user_mobilelogo

Sutinat heinäkuu 2016

04.07.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

 

Terveiset kauniin kesäisestä Helsingistä! Kovia helteitä ei tänne ole vielä saatu, mutta eri puolilla maata niitäkin on jo koettu.

 

Kesän alussa saimme hyviä uutisia Suomi-kouluille. Siitä huolimatta, että valtiontalouden säästötalkoiden takia kaikkialta on tänä vuonna leikattu, olemme saaneet kuitenkin säästettyä Suomi-koulut pahimmalta. Määrärahaa leikattiin, mutta eduskunnan myöntämän lisärahan ansiosta voimme jakaa Suomi-kouluille valtionavustuksina lähes saman verran kuin viime vuonna. Tämä on tunnustus Suomi-koulujen tärkeälle työlle ja jokaiselle, joka Suomi-koulujen parissa toimii.

 

Suomi-koulujen opettajien vuosittaiset koulutuspäivät järjestetään Helsingissä 3. – 5.8.2016. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä Suomi-Seurasta (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).

 

Suomi-Seuran väkeä tapaatte 11. – 15. heinäkuuta Porissa Suomi-Areenan Kansalaistorilla kauppatorin ja kävelykadun alueella. Suomi-Seuran teltta, numero 48, on kävelykadulla Eetunaukiolla. Tapahtumasta on lisää tiedotteessamme. Keskiviikkona 13.7. kello 16 tarjoamme Torivartti-ohjelmaa MTV:n lavalla.

 

Vaikka suomalaisten yleisin lomakausi on alkanut juhannuksesta, mutta Suomi-Seuran toimisto on avoinna normaalisti koko kesän ajan kello 9 - 16. 

 

Parhain terveisin

 

Suomi-Seura ry

 

 

 

USP:n Kanadan ja Itä-Euroopan aluekokoukset vahvistivat alueidensa säännöt

 

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö ja sihteeristö eli Suomi-Seura edistävät USP:n saattamista lainsäädännön piiriin päätöslauselman 39/2015 mukaisesti. USP:n puhemies Jarmo Virmavirta ja Suomi-Seuran toiminnanjohtaja Paula Selenius lähettivät toukokuussa sisäministeri Petteri Orvolle kiitoskirjeen koskien hänen vahvaa viestiään laittaa asian edistämiseksi liikkeelle sisäministeriön asettama työryhmä ja laatimaan ehdotus USP:tä koskevaksi laiksi. Juhannuksen alla onniteltiin Paula Risikkoa sisäministeriksi nimityksestä, ja Orpoa hänen siirryttyään valtionvarainministeriksi.

 

USP:n Kanadan alueen aluekokous kokoontui 25. kesäkuuta Thunder Bayssa, Ontariossa, Finnish Canadian Grand Festivalin yhteydessä. Suomen suurlähettiläs Charles Murto toi kanadansuomalaisten järjestöjen kokoukseen tervehdyksensä ja esitti yhteenvedon Suomen tilanteesta. Lisäksi Sault Ste Marien Suomen-kunniakonsuli Raimo Viitala toi tervehdyksen ensi vuoden Kanadalaisten Suurjuhlien puolesta ja toivotti USP:n tervetulleeksi. Aluekokous valitsi jatkoon istuvan Kanadan alueen puheenjohtajan Veli Niinimaan ja hänen varahenkilönsä Maarit Koivusen.

 

Alueen omat säännöt vahvisti Kanadan aluekokouksen ohella myös Itä-Euroopan alueen vuosittainen aluekokous 18. kesäkuuta Narvassa, Virossa. Puhemiehistön päätöksellä alueiden omat säännöt liitetään hyviä käytäntöjä kokoavan Ulkosuomalaisparlamentin käsikirjan liitteiksi. Käsikirja on laadittu 2002 ja päivitetty 2013.

 

Lisää tietoa USP:n työstä sen kotisivuilla: www.usp.fi (myös Ajankohtaista-osiossa) ja Facebookissa: Ulkosuomalaisparlamentti, tai parlamenttisihteeri Sini Castrén: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358 9 6841 2127.

 

 

 

Suomi-Seura ja USP Porin SuomiAreenassa heinäkuussa

 

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti ovat mukana Porissa 11. – 15. heinäkuuta järjestettävässä SuomiAreena-tapahtumassa. Tapahtuma Tämän vuoden pääteemat ovat Suomalainen työ ja kansalaisjärjestötoiminta.

 

Suomi-Seura ry. ja USP ovat SuomiAreenan Kansalaistorilla koko viikon omalla teltallaan. Kansalaistori on avoinna maanantaina kello 9 – 17, tiistaista torstaihin 10 – 17 ja perjantaina 10 – 15.

 

Porin Kauppatorille ja kävelykadulle sijoittuvalla Kansalaistorilla mm. erilaiset järjestöt ja yritykset esittelevät toimintaansa telttapaikoilla. Paikalla on eri alojen asiantuntijoita, jotka tarjoavat tietoa ja tekemistä. Kansalaistorilla sijaitsee myös MTV-lava, josta lähetetään ohjelmia SuomiAreenaTV:hen ja Katsomoon. Lisäksi lavalla pidetään maanantaista perjantaihin Torivartti-tilaisuuksia, joissa Kansalaistorin järjestäjät pääsevät tuottamaan mukaansatempaavaa ohjelmaa. 

 

Keskiviikkona 13.7. kello 16:00 tuomme MTV3:n Päälavalle Kansalaistorille reilun 15 minuutin pituisen Torivartti-ohjelman Haluatko ulkosuomalaiseksi? Leikkimielisen visailun juontaa toimittaja, entinen MTV:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero ja musiikkia tarjoaa Viva Melancholia.

 

Tervetuloa tapaamaan meitä Porissa heinäkuussa!

 

MTV SuomiAreena järjestetään aina Pori Jazz -festivaalin aikaan. Varsinaiset festivaalipäivät, jolloin suuret Kirjurinluodon konsertit järjestetään, ovat torstai – lauantai 14. - 16.7.

 

SuomiAreena tarjoaa viiden päivän ajan näköalapaikan suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun.  Suomen suurin yhteiskunnallinen tapahtuma on MTV3:n ja Porin kaupungin yhteistyö ja ylittänyt 10 vuodessa 60 000 kävijän rajan.  

 

http://suomiareena.fi/, http://suomiareena.fi/in-english, http://suomiareena.fi/pa-svenska

 

http://porijazz.fi/fi/, http://porijazz.fi/en/

 

 

 

Suomi 100 Maailmalla

 

Suomi 100 Maailmalla -hanke on Suomi-Seura ry:n, Kirkon ulkosuomalaistyön/Kirkkohallituksen ja Siirtolaisuusinstituutin yhteinen hanke ja osa Suomi 100

 

-ohjelmaa eli Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Hanketta tukevat myös ulkoasiainministeriö ja Merimieskirkko ry.

 

Haluamme innostaa ja tukea ulkosuomalaisyhteisöjä järjestämään juhlavuoden tapahtumia ja viestimään Suomesta omissa maissaan. Haluamme myös välittää Suomessa asuville tietoa ja tunnelmia siitä, miten satavuotiasta Suomea juhlitaan maailmalla.

 

Hankkeella on nyt kaikille avoin Facebook-ryhmä, joka löytyy Facebookista nimellä Suomi 100 Maailmalla. Liity ryhmään, jos et ole sitä vielä tehnyt. Kotisivut ovat avautuneet osoitteessa

 

http://suomi-seura.fi/suomi100maailmalla/fi/etusivu/

 

 

 

Suomi-Seuran infopäivät vuonna 2016

 

Suomi-Seura ry järjestää infopäivät paluumuuttajille ja eläkepäiviä ulkomailla suunnitteleville. Tilaisuudet järjestetään Suomi-Seuran toimistossa Helsingissä (Mariankatu 8, 3. kerros, Kruununhaka).

 

Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 12.8. kello 12 – 16.                         

 

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville.  Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille 30 euroa.

 

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 23.9. klo 10 – 14.                   

 

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville. Ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

 

Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210

 

 

 

Cygnaeus-palkinto Suomi-koulujen kehittäjälle Maila Eichhornille

 

Opetushallitus on myöntänyt vuoden 2016 Cygnaeus-palkinnon Maila Eichhornille, joka on toiminut 40 vuoden ajan Suomi-koulujen opetus-, hallinto- ja asiantuntijatehtävissä.

 

Maila Eichhorn on ollut koko uransa ajan Suomi-koulujen toiminnan keskeinen kehittäjä. Hän on toiminut Saksassa 20 vuoden ajan Suomi-kouluopettajana ja vuodesta 1987 alkaen Saksan Suomi-koulujen pedagogisen neuvoston perustajana ja puheenjohtajana. Suomi-koulujen hallinnollista ja pedagogista osaamista hän on ollut kehittämässä maailmanlaajuisesti vuodesta 1985.

 

Opetushallituksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmissä erilaisissa kehittämistehtävissä Eichhorn on ollut mukana 30 vuoden ajan. Opetusministeriön toimeksiannosta hän teki vuosina 2004 - 2005 kartoituksen Suomi-koulujen toimintaedellytyksistä ja kehittämistarpeista. Tuolloin nähtiin tarpeelliseksi perustaa Suomi-koulujen Tuki ry., jonka puheenjohtajana Eichhorn toimi vuosina 2006 - 2015.

 

Maila Eichhorn on ollut kehittämässä Saksan Suomi-koulujen opetussuunnitelmia ja tukenut Suomi-koulujen opetussuunnitelmien laadintaa eri puolilla maailmaa. Vuonna 2013 hän tuli jäseneksi Opetushallituksen työryhmään, joka laati ensimmäisen kaikille Suomi-kouluille tarkoitetun opetussuunnitelmasuosituksen.

 

Suomi-koulujen Tuki ry:n puheenjohtajana Eichhorn on panostanut sähköisten työvälineiden hyödyntämiseen. Hän on laatinut itse ja ollut mukana tuottamassa toistakymmentä Suomi-koulujen opetusta tukevaa julkaisua.

 

Eri puolilla maailmaa toimii tällä hetkellä 135 Suomi-koulua. Niissä opiskelee noin 4 200 oppilasta. (OPH)

 

 

 

Merimieskirkon rippileirille 2017 voi jo ilmoittautua

 

Suomen Merimieskirkko ry järjestää vuosittain rippileirin Kreikassa, Nea Makrissa. Ilmoittautuminen vuoden 2017 riparille on käynnistynyt. Leirille ovat tervetulleita niin maailmalla kuin Suomessa asuvat suomalaisnuoret.

 

Leirimme konfirmaatio on Helsingissä, ja leirin opetuskieli on suomi. Lisätietoa ja ilmoittautumiset: http://www.merimieskirkko.fi/26-rippikoulu-kreikassa .

 

Tämän vuoden riparitunnelmiin pääsee mukaan seuraamalla sivuamme Facebookissa: ’SMK:n riparit Kreikassa’ (https://www.facebook.com/SMKn-riparit-Kreikassa-263871423968018/?fref=ts ).

 

Tervetuloa mukaan!

 

 

 

Suomalainen ulkomailla? Hae mukaan uuteen nuortensarjaan!

 

Hei sinä 13 - 18-vuotias, oletko lähdössä ulkomaille vaihtoon tai oletko jo siellä opiskelemassa tai vaikka vanhempien työn takia? Haluaisitko kertoa elämästäsi siellä jossain?

 

Yleisradion Summeri tekee uutta nuortensarjaa, jossa seurataan suomalaisten nuorten elämää ulkomailla. Ohjelmaan haetaan nuoria, jotka ovat kiinnostuneita pitämään videoblogia omasta elämästään ja kuvailemaan arjen erilaisuutta poissa koti-Suomesta.

 

Tee video, jossa kerrot minne olet muuttamassa ja miksi, ja kuinka kauan aiot ulkomailla asua. Kuvaile videolla myös, miksi juuri sinä olisit hyvä ohjelmaan. Täytä lisäksi nettisivulla http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/06/23/suomalainen-ulkomailla-hae-mukaan-uuteen-nuortensarjaan

 

oleva lomake ja hae mukaan!

 

Hakuaika päättyy 15.7.2016.

 

Lisätietoja saa osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

Kirjoita mökkielämästä ja osallistu Mökillä-kirjoituskilpailuun

 

Mökkeily on merkittävä osa suomalaista maaseutua, kulttuuria ja vapaa-aikaa. Mökkien käyttäjiä on arvioitu olevan Suomessa jopa kolme miljoonaa, suhteutettuna väkilukuun enemmän kuin missään muualla maailmassa.

 

Mökillä-kirjoituskilpailu kutsuu kirjoittamaan tarinoita, ajatuksia ja kokemuksia mökkeilystä. Mitä perinteitä ja elämänmuotoja mökillä vaalitaan? Millaista elämää mökillä vietetään ja mitä kaikkea siellä on tapahtunut? Miten mökkeily liittyy paikalliseen elämänmenoon? Miltä näyttää mökkeilyn tulevaisuus?

 

Kilpailutekstit voivat olla omia muistoja ja kokemuksia tai vapaamuotoisia tarinoita mökkeilystä. Myös runoja voi lähettää. Kilpailuaikaa on elokuun loppuun saakka. Tekstien arvioinnissa kiinnitetään huomiota muistikuvien rikkauteen ja kokemusten omakohtaisuuteen sekä kerrontatavan omaperäisyyteen. Kilpailun pääpalkinto on 5 000 euroa ja jaossa on muitakin palkintoja.

 

Kilpailun järjestävät Talonpoikaiskulttuurisäätiö, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo ja A-lehdet.

 

Kilpailutyöt lähetetään Suomalaisen Kirjallisuuden Seuraan postitse tai sähköpostitse 31.8.2016 mennessä tunnuksella ”Mökillä”. Tulokset julkistetaan maaliskuussa 2017.

 

Lisätietoja kilpailusta on sivulla http://msl.fi/blog/2016/04/08/kirjoituskilpailu-mokkeilysta/

 

 

 

Bussimatka Virosta Unkariin

 

Virossa toimiva Haapsalun Seudun Suomi-Seura järjestää bussimatkan Unkariin 15.9. – 25.9.2016. Matka alkaa Haapsalusta ja päättyy sinne. Unkarissa kohteina ovat muun muassa Tokajin viiniseutu ja Budapest, ja matkaan sisältyy useita pysähdyskohteita.

 

Matkan kesto on 11 päivää/10 yötä, ja sen hinta on 570 euroa/henkilö/2 hengen huone. Yhden hengen huoneen lisähinta on 150 euroa.  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 17. heinäkuuta.

 

Matkalle mahtuu 44 henkilöä. Matka peruuntuu, jos lähtijöitä on alle 40 henkilöä. Matkalle osallistujien ei tarvitse olla Haapsalun Suomi-Seuran eikä muunkaan seuran jäsen.

 

Lisätietoja matkasta saa Haapsalun Suomi-Seuran kotisivulta www.haapsalunsuomiseura.ee sekä sähköpostitse osoitteista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

 

Suomi-Seurasta oppaita ja neuvontaa maailmalle muuttoon ja Suomeen paluuseen

 

Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia.

 

Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.

 

Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin.

 

Neuvontapalvelusta on saatavilla monenlaisia oppaita avuksi Suomesta ulkomaille muuttoa, maasta toiseen muuttoa ja Suomeen paluuta helpottamaan. Suomi-Seuran kokoamia maaoppaita ovat Alankomaat-, Iso-Britannia-, Norja-, Saksa-, Ruotsi-, Australia-, Italia- ja Yhdysvallat-oppaat.

 

Muuttajan muistio ja muistilista sekä Matkaajan muistio -opasmonisteet ovat ilmaisia Suomi-Seuran henkilöjäsenille ja käsittelymaksua vastaan muille. Samoin Eläkepäiviksi Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan sekä Espanjasta Portugaliin muuttaville eläkeläisille kootut muistiot ovat saatavissa seuran jäsenille jäsenetuna. Eläkepäiviksi Espanjaan ja Eläkepäiviksi ulkomaille

 

-oppaat sekä Takaisin Suomeen -oppaat on päivitetty äskettäin.

 

Kaikkia Suomi-Seuran julkaisemia oppaita ja muistioita on saatavana myös sähköisessä muodossa.  Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi -> neuvonta

 

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8. (3. kerros), 00170 Helsinki

 

p. +358-(0)9-684 1210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi

 

Toimistomme on avoinna arkisin kello 9 – 16.

 

 

 

F-Securelta jäsenetu Suomi-Seuran jäsenille

 

Katso lempisarjasi netissä ilman maarajoituksia. F-Secure on suojannut kymmeniä miljoonia ihmisiä digitaalisilta uhilta maailmanlaajuisesti yli 25 vuotta.

 

F-Secure myöntää Suomi-Seuran jäsenille 25 prosentin alennuksen Freedome VPN ohjelmistosta joka takaa turvallisen netin käytön missä tahansa Wi-Fi verkossa ja mahdollistaa maarajoitusten kiertämisen

 

https://campaigns.f-secure.com/freedome/affiliate/fi_FI/suomiseura/

 

 

 

Räätälöidyt matkat maailmalle Suomi-Seuran Matkatoimistosta

 

Vaikka aurinko paistaa ja Suomen kesä on parhaimmillaan, kannattaa hetken miettiä myös jo

 

tulevaa syksyä ja talvea.

 

Kesällä ja alkusyksyllä Eurooppa tarjoaa mahtavia seikkailuja, eivätkä pitkät lentomatkat rasita.

 

Kroatiassa on elämyksiä ja luonnonkauniita paikkoja; Finnair lentää suoraan Splitiin ja sieltä on lyhyt matka Makarskan rannikolle esim. Baska Vodaan. Viikon matka puolihoidolla Conte-hotellissa alk. 850 € tai Plaza Drasnice -hotellissa alk. 760 € aamiaisella.

 

USA ja Kanada ovat perinteisiä kesäsuosikkeja; vaikkapa lomamatka yhdistettynä

 

sukulaisvierailuun? Vielä löytyy lentopaikkoja kesäksi esim. New Yorkiin, tai miten olisi automatka

 

Kaliforniassa ja villissä lännessä? Kestosuosikkeja edellisten lisäksi ovat myös Florida ja Havaiji. Havaijin Maui-saari on juuri valittu maailman suosituimmaksi saareksi, ja sinne voi matkustaa ympäri vuoden. Kanadassa Vancouver ja Kalliovuoret ovat kesällä/syksyllä parhaimmillaan esim. automatkailua ajatellen.

 

Syksyllä Aasian lämpimät kohteet houkuttelevat; edulliset hinnat, hyvä ruoka ja tasokkaat hotellit.  Karibialla on lukuisia saaria ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva kohde. Miten olisi yhdistelmämatka Vietnamissa tai luonto-rantalomamatka Costa Ricaan? Myös Kuuba kasvattaa suosiotaan taas ja on juuri avautumassa uusille matkailijavirroille myös USA:n suunnasta. Viiden tähden Vietnam, yhdistäen kaupunki- ja rantaloman, on kauan ollut kestosuosikkimme.

 

Costa Rica houkuttelee luonnollaan ja maa on kompaktin ihanteellinen myös kiertomatkaa ajatellen. Lennot San Joseen kätevästi yhdellä vaihdolla ja viikon rantaloma maksaa esim.

 

Playa Bejuco tai Morgans Cove Resortissa alk. 1345 € aamiaisella. Viikon kiertomatka vuokra-autolla Karibialta Tyynelle Valtamerelle alk. 1210 € tai ”Luonnon kutsu”-automatka alk. 1220 €.

 

Kuubassa peruspaketti 3 vrk Havanna + 3 vrk Varadero alk. 1660 €. Kiertomatka ”Autenttinen Kuuba” 8 vrk alk. 2440 €

 

Pohjoisen pallonpuoliskon syksy ja talvi ovat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa parasta matkustusaikaa. Nyt löytyy uusia reittejä ja tosi hyviä tarjouksia, kun matka varataan ajoissa.

 

Nyt on aika varata joulumatka ja ensi talven lomat; vielä onnistuu erikoishinnoilla.  Räätälöimme teille parhaimmat yhdistelmät!

 

Avustamme teitä kaikissa matkoihin liittyvissä asioissa; yksittäin tai ryhmässä. Myös seuroille ja yhdistyksille räätälöimme sopivia matkakokonaisuuksia erikoishinnoilla; pyytäkää meiltä tarjous!

 

Vielä löytyy vapaita paikkoja myös suomeksi opastetuille ryhmämatkoillemme:

 

Balatonin herkkuja ja viinejä, 5 pv, lähtö 1.10.2016 alk.1085 €

 

Gardajärvi, Venetsia ja Verona, 5 pv, lähtö 12.10.2016 alk. 1150 €

 

Madagaskarin kierto, 11 pv, lähtö 27.09.2016 alk. 3090 €

 

Kiina – Laos – Thaimaa, 15 pv, lähtö 28.10.2016 alk. 3650 €

 

Australian kiertomatka, 16 pv, lähtö 25.11.2016 alk. 5660 €

 

Odotamme yhteydenottoanne sähköpostilla, puhelimella tai tervetuloa toimistoomme keskustelemaan tarkemmin matkatoiveistanne.

 

Tutustu netissä tarjontaamme: www.suomiseuranmatkat.fi

 

Suomi-Seuran Matkatoimisto palvelee osoitteessa Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana. Puhelin: +358-(0)9-74228800, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

 

Finnair palaa Uumajan reitille yhteistyössä BRAn kanssa

 

Finnair avaa syyskuun 1. päivä reitin Uumajan ja Helsingin välillä yhteistyössä ruotsalaisen alueellisen lentoyhtiön BRAn kanssa.

 

BRA operoi reittiä 50-paikkaisella S2000-koneella ja Finnair vastaa lentojen myynnistä ja markkinoinnista. www.finnair.fi

 

 

Finnair lentää nyt myös Fukuokaan ja Guangzhouhun

 

Finnair on avannut uuden reitin Japanin Fukuokaan, jonne lennetään kolmesti viikossa kesäkaudella 2016.

 

Lisäksi Finnair on avannut uuden reitin Kiinan Guangzhouhun, minne lennetään Helsingistä neljä kertaa viikossa 29.10.2016 asti.

 

Talvikaudella lisää lentovuoroja Helsingistä Euroopan kohteisiin

 

Useat lentoyhtiöt lisäävät ensi talvena lentovuoroja Helsingistä Euroopan-kohteisiinsa. Uusia vuoroja tulee Pohjoismaiden pääkaupunkeihin, Kiovaan sekä talven lomakohteisiin.

 

SAS lisää kapasiteettiaan Helsingin ja muiden Pohjoismaiden pääkaupunkien välillä. Tukholmaan tulee yksi päivittäinen lento lisää. Vuoro lähtee Helsingistä iltapäivällä ja palaa illalla. Oslosta Helsinkiin lisätään SAS:n aamulento. Vuoro on ensimmäinen Oslosta Helsinkiin tuleva suora yhteys aamuisin.

 

Ukraine International Airlines aloitti kesäksi Helsingin ja Ukrainan pääkaupungin Kiovan väliset päivittäiset lennot. Talvikaudelle saadaan lisäksi viisi viikoittaista lisävuoroa.

 

Ensi talvena Kanariansaarten uutuuskohteeseen La Palmaan pääsee Lomamatkojen suorilla lennoilla.  Lennot La Palmaan alkavat Helsingistä 22. joulukuuta. Maakuntakentiltä lennot käynnistyvät 17. helmikuuta. www.finavia.fi

 

 

Norwegian lisää talven lentoja Helsinki-Vantaalta

 

Norwegian aloittaa talvikaudella suorat lennot Helsingin ja Nizzan, Dublinin sekä Palma de Mallorcan välillä. Nizzaan lennetään tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin ja Dubliniin maanantaisin ja perjantaisin. Espanjan Mallorcan saaren Palmaan on tarjolla suorat lennot maanantaisin ja perjantaisin.

 

Lennot Dubaihin jatkuvat päivittäisinä. Lento lähtee Helsinki-Vantaalta klo 17.55 ja paluu on aamulla klo 9.30. www.finavia.fi

 

 

Germania aloittaa suorat lennot Zürichistä Rovaniemelle

 

Saksalainen lentoyhtiö Germania aloittaa reittilennot Sveitsistä Lappiin talvikaudella 2016–17. Lennot operoidaan kahdesti viikossa joulukuusta maaliskuuhun. Germania operoi ensi talvena myös reiteillä Berliini–Rovaniemi ja Düsseldorf–Kittilä. www.finavia.fi

 

 

Rovaniemen kiitotie poissa käytöstä heinäkuun loppuun

 

Rovaniemen lentoaseman kiitotieremontin takia aseman kiitotie on jouduttu päällystystöiden vuoksi sulkemaan 28.6. - 31.7. väliseksi ajaksi. Lentomatkustajat pääsevät Rovaniemeltä ilmaisilla bussikuljetuksilla läheisille lentoasemille Ouluun ja Kemi-Tornioon. Lentoasemilta on kuljetuksia myös Rovaniemen suuntaan.

 

Lisätietoja bussikuljetuksista ym: www.finavia.fi

 

 

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

 

Vuoden 2016 jäsenmaksun voi maksaa nyt pankki- tai luottokortilla kotisivujemme kautta:

 

www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat => Liittyminen/Jäsenmaksun maksaminen. Tällöin lähetämme jäsenkortin maksun kirjauduttua tilillemme, mikäli emme ole jo lähettäneet teille laskua, jossa on irroitettava jäsenkortti samassa lomakkeessa.

 

Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.

 

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

 

Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

 

Niin henkilökohtaisella kuin järjestön jäsenmaksulla tuet Suomi-Seura ry:n sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, alennuksia palveluistamme ja erilaisista välittämistämme tuotteista.

 

Mikäli olet uusi jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi!

 

Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen

 

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot, jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa ja paikallisten edustajien yhteystiedot löydätte kotisivuiltamme tai ottakaa yhteyttä Helsingin toimistoomme jäsensihteeriimme.

 

 

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille

 

Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numeroista 3/2015 ja 6/2015, mistä löytyvät myös tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa.

 

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa ilmoittaa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.

 

Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin

 

Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.

 

Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.

 

Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.

 

Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan

 

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.

 

Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.

 

Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.

 

Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta

 

Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry  
on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.

 

Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.

 

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.

 

Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.

 

Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien  
kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.

 

Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä
Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140

 

 

Sutinat on myös Internetissä

 

Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.

 

 

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

 

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.

 

 

Suomi-Seura, USP ja Suomi 100 Maailmalla ovat Facebookissa

 

Suomi-Seura ry, ulkosuomalaisparlamentti ja Suomi 100 Maailmalla tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!

 

Hyvässä seurassa jo 89 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927

 

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.

 

Lisätietoja: www.suomi-seura.fi

 

 

 

Seuraava Sutinat-järjestötiedote ilmestyy elokuun 2016 alussa.