user_mobilelogo

Hyvä ulkosuomalaisjärjestö,
 
Helsinkiin satoi syksyn ensilumi keskiviikkona, ja lunta on tullut muuallakin Suomessa näinä päivinä. Syksy oli harvinaisen leuto ja kaunis Helsingissä.
Suomi-Seurassa on syksyn järjestöapurahat käsitelty ja jaettu. Ne maksetaan saajien tileille vuoden loppuun mennessä. Suomi-koulujen toiminta-avustusten käsittely on parhaillaan menossa, ja pian alkaa Suomi 100 Maailmalla -apurahojen käsittely.
Seuraavan kerran järjestö- ja tiedotusapurahoja voi anoa helmikuussa, jolloin anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä.
Merkitkää kalentereihinne jo nyt torstai 15. kesäkuuta 2017, jolloin järjestämme Helsingissä hienon Suomi 100 Maailmalla -konsertin, jossa esiintyy korkeatasoisia ulkosuomalaistaiteilijoita eri puolilta maailmaa. Konsertilla juhlitaan Suomi-Seuran 90-vuotis- ja ulkosuomalaisparlamentin 20-vuotisjuhlavuotta sekä Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta. USP:n istunto järjestetään seuraavina päivinä, 16. – 17. kesäkuuta. Tulkaa Helsinkiin juhlimaan ulkosuomalaisuutta, Suomi-Seuraa, USP:tä ja Suomea sekä ajamaan yhteisiä asioita!
Suomi-Seuran jäseniksi loppuvuonna liittyvät saavat marras- ja joulukuun kaupan päälle ja lisäksi tämän vuoden kaksi viimeistä lehteä. Jäsenmaksuillanne tuette niin Suomi-Seuran kuin USP:n työtä ulkosuomalaisten ainoana edunajajana Suomessa ja saatte hyviä jäsenetuja. Seuran jäsenenä olevat järjestöt, joilla on kirjasto jäsenten käytössä, saavat 20 lahjoituskirjaa vuodessa – ja samalla vahvistavat työtämme ulkosuomalaisten edunvalvojana Suomessa.
Seuran henkilökunta on Mariankadulla nyt kokonaan samalla puolella toimistoa, joten niin neuvontapalvelun henkilöstöä tapaamaan tulevat kuin lahjoituskirjojen hakijat olette tervetulleita toimiston vasempaan siipeen.
 
Parhain terveisin,
Suomi-Seura ry
 
 
USP:n puhemiehistö piti syyskokouksensa Helsingissä
 
Ulkosuomalaisparlamentin (USP) puhemiehistö piti syyskokouksensa Helsingissä 20.- 21. lokakuuta. Sisäministeri Paula Risikon kanssa puhemiehistö keskusteli USP:n saattamisesta lainsäädännön piiriin ja ministeriön työryhmän perustamisesta asiaa tutkimaan.
Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle selvitettiin Suomi-koulujen valtionavun lisäämisen tärkeyttä sekä Suomi-Seura ry:n oman, ulkosuomalaisten hyväksi tehdyn toiminnan valtionavustuksen merkitystä.
Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien kanssa puheenaiheena oli kirjeäänestys. Hallituksen kehysriihessä löytyivät keväällä varat sekä lainvalmisteluun vuosina 2018-19 että kirjeäänestyksen toteuttamiseen vuoden 2019 eduskuntavaaleista lähtien.
Tapaamisessa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Matti Vanhasen kanssa olivat esillä niin kirjeäänestys kuin USP:n saattaminen lainsäädännön piiriin. Myös lakivaliokunnan puheenjohtajan Kari Tolvasen ja varapuheenjohtaja Eva Biaudet’n kanssa keskusteltiin USP:n saattamisesta lainsäädännön piiriin. Ulkoasiainministeriön Kansalaispalvelujen eli Konsuliasioiden ja Passi- ja viisumiyksikön kanssa käytiin läpi ajankohtaisia kansalaispalveluasioita.  
Lisätietoja USP:stä: www.usp.fi, parlamenttisihteeri Sini Castrén: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358 9 6841 2127. USP ja Suomi-Seura ovat myös Facebookissa.
 
 
USP:n seuraavan istunnon kutsut lähtevät joulukuussa
 
Ulkosuomalaisparlamentin seuraava istunto, joka on samalla USP:n 20-vuotisjuhlaistunto, järjestetään Helsingin yliopistossa perjantaina ja lauantaina 16. – 17.6.2017.
Kutsut istuntoon lähetetään USP:n toiminnassa mukana oleville yhteisöille 16.12.2016. Yhteisöjen viimeinen ilmoittautumispäivä ja aloitteiden viimeinen jättöpäivä on 16.3.2017.
Istunnon yhteydessä järjestetään entiseen tapaan Senioriseminaari, Suomi-kouluseminaari ja ulkosuomalaisten jumalanpalvelus 15.6. sekä Helsingin kaupungin vastaanotto 16.6. Torstaina 15.6. on upea Suomi 100 Maailmalla -juhlakonsertti.
Istunnosta ja USP:stä on tietoa kotisivuilla www.usp.fi. Sihteeristöstä voitte kysyä lisätietoja niin aloitteiden teosta kuin itse istunnosta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841210.
Uudet yhteisöt ovat lämpimästi tervetulleita mukaan USP:n toimintaan ajamaan ulkosuomalaisten asioita. Toimintaan ei sisälly taloudellisia velvoitteita. USP:n toimintaan osallistuu tällä hetkellä yli 500 ulkosuomalaisjärjestöä ja -yhteisöä 38 maasta.
 
 
Suomi 100 Maailmalla -juhlakonsertti järjestetään kesäkuussa
 
Aika ja paikka: torstai 15.6.2017, Helsinki 
Ainutlaatuinen konsertti esittelee ulkosuomalaista musiikillista osaamista ja tarjoaa monipuolisen musiikillisen elämyksen. Juhlimme 100-vuotiasta Suomea, 90-vuotista Suomi-Seuraa sekä ulkosuomalaisparlamentin 20-vuotisjuhlaistuntoa.
Konsertissa esiintyvät:  

Konserttiohjelma ja -paikka julkaistaan myöhemmin. Ilmoitamme myös, kun liput tulevat myyntiin. Konsertista kannattaa jo laittaa sana kiertämään!
Seuratkaa Suomi-Seuran kotisivuja: www.suomi-seura.fi ja Facebook-sivua: suomi-seura ry
 
 
Tutustu ulkosuomalaisten Suomi 100 Maailmalla -kotisivuun
 
Kutsumme kaikki maailmalla asuvat suomalaiset juhlimaan yhdessä 100-vuotiasta Suomea!
Tervetuloa sivuillemme www.suomi-seura.fi/suomi100maa ilmalla
Tapahtumakalenteriin voit ilmoittaa pienet ja suuret juhlat ja tapahtumat.  Näin me kaikki pääsemme mukaan juhlatunnelmiin ympäri maailmaa.
Kaipaatko ideoita juhlavuoden viettoon? Ideapankkiin kootaan esimerkkejä, miten voit osallistua 100-vuotiaan Suomen juhlintaan. Jaa oma juhlavuoden viettoon liittyvä ideasi kaikkien käyttöön.
Mistä ovat hyvät juhlat tehty? Esiintyjistä! Heidät löydät esiintyjäpankista. Laulajat, soittajat, bändit, kuorot, tanssijat, teatteriryhmät, luennoitsijat tarjotkaa osaamistanne kotisivuillamme!
Materiaalipankkiin kootaan ulkomailla asuville suomalaisille kaikkea hyödyllistä ja kiinnostavaa. Jos tiedät esimerkiksi hyviä kotisivuja tai muuta mukavaa, jaa se meidän kaikkien kanssa.
Ja nyt – ei muuta kuin surffailemaan sivuille. Tästä se lähtee!
Suomi 100 Maailmalla on Suomi-Seura ry:n, Kirkon ulkosuomalaistyön ja Siirtolaisuusinstituutin
yhteinen hanke. Sitä tukevat myös ulkoasiainministeriö ja Merimieskirkko ry.
Iloinen meno jatkuu myös Facebookissa: Suomi 100 Maailmalla.
Muista liittyä ryhmään!
SUOMI 100 MAAILMALLA –sähköiset esitteet (suomi  ja ruotsi/englanti)
ovat saatavilla Suomi 100 Maailmalla –sivuston materiaalipankista:
http://suomi-seura.fi/suomi100 maailmalla/fi/materiaalipankki /
Voit kopioida ja jakaa esitteitä vapaasti ja julkaista ne esimerkiksi järjestösi kotisivuilla.
 
Suomi 100 Maailmalla -juhla-apurahahaku on päättynyt
 
Saimme 31.10. päättyneessä haussa yhteensä 94 apurahahakemusta. Ilmoitamme apurahapäätöksistä hakijoille henkilökohtaisesti vuoden 2016 loppuun mennessä, ja apurahat maksetaan viimeistään 31.01.2017.
Suomi-Seuran kevään järjestöapurahat ulkosuomalaisyhteisöille ovat haettavissa helmikuun 2017 loppuun mennessä. Apurahoja myönnetään ensisijaisesti ulkosuomalaisten kulttuuri- ja harrastustoimintaan.
Seuran tiedotusapurahojen hakuaika päättyy myös helmikuun lopussa 2017, mihin mennessä hakemusten on oltava perillä Suomi-Seurassa.
Lisätietoja: http://suomi-seura.fi/fi/apura hat/ulkosuomalaisjaerjestoeill e
 
 
SUOMI-SEURAN INFOPÄIVÄT 2017
 
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivät
 
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivät järjestetään perjantaina 10.3.2017 ja perjantaina 22.9.2017 kello 10 – 14. Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville kello 10 - 14.  Päivän ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista.
Tietoiskut:
klo 10.15 Sosiaaliturva ulkomailla asumisen tai väliaikaisen oleskelun aikana
klo 11.30 Verosopimusten vaikutus eläkkeiden verotukseen
Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin muuttajan oppaisiin ja materiaaleihin.
Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 e, muille 70 e. Hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 – 684 1210
 
Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus
 
Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 21.4.2017 kello 12 – 15.
Tilaisuus Suomi-Seuran paluumuuttajan infopäiviin osallistuneille ja asiasta kiinnostuneille kokoontua keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan Suomeen muuttoon liittyvistä kysymyksistä. Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti paluumuuttoon liittyvistä ongelmistaan Suomi-Seuran neuvojien kanssa.
Tilaisuus on maksuton.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. 09 – 684 1210
 
Paluumuuttajan infopäivä
 
Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 11.8.2017 kello 10 – 14.                       Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja
paluumuuttoa suunnitteleville kello 10 - 14. 
Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti.
Tietoiskut alkaen kello 10.15: Suomeen rekisteröityminen, muuttotavarat, sosiaaliturva ja verotus Suomessa
Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin oppaisiin ja materiaaleihin.
Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille maksuton, ei jäsenille 30 e.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
p. +358 – (0)9 – 684 1210
 
Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia. Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.
Olet tervetullut myös toimistoomme, missä voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin.
Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 3. krs, 00170 Helsinki
p. +358-(0)9-684 1210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi
 
 
Ulkomailla opiskelevien opintotukea hakevien lähetettävä todistukset Kelaan
 
Ulkomailla opiskelevien on muistettava toimittaa Kelaan läsnäolotodistus ja todistus opintosuorituksista. Ne puuttuvat vielä monilta ulkomailla opintojaan suorittavalta. Jos Kela ei ole saanut todistuksia, opintotukea ei makseta marraskuusta alkaen.
Todistukset voi toimittaa verkossa skannaamalla todistukset tai ottamalla niistä hyvälaatuinen valokuva. Sen jälkeen kirjaudutaan Kelan asiointipalveluun ja klikataan siellä Viestit-linkkiä. Todistukset voi lähettää viestin liitteinä. Viestin aiheeksi valitaan Opiskelijan tuet ja Opintotuki.
www.kela.fi
 
 
Kansalaisuushakemukset ja -ilmoitukset Maahanmuuttovirastoon vuoden alusta
 
Ulkomaalaislupien hakemukset jätetään Suomessa poliisiasemille kuluvan vuoden loppuun asti
Maahanmuuttovirasto ottaa vastaan oleskelulupa- ja kansalaisuushakemukset ja -ilmoitukset sekä muut ulkomaalaislupa-asioiden hakemukset 1.1.2017 alkaen.
Vuoden 2016 loppuun asti ulkomaalaislupien hakemukset jätetään poliisin toimipisteisiin. Poliisilla on toimipisteitä ympäri Suomen. Lisätietoja: www.poliisi.fi
Lisätietoja: www.migri.fi
 
EU-direktiivi edistää opiskelijoiden, tutkijoiden, harjoittelijoiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden liikkuvuutta
Sisäministeriö on asettanut hankkeen, jolla yhtenäistetään kolmansista maista tulevien opiskelijoiden, tutkijoiden, harjoittelijoiden ja vapaaehtoistyöntekijöiden oleskelulupien edellytyksiä muiden EU-maiden kanssa. Hanke liittyy toukokuussa 2016 annettuun Euroopan unionin direktiiviin. Direktiivillä pyritään muun muassa edistämään EU:n sisäistä liikkuvuutta.
Tutkijat ja opiskelijat voivat tietyin edellytyksin suorittaa osan tutkimuksestaan tai opinnoistaan toisessa jäsenvaltiossa. Lisäksi direktiivi edellyttää, että opiskelijoille ja tutkijoille tulee myöntää oleskelulupa työnhakuun tai yrityksen perustamiseen tutkinnon suorittamisen tai tutkimuksen päättymisen jälkeen.
Suomessa tutkinnon suorittaneilla on jo nykyisin mahdollisuus vuoden oleskelulupaan työnhaun ajaksi.
Kansallinen lupa on parempi kuin direktiivin yhdeksän kuukauden minimiedellytys. Tutkijoille työnhakulupa on uusi. Uutta on myös yritystoiminnan aloittamista koskeva oleskelulupa.
Hankkeen toimikausi päättyy 31.5.2018.
Lue lisää: www.intermin.fi/fi/lainvalmist elu/opiskelija_ja_tutkijadirek tiivi
 
 
Qatar Airways aloitti suorat lennot Helsingin ja Dohan välillä
 
Qatar Airways aloitti päivittäiset suorat reittilennot Helsingin ja Dohan välillä 10. lokakuuta. Uuden päivittäisen reitin ansiosta Helsinki-Vantaan rooli Pohjois-Euroopan parhaana lentoasemana vahvistuu ja lentoyhteyksien valikoima Suomesta maailmalle kasvaa.
Maailman parhaaksi lentoyhtiöksikin valittu Qatar Airways operoi reittiä päivittäin ja yhtiön vaihtoyhteyksien kautta Suomesta on nyt lisää yhteyksiä eteläiselle pallonpuoliskolle – muun muassa Afrikkaan, Australiaan ja Intiaan.
Vuonna 1997 perustettu Qatar Airways lentää yli 150 kohteeseen kuudella mantereella.
Dohan-reitin lisäksi Helsinki-Vantaalta on viime aikoina avattu useita uusia reittejä Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan. Helsinki-Vantaa peittoaakin vaihtoyhteyksissä Tukholman, Kööpenhaminan ja Oslon lentoasemat. www.finavia.fi
 
Lappiin luvassa kuluvan vuosikymmenen vilkkain talvisesonki
 
Finavian Lapin-lentoasemilla valmistaudutaan kiireiseen talvisesonkiin. Lappiin odotetaan joulukuun aikana saapuvan yhteensä 500 tilaus- ja reittilentoa.
Tilauslentoja odotetaan saapuvan Lappiin joulukuussa reilut 450 kappaletta. Vilkkaimpia lentoasemia ovat Kittilä (150 lentoa) ja Rovaniemi (140 lentoa). Ivaloon saapuu 36 tilauslentoa enemmän kuin viime vuonna eli 93 lentoa.  Enontekiölle odotetaan saapuvan 58 ja Kuusamoon 11 tilauslentoa.
Ensimmäinen tilauslento saapuu Lontoosta Enontekiölle 25.11. Joulunalusviikolla tilauslentoja laskeutuu Lappiin jopa noin 30 päivässä. Eniten turisteja saapuu Britanniasta. Lentoja on myös Saksasta, Italiasta, Hollannista, Ranskasta ja Espanjasta.
Aasiasta Lappiin saapuvien vaihtomatkustajien määrä kasvoi viime vuonna yli yhdeksän prosenttia, kertovat Finavia Oyj:n tilastot. Lähtömaista ylivoimaisesti eniten vaihtomatkustajia tuli Japanista, kun taas Kiinasta, Hongkongista ja Singaporesta saapuneiden määrän todettiin kasvaneen eniten. www.finavia.fi
 
 
Air Balticilta suora lento Tampereelta Riikaan keväällä
 
AirBaltic aloittaa suorat lennot Tampereelta Riikaan maaliskuusta alkaen kuutena päivänä viikossa.
Tampereelta on tähän saakka päässyt Helsingin ja Tukholman kautta lukuisiin matkakohteisiin.
Lennot Tampereelta Riikaan alkavat 26. maaliskuuta 2017. Reittiä lennetään kuutena päivänä viikossa 76-paikkaisella Q400-koneella. 
AirBalticin kautta yhteyksien valikoima kasvaa, kun saatavilla on Euroopan suosituimmat kaupunkikohteet sekä monia Välimeren alueen lomakohteita. www.finavia.fi
 
 
Helsingistä lisää lentoja Tokioon ja Hongkongiin kesällä 2017
 
Lentoyhteydet Helsinki-Vantaalta Aasiaan paranevat entisestään, kun Finnair lisää lentoja Tokioon ja Hongkongiin kesällä 2017. Lisävuorot lennetään uusilla A350-koneilla. Finnair lentää Tokioon ja Hongkongiin päivittäin vuoden ympäri.
Tokion Naritan kentälle lennetään 5.6. - 27.10.2017 neljä lisävuoroa viikossa. Lisävuorot operoidaan osana Finnairin, Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian yhteishanketta.
Yhdessä Japan Airlinesin kanssa Finnair tarjoaa 18 lentoa viikossa Helsingistä Tokion Naritan kentälle.
Finnair lentää Japanissa myös Osakaan, Nagoyaan ja Fukuokaan ja tarjoaa näin kesällä 2017 yhteensä 35 lentoa viikossa Helsingistä Japaniin.
Hongkongin-reitille Finnair lisää kolme viikkovuoroa 6.6. - 28.10.2017. Lisävuorojen myötä Finnair lentää Hongkongiin 10 kertaa viikossa.
Finnair lentää kesällä 2017 myös Hongkongin lähelle Guangzhouhun neljä lentoa viikossa A330-koneella. Guangzhoun reitti avattiin kesällä 2016. www.finavia.fi
 
Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme
 
Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen
Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot, jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa ja paikallisten edustajien yhteystiedot löydätte kotisivuiltamme tai ottakaa yhteyttä Helsingin toimistoomme jäsensihteeriimme.
Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2017 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Järjestöjäsenmaksut vuonna 2017 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.
Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.
Mikäli olet uusi jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi!
 
 
Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan
 
Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.
Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.
Lähettäkää sähköpostiosoite, nimi, osoite, maa sekä jäsennumero osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
 
Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi
 
Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.
 
 
Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin
 
Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.
Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.
Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.
Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
 
Sutinat on myös Internetissä
Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.
 
 
Suomi-Seura ja  USP ovat Facebookissa
 
Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!
 
 
Hyvässä seurassa jo 89 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927
 
Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi
 
Seuraava Sutinat-järjestötiedote ilmestyy joulukuun 2016 alussa.
 
 
MAINOS
Suomi-kiertomatkoja kesäkuussa 2017
 
100-vuotiaan Suomen kunniaksi on Suomi-Seura ry suunnittelut yhteistyössä Riikka Pajusen (ex-Kailaheimo ja Suomi-Seuran Matkatoimiston toimitusjohtaja vuosina 2007 - 2012) kaksi ainutlaatuista kiertomatkaa Suomessa kesäkuussa 2017.
Lisätietoja matkoista saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Matkoille on oma hinta Suomi-Seura ry:n jäsenille.
http://suomi-seura.fi/news/214 /98/Suomi-kiertomatkat-kesaeku u-2017
 
MAINOS
Jäsenetu Suomi-Seuran jäsenille BookBeatilta
 
BookBeat-palvelu tarjoaa suomenkieliset ääni- ja e-kirjat kännykkään. Rekisteröidy ja kokeile ilmaiseksi kuukauden ajan BookBeat-palvelua. Kuuntele ja lue niin paljon kuin haluat. Kokeiluun ei sisälly sitoumuksia. Voit valita kirjasi laajasta valikoimasta.
Palveluun pääset klikkaamalla tätä linkkiä: https://www.bookbeat.com/fi?ko odi=suomiseura
Kampanjakoodi on voimassa 31.1.2017 asti.
 
MAINOS
Kalustettuja asuntoja Kotimaailmalta
 
Kotimaailma on yrittäjävetoinen perheyritys, joka tarjoaa kalustettuja asuntoja 14 eri paikkakunnalla niin kotimaisille ja ulkomaalaisille yksityisasiakkaille, kuin yritys- ja saneerausasiakkaille.
Vuonna 2007 perustettu yritys on yksi suurimmista tilapäisiä kalustettuja asuntoja tarjoavista yrityksistä Suomessa.
Onko sinulla majoitustarvetta jouluksi? Kotimaailman kalustetuissa asunnoissa voit viettää joulua omassa rauhassa mutta silti sukulaisten ja perheen lähellä. Kalustetuissa asunnoissamme voi majoittua yhdestä vuorokaudesta jopa 36 kuukauteen.
Katso lisää osoitteesta www.kotimaailma.com
 
MAINOS
Oletko muuttamassa uuteen kohdemaahan tai palaamassa kotimaahan?
 
Onko sinulla ja perheelläsi ymmärrystä mitä muuttaessa käydään ensimmäisen vuoden aikana läpi ja, kun sopeutumista ei voi valita? Entä uuden kulttuurin tuomat toimintatavat? Tiedätkö miten toimia arkipäivän eri tilanteissa? Tiedätkö miksi paluu kotimaahan ja takaisin omaan kulttuuriin koetaan usein haasteellisempana kuin lähtö? Valmennamme kansainvälisissä, monikulttuurisissa tehtävissä toimivia henkilöitä sopeutumaan uusiin kulttuureihin ja autamme ulkomaankomennusprosesseissa. Sinkkonen Consulting on perustettu vuonna 2001. Asiakkainamme on kansainvälisesti toimivia yrityksiä ja valtionhallinnon yksiköitä. http://sinkkonenconsulting.fi/
MAINOS
Suomen lasten Suomi -uutuuskirja avaa näkökulmia suomalaisuuteen
 
Otavalta on ilmestynyt Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kirsti Mannisen ja Carlos da Cruzin Suomen lasten Suomi, joka on lapsille suunnattu hurmaava tietokirja Suomesta ja suomalaisuudesta. Kirja kertoo ennen kaikkea siitä, millaisia me olemme ja mistä kaikkialta tulemme. Se tarjoaa kaikkien aikojen kiertomatkan Suomeen ja suomalaisuuteen!
Kirjan myötä tutuiksi tulevat eri maakuntien ominaispiirteet, perinteet ja tavat. Samalla saadaan tuntumaa murteisiin ja vähemmistöjen kulttuureihin. Ymmärrys suomalaisuudesta aukeaa aivan uudella tavalla historian käännekohtien, tieteen, taiteen ja populaarikulttuurin huippujen sekä urheilusaavutusten valossa. Runsas tietoaines ja valloittavat kuvat kulkevat sulavasti rinta rinnan ja puhekuplien hauskoista repliikeistä saa tuntumaa suomen kielen murteisiin.
Tilaa täältä: http://www.suomalainen.com/web app/wcs/stores/servlet/fi/skk/ suomen-lasten-suomi-p978951128 0019--77
 
MAINOS
Elokuva: Maanpakolaisen laulu - Viisi lastua Kallaveden laineilta
 
Suomi 2016, 51 min, -S-
Tekijät: Marja Lampi ja Nadia Poyasnik
pituus 51 min
Kallavesj-laulun juuret ovat syvällä sortovuosissa. Toiminta Suomen itsenäistymisen puolesta pakotti varatuomari Aaro Jalkasen maanpakoon Kuopiosta vuonna1914. Hän kirjoitti Kallavesj-laulun sanat Fitchburgissä, Yhdysvalloissa tietämättä, pääseekö enää koskaan palaamaan kotiseudulleen. Laulun syvä kaiho kumpuaa tästä. Suomen itsenäistyttyä vuonna 1917 Aaro Jalkanen valmisteli Suomen siirtolaislait ja työskenteli myöhemmin diplomaattina ulkoministeriön palveluksessa.
Kallavesj-laulun syntyhistorian ja Aaro Jalkasen värikkään elämäntarinan lisäksi dokumentti kertoo tunnelmista ja tapahtumista Kallavedellä ja sen rannoilla. Kiireetön kalastusrupeama, murhenäytelmät vesillä, taiteilija Akseli Gallen-Kallelan merkittävien taideteosten maalaus, New Yorkissa syntyneen kaipuu lapsuuden onnelaan isovanhempien huvilalle, siinä aiheitamme haastateltaviemme kotiseuturakkaudella maustettuina.
Tämä on "lauletaan yhdessä" elokuva, eli elokuvan loppuun on tekstitetty Kallavesj-laulun sanat. Taustalla näkyy nuotan vetoa, savusaunan lämmitystä, kalakukon leivontaa ja kuuluu kuopiolaisten koululaisten laulu, johon katsoja voi halutessaan yhtyä.
Traileri: https://www.youtube.com/watch? v=InYBJmgPNlI  .
Aiheesta muualla:
http://www.savonsanomat.fi/kul ttuuri/Kallavesj-laulun-sanoit taja-oli-aikansa-poliittinen- pakolainen/774288
http://www.savonsanomat.fi/paa kirjoitukset/nimella/Avaraan- mualimaan/775279
Elokuvan tilauksesta, esitystekniikasta ja korvauksista tarkemmin:
Marja Lampi
tuottaja
Tellus Tops Films
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
MAINOS
Ikuisuus.fi kerää muistot ja muistelijat yhteen
 
Ikuisuus.fi on uudenlainen palvelu, joka tuo perinteikkäät sanomalehdessä julkaistut kuolinilmoitukset digitaaliseen muotoon. Kaikki Alma Median lehdissä julkaistut kuolinilmoitukset tuodaan automaattisesti Ikuisuus.fihin, jossa ne ovat kaikkien luettavissa ajasta ja paikasta riippumatta.
Kuolinilmoituksen yhteyteen voi halutessaan tehdä muistosivun, jonne vainajan läheiset voivat lisätä omia muistojaan erilaisin kirjoituksin ja valokuvin. Muistosivulle voi tallentaa myös muistotilaisuudessa saadut adressit kaikkien läheisten luettavaksi. Ikuisuus.fissä ihmiset läheltä ja kaukaa voivat helposti muistella edesmennyttä ja jakaa muistoja toistensa kanssa.
Tutustu palveluun www.ikuisuus.fi
 
MAINOS
Talvi tulee ja matkakuume nousee!
 
Unohtakaa kiireet ja tilatkaa joulumatkanne kauttamme lähelle tai kauas.
Pohjoisen pallonpuoliskon talvi ovat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa parasta matkustusaikaa.
Nyt löytyy uusia reittejä ja tosi hyviä tarjouksia, kun matka varataan ajoissa. Qatar-lentoyhtiön uusi reitti Helsingistä avattiin 10.10.2016. Kysy tarjouksia esimerkiksi Australiaan ja Aasian lukuisiin kohteisiin.
Nyt on myös aika varata talven lomamatkat; vielä onnistuu erikoishinnoilla. Räätälöimme teille parhaimmat yhdistelmät!
Kestosuosikki New York tarjoaa lukuisia elämyksiä ja kulttuurielämä on vilkas.  Kaupunki on täynnä museoita, ja teatterista ja musiikista voi nauttia joka ilta.
Floridan aurinko houkuttelee myös matkalaista kun muualla on kylmä ja Havaijin Mauin saari on juuri valittu maailman suosituimmaksi saareksi ja sinne voi matkustaa ympäri vuoden.
Muistakaa suorat lennot Miamiin Finnairilla!
Talvella Aasian lämpimät kohteet houkuttelevat; edulliset hinnat, hyvä ruoka ja tasokkaat hotellit. Karibialla on lukuisia saaria ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva kohde; jokainen saari on omaleimainen.
Miten olisi yhdistelmämatka Vietnamissa tai luonto-rantalomamatka Costa Ricaan? Myös Kuuba kasvattaa suosiotaan taas ja on juuri avautumassa uusille matkailijavirroille myös USA:n suunnasta. Viiden tähden Vietnam, yhdistäen kaupunki- ja rantaloman, on kauan ollut kestosuosikkimme.
Costa Rica houkuttelee luonnollaan, ja maa on kompaktin ihanteellinen myös kiertomatkaa ajatellen. Lennot San Joseen kätevästi yhdellä vaihdolla ja viikon rantaloma maksaa esim.
Playa Bejuco tai Morgans Cove Resortissa alk.1345 € aamiaisella.
Viikon kiertomatka vuokra-autolla Karibialta Tyynelle Valtamerelle alk. 1210 € tai ”Luonnon kutsu”- automatka alk. 1220 €
Kuubassa peruspaketti 3 vrk Havanna + 3 vrk Varadero alk. 1660 €. Kiertomatka ”Autenttinen Kuuba” 8 vrk alk. 2440 €
Suomeksi opastetut ryhmämatkamme:
Australian-kiertomatka, 16 pv, lähtö 25.11.2016 alk. 5660 € (kiintiö täynnä)
Intian klassikot lisämausteilla, 10 vrk perillä, lähtö 1.4.2017 alk. 1895 €
Pääsiäismatka Unkari – Slovenia, 6 pv/5 yötä perillä, lähtö 12.4.2017 alk. 1370 €.
Balatonin herkkuja ja viinejä, 5pv/4 yötä perillä, lähtö 25.05.2017  alk. 1310€
Avustamme teitä kaikissa matkoihin liittyvissä asioissa; yksittäin tai ryhmässä.
Myös seuroille ja yhdistyksille räätälöimme sopivia matkakokonaisuuksia erikoishinnoilla; pyytäkää meiltä tarjous!
Odotamme yhteydenottoanne sähköpostilla, puhelimella tai tervetuloa toimistoomme keskustelemaan tarkemmin matkatoiveistanne.
Tutustu netissä tarjontaamme: www.suomiseuranm atkat.fi
Suomi-Seuran Matkatoimisto palvelee osoitteessa Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana. Puhelin: 09-74228800 tai sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..
 
Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai yhteisön tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
 
 

 
 
 
Mariankatu 8, FI-00170 Helsinki, Finland, Tel: (+358-9) 684 1210, Fax: +(358-9) 6841 2140
http://www.suomi-seura.fi, e-mail: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., Julkaisu SUOMEN SILTA Magazine