuulla yhdessä paketissa eläkeläisen kannalta tärkeistä aiheista ulkomaille muuttoa suunnitellessa ja ulkomailla elettäessä. Aiheina ovat mm. viranomaisasioitten hoitaminen, sosiaaliturva, sairausvakuutus, verotus, verosopimukset, käytännön muuttojärjestelyt, muuttotavarat, vakuutukset, pankkiasioitten hoito, ulkosuomalaistoiminta ja hyvin paljon muuta ulkomailla elämiseen liittyvää tietoutta.

Tilaisuudessa on mahdollisuus saada myös henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin muuttajan oppaisiin ja materiaaleihin.

Tilaisuuden hinta on Suomi-Seuran jäsenille 50 e, muille 70 e, sis. aamupalan, luennot ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 (0)9 684 1210.

Neuvontapalvelusta henkilökohtaista neuvontaa

Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia. Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.

Olet tervetullut myös toimistoomme, missä voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki

Lisätietoa: +358-(0)9-684 1210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi

Kahvit yhdessä? Fika tillsammans? Coffee together?

Haluatko kokoontua keskellä kauneinta Helsinkiä ystäviesi tai tuttujesi kanssa Suomi 100 Yhdessä -hengessä? Suomi-Seura ry tarjoaa kahvit, Suomi-Seuran esittelyn ja tilavan kokoustilan käyttöönne! Juodaan kahvit yhdessä!

Jos olet Suomi-Seuran jäsen, Suomi-Seurasta kiinnostunut ulkosuomalainen tai paluumuuttaja, tuo ystäväsi tai tuttavasi Suomi-Seuraan Helsingin Mariankadulle. Kokoustilaan mahtuu noin 20 henkeä ja tilan saa käyttöön kahdeksi tunniksi kerrallaan.

Lisätietoa:+358 (0)9 6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Varaukset Suomi-Seuran toimiston aukioloaikoina ma-pe 9:00 – 16:00.

Anna palautetta konsuli- ja matkustuspalveluista

Oletko tarvinnut Suomen edustustojen tai ulkoministeriön päivystyskeskuksen apua ongelmatilanteissa ulkomailla? Ulkoministeriö selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä konsuli- ja matkustusturvallisuuspalveluihin. Vastausaikaa on 21.8. asti.

Pääosa konsuli- ja matkustuspalveluista on tarkoitettu ensisijaisesti ulkomailla tilapäisesti lomamatkalla tai työmatkalla oleville Suomessa asuville henkilöille. Osa palveluista koskee myös ulkomailla vakituisesti asuvia Suomen kansalaisia, mutta kriisitilanteissa lähtökohta on, että yhteiskunnan peruspalveluista vastaavat henkilön asuinmaan viranomaiset. Katso alla oleva uutinen ulkoministeriön päivystyskeskuksesta.

Konsuli- ja matkustusturvallisuuspalveluiden asiakaskysely:

Konsulipalvelulaki

Lisätietoa: yksikönpäällikkö Juha Savolainen, sekä tiiminvetäjä

(kriisi- ja avustustilanteet) Antti Putkonen. Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ulkoministeriön päivystyskeskus auttaa suomalaisia ulkomailla vuorokauden ympäri

Ulkoministeriön yleisohje on, että hätätilanteissa matkailijan tulee pyrkiä ottamaan yhteys kohdemaan viranomaisiin. Hätätilanteessa kohdemaan viranomaisilla on vastuu auttaa myös maassa olevia ulkomaalaisia. Aina se ei kuitenkaan ole eri syistä mahdollista ja silloin päivystyskeskus auttaa. UM:n päivystyskeskus vastaanottaa puheluita ympärivuorokautisesti, ja sinne tuli viime vuoden aikana useita tuhansia yhteydenottoja.

Ulkoministeriön päivystysnumero on +358 9 1605 5555 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää

Uudistuksia Kelan verkkosivuilla

Kela on uudistanut kansainvälisistä tilanteista kertovat kela.fi-sivut, jotka on julkaistu suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivuilta löytyy nyt kaksi pikaopasta, Suomeen tulevan pikaopas ja Ulkomaille lähtevän pikaopas.

Myös kela.fin Sairaanhoito kansainvälisissä tilanteissa -osio on uusittu. Sivuilta löytyy vastauksia sairaanhoitoon, sairaanhoidon korvauksiin ja hoitoon hakeutumiseen liittyvistä kysymyksistä.

http://www.kela.fi/

Lue lisää >

Kaverille kanssa! Suomi-Seuran jäsenyys juhlan kunniaksi!

Hanki juhlavuoden 2017 aikana uusia jäseniä Suomi-Seuraa ry:hyn ja saat jokaisesta hankitusta jäsenestä Suomi-Seuran tuotepalkintoja. Lisäksi kaikkien uusia jäseniä juhlavuoden aikana hankkineitten kesken arvotaan palkintoja! Lisätietoa: +358 (0)9 6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutustu Suomi-Seuran uusiin kotisivuihin

Suomi-Seura ry:n juhlavuoden (90 v) merkeissä Suomi-Seuran uudet kotisivut on julkaistu seuran juhlaviikolla kesäkuussa. Ruotsin- ja englanninkieliset sivut ovat vielä työn alla ja julkaistaan syksyllä.

Näkyvyyttä maailmalla Suomi-Seuran yritysjäsenenä!

Suomi-Seuran 90-vuotisjuhlavuonna tarjoamme yrityksille jäsenyyttä hintaan 650 e/vuosi.
Juhlavuoden tarjous sisältää näkyvyyttä yrityksellesi

– Suomi-Seuran 2017 uudistuvilla kotisivuilla

Suomen Silta -lehdessä 4 kertaa vuodessa (kokonaislevikki 10 000 kpl)

– Suomi-Seuran sähköisessä kuukausitiedotteessa (noin 1 200 osoitetta)

– Suomi-Seuran julkaisemissa maakohtaisissa oppaissa (sähköiset ja painetut)

– lisäksi kontaktit ulkosuomalaisyhteisöihin

– konsultaatiota yrityksen henkilökunnan ulkomaille muuttoon, ulkomailla asumiseen ja Suomeen palaamiseen liittyvissä kysymyksissä sekä muut Suomi-Seuran jäsenedut

Kysy lisää:

Ilmoitukset: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsenasiat: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät selviävät ottamalla yhteyttä jäsensihteeriimme Helsingin toimistollamme.

Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2017 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2017 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 – 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 – 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

Muistattehan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

Mikäli et ole jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi!

MAINOS

Laadukkaat Pelicanin säilytystilat edullisesti Suomi-Seuran jäsenille

Maasta toiseen muuttaessa tai kahdessa maassa asuessa turvallinen vuokravarasto voi helpottaa elämää ja olla myös taloudellisesti hyvä ratkaisu. Pelican Self Storagella on 15 toimipistettä pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Säilytystiloja löytyy jokaiselle sopivassa koossa 1-30 m2. Kaikki tilat ovat lämmitettyjä, erittäin siistejä, valaistuja ja tarkoin valvottuja. Varaston vuokraamiseen ei tarvita mitään pantteja tai vakuuksia.

Pelican tarjoaa nyt Suomi-Seuran jäsenille 25 % alennuksen ensimmäisten neljän kuukauden vuokrasta. Seuran jäseniltä ei myöskään peritä lainkaan aloitusmaksua (etu 39€). Soita +358 (0)207 007 700, niin autamme oikean tilaratkaisun löytämisessä. Myös Suomi-Seuran neuvonta osaa kertoa Pelicanin palveluista ja ratkaisuista. Lue lisää tai lähetä tiedustelu: www.tilaakaikelle.fi tai email Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Seuraava Suomi-Seura ry:n Uutiskirje ilmestyy syyskuussa.

 Suomi-Seura ry – ulkosuomalaisten side Suomeen vuodesta 1927

Liity jäseneksi ja tue työtämme ulkosuomalaisten edustajana, edunvalvojana ja yhteyksien ylläpitäjänä Suomeen

Suomi-Seuran uutiskirje 7-2017

Suomi-Seuran uutiskirje 6_2017

Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai yhteisön tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.