Sutinat syyskuu
Hyvä ulkosuomalaisyhteisö,
Terveiset Helsingistä, missä nautitaan syyskuun alussa vielä kauniista ja lämpimästä säästä.
Suomi-Seuran syyskauden aluksi uusi toiminnanjohtajamme Tina Strandberg otti tehtävänsä vastaan, ja tänään perjantaina Vuoden ulkosuomalainen Suvi Kauranen saa tunnustuksensa Helsingissä.
Syksyn järjestö- ja nuorisoapuraha-anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa syyskuun 30. päivään mennessä. Suomi-koulujen avustusten hakuaika on lokakuu.
Lokakuussa Helsingissä kokoontuu jälleen ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö. Kesäkuussa USP kokoontuu jo 20-vuotisjuhlaistuntoonsa Helsingissä. Suomi-Seura ry täyttää ensi vuonna jo 90 vuotta.
Parhain terveisin
Suomi-Seura ry
Tina Strandberg aloitti Suomi-Seuran toiminnanjohtajana
Valtiotieteiden maisteri Tina Strandberg aloitti Suomi-Seura ry:n toiminnanjohtajana 1. syyskuuta.
Tina Strandberg siirtyi tehtävään Kauniaisten kaupungin hallintopäällikön virasta. Aiemmin hän työskenteli Kauniaisten kaupunginsihteerin viransijaisena. Vuosina 2002 - 2005 Tina Strandberg työskenteli Suomi-Seura ry:ssä ulkosuomalaisparlamentin sihteerinä.
Strandbergin edeltäjä, filosofian maisteri, MBA Paula Selenius siirtyy eläkkeelle lokakuussa 2016. Selenius on toiminut Suomi-Seuran toiminnanjohtajana kesäkuusta 1996 lähtien. Hän työskentelee Suomi-Seurassa vielä syyskuun ajan.
Vuoden ulkosuomalainen Suvi Kauranen saa tunnustuksensa
Suomi-Seura ry:n valitsema Vuoden ulkosuomalainen Suvi Kauranen saa tunnustuksensa Helsingissä 2. syyskuuta. Seura palkitsee Kaurasen hänen merkittävästä ja näkyvästä työstään Espanjan Aurinkorannikolla asuvien suomalaisten keskuudessa.
Suvi Kauranen muutti Espanjaan yrittäjäksi vuonna 1993. Ravintola-alan lisäksi hän on toiminut golf- ja kiinteistöalalla.
Vuonna 2007 Suvi Kauranen valittiin Fuengirolan kaupunginvaltuustoon. Kauranen oli ensimmäinen suomalainen valtuutettu koko Espanjassa. Hänen toiminta-alueensa kaupungin hallinnossa oli kaupungissa asuvat ulkomaalaiset.
Vuonna 2012 Suvi Kauranen perusti SOS-ryhmän (Gruppo SOS) palvelemaan ennen kaikkea suomalaisyhteisön yksinäisiä, espanjaa osaamattomia jäseniä kriisitilanteissa. SOS-ryhmä on kehittänyt SOS-passin, joka sisältää henkilön oleelliset terveyteen tai sairauteen liittyvät tiedot.
Projektissa toimii myös SOS-puhelinpalvelu ympärivuorokautisesti kaikkina viikonpäivinä. Se hälyttää tarvittaessa ambulanssin, poliisin tai palokunnan ja toimii espanjaa osaamattomien suomalaisyhteisön asukkaiden apuna. SOS-ryhmä palvelee myös sairauskohtauksen saaneita turisteja. SOS-ryhmä on pelastanut monia henkiä. Se syntyi yksittäisen sairaustapauksen pohjalta. Toimintaa organisoi nyt kymmenhenkinen vapaaehtoistoimikunta.
USP:n puhemiehistö koolla lokakuussa
Ulkosuomalaisparlamentin (USP) puhemiehistön syyskokous pidetään Helsingissä 20. - 21.10.2016. Kokouksen tapaamisia sovitaan parhaillaan kovaa vauhtia. Jo nyt on ohjelmassa tapaaminen sisäministeri Paula Risikon kanssa. Muun muassa USP:n saattaminen lainsäädännön piiriin on esillä tapaamisissa. Puhemiehistön asialistalla ovat myös 16. – 17.6.2017 pidettävän USP:n 20-vuotisjuhlaistunnon ja juuri istuntoa edeltävänä päivänä 15.6.2017 pidettävän ulkosuomalaisen kulttuurin illan valmistelut. Niin istunto kuin ulkosuomalaisen kulttuurin ilta järjestetään Helsingin yliopistossa.
Kesäkuun 2017 istunnosta ja sen aikataulusta on tietoa USP:n kotisivulla www.usp.fi Istunto 2017
-osiossa. Yhteisöillä alkaa olla jo aika miettiä istuntoon lähetettäviä aloitteita, sillä kutsut istuntoon lähetetään 16.12.2016 ja yhteisöjen viimeinen ilmoittautumispäivä ja aloitteiden viimeinen jättöpäivä on 16.3.2017.
USP:n kahdeksan alueen vahvistamista omista ohjesäännöistä on neljä nyt liitetty hyviä käytäntöjä kokoavaan Ulkosuomalaisparlamentin käsikirjaan (2002, päivitykset tammikuussa 2013 ja syyskuussa 2016). Käsikirja esittelee käytännönläheisesti parlamentin istunnon ja valiokuntien toimintaa, aloitteen jättämistä istuntoon sekä alueiden, puhemiehistön ja sihteeristön toimintaa. Käsikirjaa saa sihteeristöltä ja se on pian USP:n kotisivulla.
USP:ssa ja Suomi-Seurassa iloitaan edelleen Suomen hallituksen huhtikuisesta kehyspäätöksestä osoittaa varat kirjeäänestyksen valmisteluun 2018 – 2019. Kirjeäänestys on tarkoitus ottaa käyttöön eduskuntavaaleista 2019 alkaen
USP:n toimintaan osallistuvat eli sen säännöt ratifioineet ulkosuomalaisyhteisöt jakautuvat kahdeksaan alueeseen maailmalla. Alueista seitsemän on maantieteellisiä ja kahdeksas Suomenruotsalaiset maailmalla. USP:n toimintaan osallistuu nyt 506 ulkosuomalaisyhteisöä 38 maasta. USP:n alueet ja niiden varapuhemiehet löytyvät USP:n kotisivujen www.usp.fi Alueet-osiosta. Tutustu myös Ajankohtaista-osioon. USP on myös Facebookissa: Ulkosuomalaisparlamentti.
Ota yhteyttä: parlamenttisihteeri Sini Castrén Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358 9 6841 2127.
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä Suomi-Seurassa syyskuussa
Suomi-Seura ry järjestää syyskuussa infopäivän eläkepäiviä ulkomailla suunnitteleville. Tilaisuus järjestetään Suomi-Seuran toimistossa Helsingissä (Mariankatu 8, 3. kerros, Kruununhaka, 00170 Helsinki).
Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 23.9. kello 10 – 14.
Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville. Ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan
Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210
Syksyn apurahojen haku päättyy syyskuun lopussa
Suomi-Seura ry:n jakamien järjestö- ja nuorisoapurahojen hakuaika päättyy syyskuun lopussa. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 30.9.2016 mennessä. Myöhästyneitä anomuksia ei käsitellä.
Lähettäkää anomuksenne hyvissä ajoin mahdollisimman tarkoin tiedoin ja tarvittavin liittein. Merkitkää pankkitilinne tiedot IBAN-muodossa lomakkeita täyttäessänne – siten nopeutatte apurahojen maksua.
Lisätietoja anomusten teosta ja apurahojen myöntämisestä saatte Suomi-Seurasta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841210. fax +358-9-68412140.
Syyskuun jälkeen seuraava tilaisuus anoa järjestö- ja nuorisoapurahoja sekä tiedotusapurahoja on helmikuun 2017 loppuun mennessä. Tiedotusapurahoja anotaan vain kerran vuodessa.
Lisätietoa ja anomuslomakkeet: www.suomi-seura.fi – Apurahat. Voitte myös pyytää anomuslomakkeet Suomi-Seurasta, mikäli ette pysty tulostamaan niitä internetistä.
Henkilökorttia voi jatkossa anoa Suomen edustustoista
Tasavallan presidentti on vahvistanut henkilökorttilain ja eräiden siihen liittyvien lakien muutokset. Muutoksilla sujuvoitetaan asiointia, parannetaan asiakaspalvelua ja tehostetaan viranomaisten työtä.
Hakuprosessia joustavoitetaan vastaavalla tavalla kuin passin osalta on jo tehty. Mahdollisuudet sähköiseen asiointiin lisääntyvät. Hakemuksen voi kuitenkin edelleen laittaa vireille myös henkilökohtaisesti asioiden. Valmis henkilökortti toimitetaan suoratoimituksena henkilökorttivalmistajalta hakijalle, jolloin hakija voi noutaa henkilökortin yksityisen palveluntuottajan toimipisteestä.
Myös ulkosuomalaisten asema paranee. Euroopassa toimivat Suomen ulkomaan edustustot alkavat 1.1.2017 lähtien myöntää henkilökortteja Suomen kansalaisille. Nykyisin vain poliisi voi myöntää kortin. Sähköinen asiointi ei kuitenkaan ole mahdollista edustustoissa. Edustustoissa voidaan myöntää tavallinen, matkustusasiakirjaksi EU-alueella kelpaava henkilökortti. Edustustot eivät myönnä alaikäisen henkilökortteja, ulkomaalaisen henkilökortteja, eivätkä väliaikaisia henkilökortteja. HUOM! Alaikäinen voi saada em. tavallisen henkilökortin, jos hänen huoltajansa antavat siihen suostumuksen. Henkilökorttihakemukseen ei oteta sormenjälkiä, eikä henkilökorttiin 1.1.2017 alkaen voi liittää KELA-tietoja.
Ulkomaalaisen henkilökortti voidaan jatkossa myöntää kaikille oleskeluluvan ja kotikunnan saaneille. Tämä edesauttaa luvan saaneiden kotoutumista. Jos hakijalla ei ole ennestään henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa, hänestä voidaan tehdä sormenjälkivertailu oleskelulupakortin sormenjälkiin henkilöllisyyden todentamiseksi. Kortin voimassaoloaika sidotaan oleskeluluvan voimassaoloon.
Uusi henkilökorttilaki tulee pääosin voimaan vuoden 2017 alusta. Poliisihallitus tiedottaa asiasta tarkemmin lähempänä voimaantuloa.
Lisätietoa hankesivulta:
www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/henkilokortti
Muista Suomi 100 Maailmalla -kotisivut ja Facebook-ryhmä
Suomi 100 Maailmalla -hankkeen kotisivut löytyvät internetistä osoitteesta
http://suomi-seura.fi/suomi100maailmalla/fi/etusivu/ ja Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi. Kotisivulla on mm. tapahtumakalenteri, idea-, esiintyjä- ja materiaalipankit.
Suomi 100 Maailmalla -hanke on Suomi-Seura ry:n, Kirkon ulkosuomalaistyön/Kirkkohallituksen ja Siirtolaisuusinstituutin yhteinen hanke ja osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa eli Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Hanketta tukevat myös ulkoasiainministeriö ja Merimieskirkko ry.
Haluamme innostaa ja tukea ulkosuomalaisyhteisöjä järjestämään juhlavuoden tapahtumia ja viestimään Suomesta omissa maissaan. Haluamme myös välittää Suomessa asuville tietoa ja tunnelmia siitä, miten 100-vuotiasta Suomea juhlitaan maailmalla.
Hankkeella on nyt kaikille avoin Facebook-ryhmä, joka löytyy Facebookista nimellä Suomi 100 Maailmalla. Liity ryhmään: https://www.facebook.com/groups/1572269349769778/?fref=ts
Ilmoittakaa Suomi 100 -tapahtumistanne Suomi-Seuraan ja
Suomi 100 -toimikunnalle
Ulkosuomalaisyhteisöjä pyydämme ilmoittamaan ensi vuoden tapahtumistaan niin Suomi-Seuran Suomi 100 Maailmalla -kotisivuille kuin kertomaan hankkeistanne myös juhlavuoden viralliselle Suomi 100 -hankkeelle: http://suomifinland100.fi/ ja http://suomifinland100.fi/info/
Suomi 100 -ohjelmaan valitut hankkeet saavat oikeuden käyttää valtioneuvoston kanslian virallista Suomi 100 -tunnusta omassa viestinnässään graafisen ohjeistuksen mukaisesti. Ohjelmahankkeet tulevat myöhemmin osaksi juhlavuoden ohjelmakokonaisuuden esittelyä Suomi 100 -verkkosivuilla. Ohjelmahanketta voi esittää kuka tahansa: yksityishenkilö, työryhmä, yhdistys, yritys tai julkisen sektorin edustaja.
Lisätietoja Suomi 100 -ohjelman valintakriteereistä ja hakuohjeet:
http://suomifinland100.fi/tehdaan-yhdessa/hae-mukaan/
Ulkomaille maksettavaan opintotukeen muutoksia 1.8.2016 alkaen.
Lainmuutoksen myötä ulkomailla oleskelun tilapäisyyttä ei enää tutkita.
Suomen kansalainen on voinut saada opintotukea kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin, jos
- hän aloittaa opinnot alle kolmen vuoden kuluessa siitä, kun on muuttanut ulkomaille, eli jos hänellä on ollut kotikunta Suomessa vähintään kahden vuoden ajan opintojen alkamista edeltävien viiden vuoden aikana
- ulkomailla oleskelu on tilapäistä.
Opintotukilaki muuttui 1.8.2016 siten, että ulkomailla oleskelun tilapäisyyttä ei enää tutkita. Lisäksi opintotukea voidaan myöntää, jos henkilöllä on elinolosuhteiden perusteella muuten kiinteä yhteys Suomeen, vaikkei kotikuntaa koskeva edellytys täyttyisi. Kiinteää yhteyttä arvioitaessa otetaan huomioon henkilön perhesuhteisiin, toimeentuloon, ammatillisiin ja muihin vastaaviin elinolosuhteisiin liittyvät seikat.
Tukea voivat siis saada myös ulkomailla vakinaisesti asuvat, jos kotikuntaedellytys tai edellytys kiinteästä yhteydestä täyttyy.
Opintotukea voidaan myöntää kokonaan ulkomailla suoritettaviin opintoihin myös EU-työntekijälle tai hänen perheenjäsenelleen.
Palvelunumero opintonsa ulkomailla suorittaville: +(358)-20-6346630, maanantai–torstai klo 13–15. Internet: www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille
Kansalaisuusilmoitukset ja -hakemukset siirtyvät Maahanmuuttovirastolle
Suomen ulkomaalaislaki muuttuu niin, että kaikki ulkomaalaisten lupa-asiat keskitetään Maahanmuuttovirastolle vuoden 2017 alusta lähtien. Tähän asti osan asioista on hoitanut poliisi.
Maahanmuuttovirastolle siirtyvät poliisilta vuoden 2017 alussa kaikki Suomessa haettavat oleskeluluvat:
- ensimmäiset, jatko- ja pysyvät oleskeluluvat
- kansalaisuushakemusten ja -ilmoitusten vastaanotto Suomessa
- EU-kansalaisten rekisteröinnit ja heidän perheenjäsentensä oleskelukorttihakemukset
- pakolaisen matkustusasiakirjaan ja muukalaispassiin liittyvät tehtävät ja päätösten tiedoksiantoon liittyviä tehtäviä.
Hakemuksia voi jättää loppuvuoden ajan poliisille. Siirtymävaiheessa muutoksia tulee poliisin ajanvaraukseen. Poliisin että Maahanmuuttoviraston verkkosivuilla ja asiakaspalvelupisteissä kerrotaan ajanvaraukseen tulevista muutoksista heti, kun tarkempaa tietoa on saatavissa.
Sähköinen asiointi on usein kätevin tapa hakemuksen jättämiseen. Tuolloin tarvitsee käydä vain tunnistautumassa paikanpäällä kuukauden kuluessa hakemuksen jättämisestä sähköisessä asiointipalvelussa.
Ennen vuodenvaihdetta jätetty hakemus siirtyy automaattisesti Maahanmuuttoviraston käsiteltäväksi.
Kun hakemuksen käsittely siirtyy poliisilta Maahanmuuttovirastolle, siirtyvät mukana kaikki annetut tiedot ja liitteet sekä mahdolliset muut lisätiedot. Jo nyt poliisi ja Maahanmuuttovirasto käyttävät samaa asiankäsittelyjärjestelmää.
Lisätietoja Maahanmuuttoviraston kotisivulta www.migri.fi
Migrin palvelut: http://www.migri.fi/nain_palvelemme
Uusia lentoja ensi vuonna Helsinki-Vantaalta: Reykjavik, Korfu, Menorca ja Ibiza
Finnair avaa uusia reittejä kesällä 2017. Uudet reitit Helsingistä ovat Reykjavik, Korfu, Menorca ja Ibiza. Lisäksi kapasiteettia lisätään Lontoon-, Edinburghin- ja Dublinin-reiteille. Luvassa on myös suoria lentoja Kemistä etelän lomakohteisiin.
Finnair lentää Helsingistä Reykjavikiin neljästi viikossa 11.4.?28.10.2017. Reykjavik kiinnostaa myös aasialaisia matkailijoita, ja uusi reitti tarjoaa yhden nopeimmista yhteyksistä Aasian ja Islannin välillä.
Kesällä 2017 Finnair lentää Helsingistä Kreikan Korfulle ja Espanjan Menorcalle kerran viikossa sunnuntaisin ja keskikesän aikana myös Ibizalle lauantaisin.
Lisäksi Finnair lisää kesällä 2017 kapasiteettia Lontoon-, Dublinin- ja Edinburghin-reiteille. Maaliskuun 27. päivästä alkaen Helsingin ja Dublinin välillä on yhdeksän viikkovuoroa, joita lennetään A319- ja Embraer 190 -koneilla. Edinburgh jatkaa Finnairin kohdevalikoimassa myös kesällä 2017, jolloin Skotlantiin pääsee Helsingistä jopa viidellä viikkovuorolla. Lisäksi Finnairin aamulento Helsingistä Lontooseen operoidaan kesäkaudella A350-koneilla.
Ensi kesänä Finnair tarjoaa suoria lentoja myös Kemistä Palma de Mallorcalle ja Kreetan Haniaan. Lennot operoidaan 20.6.?9.8.2017. www.finnair.fi, www.finavia.fi
Lisää lentoyhteyksiä Lappiin Euroopasta
Lappi on houkutellut ennätyksellisen paljon uusia lentoreittejä ensi talvikaudeksi.
Lentoyhtiö Monarch lentää talvella Kittilään Manchesterista ja Lontoosta. Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtista Ivaloon ja tuplaa lentojensa määrän Münchenistä Kittilään.
Lisäksi saksalainen lentoyhtiö Germania avaa ensi talvena kolme reittiä Saksasta ja Sveitsistä Lappiin.
Finavia on panostanut Lapin matkailuun voimakkaasti viime vuosina. Yhtiö on tehnyt Lapin lentoasemiin yhteensä 35 miljoonan euron investoinnit vuosina 2014–2016. Lisäksi Finavia on lisännyt merkittävästi panostuksia Lapin markkinointiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Yksi suurimmista hankkeista on ollut Rovaniemen lentoaseman kiitotieremontti. www.finavia.fi
Turvaskannereita testataan Helsinki-Vantaalla
Helsinki-Vantaalla testataan parhaillaan Avatar-turvaskannereita. Turvatarkastaja ohjaa matkustajan Avatar-skanneriin, mikäli metallinilmaisinportti hälyttää sen läpi kulkiessa. Laite tuottaa matkustajasta matalatehoisilla millimetriaalloilla hahmokuvan, joka ilmaisee hälytyksen aiheuttaneen kohdan. Sen jälkeen turvatarkastaja voi tarkistaa käsin vain kyseisen kohdan.
Skannerien tehtävä on estää kiellettyjen esineiden, kuten aseiden, terävien esineiden tai räjähteiden kuljettaminen.
Skanneri ei tuota matkustajasta tunnistettavaa näköiskuvaa, vaan yksinkertaistetun hahmokuvan eli avatarin. Skanneri ei tallenna kuvia tai tietoja matkustajasta, vaan kaikki tiedot tuhotaan tarkastuksen jälkeen.
Turvaskannerit ovat tällä hetkellä testikäytössä Helsinki-Vantaan terminaali 2:ssa.
Uuden teknologian käyttöönotolla pyritään parantamaan turvatarkastuksen mukavuutta matkustajille ja nopeuttaa tarkastusjonojen liikkumista kentällä.
Terminaali 2:n turvatarkastuksessa siirryttiin viime keväänä myös e-gateihin eli sähköisiin matkalippujen lukijoihin. Matkustaja näyttää tarkastuskortin viivakoodin automaatille, joka päästää hänet etenemään tarkastukseen. E-gatet ovat käytössä joka päivä aamu neljästä iltayhdeksään.
www.finavia.fi
Helsinki-Vantaalla runsaasti palveluja lapsiperheille
Helsinki-Vantaalta löytyy runsaasti puuhapaikkoja ja palveluita lapsiperheille.
Jos perheen matka alkaa terminaali 2:sta, kannattaa hyödyntää lapsiperheille suunnattua erityistä turvatarkastusta. Se nopeuttaa ja helpottaa pienten lasten kanssa matkustavien perheiden siirtymistä porttialueelle.
Turvatarkastuksen jälkeen porttialueelta on saatavilla lainattavia lastenrattaita.
Lentokentän leikkialueet löytyvät porteilta 16, 20, 30 ja 38. Portin 16 tuntumassa vähän vanhemmat lapset ja nuoret voivat lisäksi hurjastella autopelien parissa. Puhelimet ja pelilaitteet saa näppärästi ladattua lentoaseman lukuisissa latauspisteissä, ja lentokentän langaton netti?on rajoituksetta ja maksutta kaikkien matkustajien käytössä.
Moomin Shopin (porteilla 26–27) edustalla on Muumipeikon ja Nuuskamuikkusen lisäksi kolme komeankokoista hattivattia.
Portin 31 lähettyvillä sijaitsevassa lastenhuoneessa on mikroaaltouuni ruokien lämmittämiseen.
Vaipanvaihtopisteelliset WC-tilat löytyvät porttien 15, 21, 30, 32, 34 ja 37 vierestä. Seasons Cafén (portti 14) ja Café Torin (portti 26–27) valikoimissa on tarjolla äidinmaidonkorviketta ja vauvanruokaa.
Lue lisää vinkkejä http://www.finavia.fi/fi/lentomatka/ennen-matkaa/lapsiperheille/
http://www.finavia.fi/fi/tiedottaminen/ajankohtaista/2016/lasten-kentta-katso-kartalta-helsinkivantaan-palvelut-lapsille/
Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme
Vuoden 2016 jäsenmaksun voi maksaa nyt pankki- tai luottokortilla kotisivujemme kautta:
www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat => Liittyminen/Jäsenmaksun maksaminen. Tällöin lähetämme jäsenkortin maksun kirjauduttua tilillemme, mikäli emme ole jo lähettäneet teille laskua, jossa on irroitettava jäsenkortti samassa lomakkeessa.
Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.
Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.
Niin henkilökohtaisella kuin järjestön jäsenmaksulla tuet Suomi-Seura ry:n sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, alennuksia palveluistamme ja erilaisista välittämistämme tuotteista.
Mikäli olet uusi jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi!
Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen
Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot, jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa ja paikallisten edustajien yhteystiedot löydätte kotisivuiltamme tai ottakaa yhteyttä Helsingin toimistoomme jäsensihteeriimme.
Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille
Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numerosta 3/2016 ja 6/2015, mistä löytyvät myös tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa.
Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa ilmoittaa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.
Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin
Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.
Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.
Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.
Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan
Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.
Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.
Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.
Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta
Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry
on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.
Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.
Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.
Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.
Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien
kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.
Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä
Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö. Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140
Sutinat on myös Internetissä
Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.
Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi
Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.
Suomi-Seura, USP ja Suomi 100 Maailmalla ovat Facebookissa
Suomi-Seura ry, ulkosuomalaisparlamentti ja Suomi 100 Maailmalla tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!
Hyvässä seurassa jo 89 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927
Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi