user_mobilelogo

Sutinat helmikuu 2016

08.02.2016

Hyvä ulkosuomalainen,

Hyvää helmikuuta!

Suomi-Seuran jakamien järjestö-, nuoriso- ja tiedotusapurahojen haku on parhaillaan menossa. Anomusten on oltava perillä Suomi-Seurassa 28.2. mennessä. Muistakaa liittää anomuksiinne tarvittavat tiedot, liitteet, tarkat selvitykset hankkeista tai hankinnoista sekä täydelliset pankki- ja muut tarvittavat tiedot. Lisätietoja saatte kotisivultamme www.suomi-seura.fi – Apurahat sekä sähköpostitse osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse numerosta +358-9-6841210.

Suomi-Seuran intensiivinen suomen kielen kurssi järjestetään jälleen heinäkuussa Helsingissä.  Kaksiviikkoiselle kurssille ovat tervetulleita yli 18-vuotiaat ulkosuomalaiset, heidän puolisonsa ja myös muut suomen kielestä ja Suomesta kiinnostuneet.

Tiedotteessamme on myös tietoa Suomessa lapsille ja nuorille tarjolla olevista kesäleireistä ja muista kesäohjelmista.

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

 

USP:n toimintaa

Hallituksen ulkosuomalaispoliittisen ohjelman päivitys on alkanut

Hallituksen ulkosuomalaispoliittisen ohjelman päivitys on käynnistynyt Suomi-Seuran ja sisäministeriön yhteistyönä. Päivitetyn ohjelman on määrä astua voimaan vuoden 2017 alussa.

Ulkosuomalaispoliittiseen ohjelmaan on koottu näkemyksiä, arvioita ja toimintamalleja, joiden avulla ulkosuomalaisten ja Suomen vuorovaikutusta voidaan edelleen vahvistaa.

Ensimmäinen ulkosuomalaispoliittinen ohjelma astui voimaan vuonna 2006. Nykyinen ohjelma on luettavissa internetissä osoitteessa https://www.intermin.fi/download/46344_ulkosuomalaisohjelma_2012-2016.pdf?b3fbb37ae79ad188

Tapaaminen sisäministeri Petteri Orpon kanssa

Suomi-Seuran edustajat tapasivat tammikuussa sisäministeri Petteri Orpon, jonka kanssa keskusteltiin ulkosuomalaisparlamentin saattamisesta lainsäädännön piiriin. Myös kirjeäänestys oli tapaamisessa esillä.

Kaikista edellä mainituista asioista laadittiin päätöslauselmat USP:n istunnossa toukokuussa 2015.

USP:sta tietoa Australian päättäjille 

USP:n Australian ja Aasian alueen varahenkilö Mikko Pekkala luennoi helmikuussa USP:sta Canberrassa Australian päättäjille. USP:sta on kiinnostunut myös Canberran jokavuotisen kansallisen monikulttuurisen festivaalin komitea. Festivaali järjestetään 12. – 14.2.

(http://multiculturalfestival.com.au/)

Kiinnostaako USP:n toiminta?

Kaikki ulkosuomalaisyhteisöt (yhdistykset, järjestöt, seurakunnat, Suomi-koulut, tiedotusvälineet ym) ovat tervetulleita mukaan USP:n toimintaan. Toiminta on maksutonta ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta. Tällä hetkellä USP:n toimintaan osallistuu 512 ulkosuomalaisyhteisöä 38 maasta. Seuraava USP:n istunto järjestetään 16. – 17.6.2017.

USP:n alueiden varapuhemiehen yhteystiedot ovat osoitteessa www.usp.fi > USP:n alueet. Voit ottaa myös yhteyttä parlamenttisihteeriin: Sini Castrén, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358 9 68412127. 

Ulkosuomalaisparlamenttia ja Suomi-Seuraa voitte tukea liittymällä Suomi-Seuran jäseneksi järjestö- tai/ja yksityisjäseninä. Jäsenmaksuillanne turvaatte Suomi-Seuran ja USP:n toimintaa. Lisäksi saatte edunvalvontaa, jäsenetuja ja alennuksia, neuvontapalveluja sekä Suomen Silta -lehden.

 

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät jälleen elokuussa

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät järjestetään tänä vuonna Helsingissä 3. - 5. elokuuta. Tiedotamme päivistä lisää kevään aikana

Viime vuonna koulutuspäiviin osallistui noin 80 opettajaa 45 koulusta 20 maasta. Päivät ovat aina saaneet paljon kiitosta opettajilta.

 

Suomi-Seura ry:n Intensiivinen suomen kielen kurssi 2016

Aika: 18. - 29.7.2016
Kurssipaikka: Laajasalon opisto, Helsinki
Kurssi on tarkoitettu aikuisille (yli 18-vuotiaille).
Kurssilla opiskellaan suomen kieltä 50 tuntia kolmessa tasoryhmässä.
Kurssin hinta on

- majoituksella Suomi-Seura ry:n jäsenille 995 € ja muille 1080 € 

- ilman majoitusta Suomi-Seura ry:n jäsenille 710 € ja muille 790 €

Ilmoittautuminen: 31.3.2016 mennessä.

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumislomake: www.suomi-seura.fi/fi/seminaarit-ja-kurssit

Finland Society's Intensive Finnish Language Course 2016

Time: July 18 - 29, 2016
Place: Laajasalon opisto / Laajasalo Folk High School, which is located in a suburb of Helsinki, about 9 kilometers from the city center.
Our language course is specifically designed for descendants of Finnish emigrants over the age of 18. Foreign spouses and people who are interested in the Finnish language and Finland are also welcome to participate in the course.
Course contents: Finnish (50 lessons) taught by native Finnish teachers at three levels (elementary, intermediate and advanced)
Fee: The course fee

- with accommodation is 995 € for members of the Finland Society and 1080 € for non-members

- without accommodation 710 € for members of Finland Society and 790 € for non-members.

Registration deadline: March 31, 2016

For more information and the online application, please go to: www.suomi-seura.fi/en/seminars-and-courses

 

Paluumuuttajien keskustelutilaisuus huhtikuussa

Muistattehan, että Suomi-Seuran huhtikuun Paluumuuttajien keskustelutilaisuuden päivämäärä on muuttunut. Tilaisuus järjestetään perjantaina 22.4.2016. Aiempi päivämäärä oli viikkoa aikaisempi eli 15.4.

 

Suomi-Seuran infopäivät vuonna 2016

Suomi-Seura ry järjestää kolme infopäivää ja yhden keskustelutilaisuuden vuonna 2016. Kaikki tilaisuudet järjestetään Suomi-Seuran toimistossa Helsingissä (Mariankatu 8, 3. kerros).

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 11.3. kello 10 – 14.

Päivän ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin muuttajan oppaisiin ja materiaaleihin. Tilaisuuden hintaon Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hintasisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus järjestetään perjantaina 22.4. kello 12 – 15.

Tilaisuus on tarkoitettu Suomi-Seuran paluumuuttajan infopäiviin osallistuneille ja muille asiasta kiinnostuneille kokoontua keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan Suomeen muuttoon liittyvistä kysymyksistä. Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti paluumuuttoon liittyvistä ongelmistaan Suomi-Seuran neuvojien kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 12.8. kello 12 – 16.                         

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville.  Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille 30 euroa.

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 23.9. klo 10 – 14.                                       

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville. Ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210

 

Suomi-Seura mukana Koti Ulkomailla -messuilla

Suomi-Seura on mukana Koti Ulkomailla -messuilla, jotka järjestään 12. – 13.3.2016 Helsingissä,  Wanhassa Satamassa (Pikku Satamakatu 3-5, Katajanokka). Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, mutta sinne pitää rekisteröityä etukäteen.

Tervetuloa tapaamaan Suomi-Seuran neuvontapalvelun väkeä!

http://www.fairmedia.se/fi/helsinki/, http://www.wanhasatama.com/Sivut/default.aspx

 

Suomi-Seuran neuvontapalvelu palvelee

Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia.

Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.

Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin. Olemme avoinna arkisin kello 9 – 16.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8. (3. kerros), 00170 Helsinki, p. +358-(0)9-684 1210, info@suomi- seura.fi, www.suomi-seura.fi

 

Senioripaluumuuttajan opas 2016

Suunnitteletko paluumuuttoa Suomeen eläkeikäisenä? Tarvitsetko neuvoa ja apua muuton suunnitteluun? Suomi-Seuran Senioripaluumuuttajan oppaaseen on koottu kattavasti tietoa paluumuuttoa suunnitteleville ulkosuomalaiseläkeläisille.

Opas päivitetään vuosittain lainsäädännössä tai muissa käytännöissä tapahtuvien muutosten mukaan.

Oppaassa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita:

Suomen eläkkeiden hakeminen; eläkkeiden maksattaminen Suomeen; rekisteröityminen Suomessa asuvaksi; sairausvakuutus ja terveydenhuolto; verotus; eläkeläisten tuet ja etuudet; muuttotavaroiden tuonti Suomeen ja asunnon hakeminen Suomesta. Jokaisen aiheen yhteydessä on myös yhteystiedot, mistä saa lisätietoa joko sähköisesti tai puhelimitse. Oppaan loppuun on koottu seniori-ikäisen paluumuuttajan muistilista kaikista niistä asioista, jotka on hyvä hoitaa ennen muuttoa nykyisestä asuinmaasta sekä niistä asioista, jotka on hoidettava Suomeen muutettua.

Senioripaluumuuttajan opas on luettavissa Suomi-Seuran kotisivuilla osoitteessa www.suomi-seura.fi > neuvonta > seniorineuvonta.

Tulostettu Senioripaluumuuttajan opas lähetetään veloituksetta kaikkialle maailmaan. Voit pyytää oman kappaleesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla puhelinnumeroomme +358 (0)9 684 1210.

 

Oppaita maailmalle muuttoon ja Suomeen paluuseen Suomi-Seurasta

Suomi-Seuran Neuvontapalvelusta on saatavilla monenlaisia oppaita avuksi Suomesta ulkomaille muuttoa, maasta toiseen muuttoa ja Suomeen paluuta helpottamaan. Suomi-Seuran kokoamia maaoppaita ovat Alankomaat-, Iso-Britannia-, Norja-, Saksa-, Ruotsi-, Australia-, Italia- ja Yhdysvallat-oppaat.

Muuttajan muistio ja muistilista sekä Matkaajan muistio -opasmonisteet ovat ilmaisia Suomi-Seuran henkilöjäsenille ja käsittelymaksua vastaan muille. Samoin Eläkepäiviksi Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan sekä Espanjasta Portugaliin muuttaville eläkeläisille kootut muistiot ovat saatavissa seuran jäsenille jäsenetuna. Eläkepäiviksi Espanjaan ja Eläkepäiviksi ulkomaille

-oppaat sekä Takaisin Suomeen -oppaat on päivitetty äskettäin.

Kaikkia Suomi-Seuran julkaisemia oppaita ja muistioita on saatavana myös sähköisessä muodossa.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., www.suomi-seura.fi -> neuvonta, puh. +358-(0)9-6841210.

 

Kesäpuuhaa Suomessa ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille

Suomi-Seurassa on listattu muutamia tahoja perheille inspiraatioksi etsiä mielekästä tekemistä lapsille ja nuorille kesällä Suomessa.

Kesälukioseura tarjoaa yli 15-vuotiaille ulkosuomalaisille kesälukioita, joissa voi tavata ulkosuomalaisia ja suomalaisia nuoria, opiskella suomea toisena kielenä ja tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan. Suomen kielen ja kulttuurin kesälukion ajankohta on 1.–7. elokuuta ja se järjestetään Turussa. Toinen erityisesti ulkosuomalaisille nuorille suunniteltu kesälukio on Liikunta- ja urheilukesälukio 18.–26. heinäkuuta Nurmeksessa.

Ulkosuomalaiset ja paluumuuttajanuoret ovat tervetulleita myös muihin kesälukioihin opiskelemaan yhdessä suomalaisten ja kansainvälisten nuorten kanssa. Erityisesti teemakesälukiot sopivat myös ulkosuomalaisille nuorille.

Kesän 2016 kesälukioiden tiedot ovat osoitteessa www.kesalukio.fi

Lisätietoja saa Kesälukioseuran toimistosta:

Puhelin +358-9-686 0770 (toimisto)
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kesälukioseuran hallitus on päättänyt, että kesällä 2016 ei järjestetä perinteisiä ulkosuomalaislasten ja nuorten suomen kielen ja kulttuurin kursseja johtuen valtionavustuksen supistumisesta.

Kaupungit, kunnat ja seurakunnat järjestävät kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Myös monilla järjestöillä on kesäleirejä. Toiminta on pääasiassa suunnattu paikkakuntalaisille, ja siksi se on yleensä joko suomen- tai ruotsinkielistä. Usein leireille otetaan myös muita. Tiedot kesätoiminnasta päivitetään nettisivuilla viimeistään hiihtolomien jälkeen, joten näin helmikuun alussa kesän leiritietoja ei välttämättä vielä sivuilla ole.

Helsinki: http://nk.hel.fi/harrastushaku/

Espoo www.espoo.fi/nuoriespoo

Tampere: www.nuortentampere.fi/nuoret/leirit-ja-lomatoiminta

Turku: www.turku.fi/vapaa-aika/kivakesa

Oulu www.ouka.fi/oulu/nuoret/fiilis

Lasten ja nuorten leiritoimintaa Suomessa järjestävien yhdistysten yhteinen sivusto on www.kesaleiri.fi. Sivustolla on tietoa kaikista leirijärjestäjistä ja leireistä, jotka saavat tukea Raha-automaattiyhdistykseltä lasten lomatoiminnan järjestämiseen. Sivustolla on tietoa myös kyseisten järjestöjen leiripaikoista. Yleensä RAY:n tukea myönnetään Suomessa vakituisesti asuville lapsille ja nuorille. Leireille otetaan myös lapsia ja nuoria, jotka eivät kuulu tuen piiriin, jolloin heiltä peritään korkeampaa leirimaksua.

Kansallisen lastenliiton piirit ja paikallisyhdistykset järjestävät leiritoimintaa ympäri Suomea Helsingistä Rovaniemelle saakka: www.lastenliitto.fi

Nuoret Kotkat järjestävät monipuolista tekemistä ympäri Suomea: http://nuoretkotkat.fi/

Liikuntaleirit.fi järjestää Espoossa ja Lauttasaaressa päiväleirejä 6 – 13-vuotiaille lapsille: www.liikuntaleirit.fi

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien yhteystiedot löytyvät osoitteesta http://evl.fi/yhteystiedot

Urheiluopistot eri puolilla Suomea järjestävät kesäleirejä lapsille ja nuorille. Loma-ajan liikuntakurssit löytyvät urheiluopistojen omilta www-sivuilta (palkin ”Vapaa-aika” alta). Lista Suomen urheiluopistoista on osoitteessa www.urheiluopistot.fi

 

Rippikoululeiri Ateenassa kesällä

Merimieskirkko tarjoaa tulevana kesänä ensimmäistä kertaa rippileirin Ateenassa. Leiri järjestetään 9. – 16.7.2016 Nea Makrissa, pienessä rantakaupungissa lähellä Ateenaa. Leiriin sisältyy opetuksen ohella vierailuja eri kaupunkeihin ja tutustumista kreikkalaiseen elämäntapaan, historiaan ja kulttuuriin.

Riparin pitävät Ateenan sosiaalikuraattorit Mari Hilonen ja Rotterdamin merimiespastori Pauliina Tuomanen.

Leirille ovat tervetulleita niin ulkosuomalaisnuoret kuin Suomessa asuvat nuoret, ja perille voi matkustaa myös muualta kuin Helsingistä. Leirin hinnassa on huomioitu lento Helsinki - Ateena, joten hinta voi muuttua sen perusteella, mistä saapuu paikalle. Ateenan sosiaalikuraattori noutaa nuoret Ateenan lentokentältä.

Konfirmaatio on Helsingissä Vuosaaren merimieskirkossa 17.7.

Leiristä on lisätietoa osoitteessa http://www.merimieskirkko.fi/rippikoulu

 

Findwork-kampanja edistää kansainvälisten korkeakoulutettujen työllistämistä

Findwork.fi-kampanja käynnistyi 4.2., jolloin avautui nettisivu http://findwork.fi/

Findwork.fi edistää kansainvälisten korkeakoulutettujen työllistämistä. Kampanjan organisoivat Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Sitra, Amcham Finland, Team Finland, Finpro ja me2we.

Kansainvälisillä korkeakoulutetuilla tarkoitetaan joko ulkomaisia Suomessa opiskelevia, opiskelleita tai Suomeen muuttaneita korkeakoulutettuja tai suomalaisia, kansainvälistä osaamista omaavia korkeakoulutettuja.

findwork.fi-kotisivu ohjaa me2we -palveluun. Siellä yritykset löytävät kansainväliset korkeakoulutetut, joille he voivat tarjota työ-, harjoittelu-, lopputyö- ja projektimahdollisuuksia. Lisäksi yritykset voivat lähettää omia projektejaan korkeakouluille ympäri maailmaa.

Twitter @findworkfi #findworkfi

Facebook: findwork.fi #findworkfi

Instagram: #findworkfi

 

Ajokorttia haetaan nyt Ajovarma Oy:stä

Suomalaista ajokorttia ja muita tieliikenteen henkilölupia ei haeta enää poliisilta, vaan 1.1.2016 lähtien ajokorttiasioita on hoitanut Trafi, ja asiointipaikkoina ovat Ajovarma Oy:n toimipisteet.
Ajovarmalta haettavia lupia ovat ajokortti, ajokorttilupa, harjoituslupa, opetuslupa, liikenneopettajalupa, taksinkuljettajan ajolupa ja ajoluvan kaksoiskappale, vammaisen pysäköintilupa ja pysäköintiluvan kaksoiskappale, piirturi- tai ammattipätevyyskortti sekä ADR-ajolupa.
Ajan hakemuksen tekoon voi varata etukäteen Ajovarman nettisivujen kautta osoitteessa www.ajovarma.fi.

Ajovarma myös neuvoo tieliikenteen henkilölupiin liittyvissä kysymyksissä. Neuvonnan puhelinnumero on 075 323 9999 ja palveluaika arkipäivisin on kello 8 - 16. Neuvoa voi kysyä myös sähköpostilla osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lahjaveroilmoituksen voi tehdä nyt internetissä

Lahjaveroilmoituksen verottajalle on voinut tehdä tammikuun 2016 alusta lähtien myös sähköisellä lomakkeella.

Lahjasta ilmoitetaan aina, kun saa 4 000 euron tai sitä arvokkaamman lahjan. Verohallinto suosittelee, että ilmoitus tehdään sähköisellä lomakkeella. Jos lahjan saaja on alaikäinen tai jos valtuutettuna ilmoittaa lahjasta toisen puolesta, käytetään paperista lomaketta.

Sähköiselle lomakkeelle kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. Sähköisellä lomakkeella voi kerralla ilmoittaa yhden lahjansaajan ja yhden lahjanantajan.

Sähköiseen lomakkeeseen ei voi liittää liitteitä. Tämän vuoksi Verohallinto pyytää lisätietoja puhelimitse aina

- kun lahjan kohteena on maatila

- vain osaan lahjasta kohdistuu hallinta-, tuotto- tai muu oikeus

- vaadit sukupolvenvaihdoshuojennusta.

Lahjaveroilmoitus on toimitettava Verohallintoon kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun lahjansaaja on saanut lahjan haltuunsa.

 

Suomi 100: Tule rakentamaan ohjelmaa

Suomen satavuotisjuhla tehdään yhdessä. Onko sinulla, yhdistykselläsi, seurallasi tai yritykselläsi pieni tai suuri ohjelmaehdotus, jonka voisi liittää Suomi 100 -ohjelmaan? Mukaan voi hakeutua aina syksyyn 2017 asti. Suomi 100 -nettisivustolta löydät ohjeet ja edellytykset niin ohjelmahankkeiden toteuttajille kuin yritysyhteistyötä varten.

Keskeistä on, että

-hankkeen sisältö tapahtuu valtaosin vuonna 2017

- yhdessä-teema on tekemisen tavan ja sisällön ytimessä

- yhteys itsenäiseen Suomeen tulee selkeästi esiin

jos tapahtuma on vuosittain toistuva, vuoden 2017 tapahtumalla on erityinen juhlavuoden teeman mukainen sisältö

Ennen verkkolomakkeen täyttämistä mieti näitä:

Löytyisikö läheltä saman alan tekijöitä, joiden kanssa hankkeesta tulisi entistäkin vaikuttavampi? Tai olisiko nyt oivallinen paikka kysyä mukaan ihan toisen alan ihmisiä, joiden kanssa hankkeeseen saataisiin ihan uutta näkökulmaa? Kenen kanssa voisitte yhdessä hakea ohjelmaan? Mistä näkökulmasta hankkeenne toteuttaa juhlavuoden teemaa yhdessä? Teema voi toteutua esimerkiksi uudenlaisen yhteistyön, laajan osallistumisen tai yhdessä tekemisen kautta. Hanke voi vahvistaa yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta tai yhdistää kokemuksena monia erilaisia kohderyhmiä. Hanke ei voi olla poissulkeva tai syrjivä. Miten hankkeenne liittyy Suomen itsenäisyyteen, Suomen sataan vuoteen, nykypäivään tai tulevaisuuteen?

Korostuuko jokin tai jotkut seuraavista asioista:

- Suomen itsenäisyyden synty ja kehitys

- suomalaisen yhteiskunnan vahvuudet

- suomalainen identiteetti ja maisema

- tulevaisuuden teot ja tekijät

- Suomi maailmassa

- yhteiset hetket vuonna 2017

-valtiolliset juhlat

- lahjat satavuotiaalle.

Lisätietoja hankkeista: http://suomifinland100.fi/tehdaan-yhdessa/hae-mukaan/  Suomi 100 -kotisivu: http://suomifinland100.fi/

 

Uusia Suomen kansalaisia yli 8 000 viime vuonna

Suomen kansalaisuuden sai vuonna 2015 yhteensä 8 281 henkilöä (2014: 8 499). Noin 70 % kansalaisuuspäätöksistä oli myönteisiä. Vuoden 2014 tapaan eniten kansalaisuuksia myönnettiin venäläisille (1 738; 2014: 2 343), somalialaisille (951; 2014: 856) ja irakilaisille (554; 2014: 422).

Suomen kansalaisuutta haki hakemuksella tai ilmoituksella yhteensä 11 880 henkilöä. Suurin osa haki kansalaisuutta hakemuksella. Aikaisempien vuosien tapaan eniten hakemuksia tekivät venäläiset (2 312; 2014: 2 322). Sen jälkeen suurimmat hakijaryhmät olivat somalialaiset (1 316; 2014: 1 898), irakilaiset (988; 2014: 1 136), afganistanilaiset (508; 2014: 523) ja virolaiset (448; 2014: 426).

Vireille tulleita kansalaisuusilmoituksia (entiset Suomen kansalaiset) oli syyskuun loppuun mennessä 236 (Ruotsi: 122, Australia: 38, Yhdysvallat: 23, Kanada: 21, Brasilia: 6).

Ensimmäinen oleskelulupa myönnettiin 20 709 henkilölle vuonna 2015. Suurin osa luvista myönnettiin aikaisempien vuosien tapaan joko perhesiteen, opiskelun tai työn perusteella. Perhesiteen perusteella luvan sai 6 036 henkilöä (2014: 6 774), ja opiskeluun lupa myönnettiin 5 869 hakijalle (2014: 5 611). Työn perusteella oleskeluluvan sai 5 436 henkilöä (2014: 5 062). Eniten oleskelulupia myönnettiin venäläisille (2 772; 2014: 3 461 ), kiinalaisille (1 698; 2014: 1 606) ja intialaisille (1 634; 2014: 1 954).

Vuoden 2015 sekä aikaisempien vuosien tilastot verkkosivuilta www.migri.fi > medialle > tilastot.

Tutustu suomen kielen uudissanoihin

Kotimaisten kielten keskuksen Kielitoimisto julkaisee vuosittain tammikuussa koosteen edellisen vuoden ajankohtaisista sanoista. Monet ovat uudissanoja, mutta mukana on myös vanhoja sanoja, jotka ovat päättyneen vuoden aikana olleet jollain tapaa ajankohtaisia.

Viime vuoden sanapoiminnot ovat osoitteessa

http://www.kotus.fi/sanakirjat/kielitoimiston_sanakirja/uudet_sanat/vuoden_sanapoiminnot

 

Suomen Sillasta edelleen kaksi nettilehteä

Kolmen edellisen vuoden tapaan Suomen Silta -lehtemme ilmestyy vuonna 2016 neljänä paperilehtenä ja kahtena nettilehtenä. Paperilehdet ovat numerot 1/2016, 3/2016, 5/2016 ja 6/2016. Niitä ei julkaista nettilehtinä. Numerot 2/2016 ja 4/2016 ilmestyvät vain nettilehtinä, ja ne voi lukea Suomi-Seura ry:n kotisivulta www.suomi-seura.fi klikkaamalla kannen kuvaa tai vasemmalla olevaa palkkia ”Suomen Silta -lehti”. Lehden luku helpottuu, kun tietokoneessa on selaimen (esim. Firefox, Google Chrome, Internet Explorer jne) uusin versio. Nettilehden lukeminen ja tulostaminen helpottuu tänä vuonna. Kotisivullamme on edelleen luettavissa aiempia Suomen Sillan nettilehtiä.

 

Matkat maailmalle Suomi-Seuran Matkatoimistosta

Näin talvella moni meistä unelmoi lämmöstä ja auringosta. Nyt on hyvä aika suunnitella tulevia matkoja lähelle ja kauas aina toiveiden mukaan. Avustamme teitä kaikissa matkoihin liittyvissä asioissa; yksittäin tai ryhmässä.

Talvella voi kylmää lähteä pakoon vaikka Aasiaan; tarjolla on esimerkiksi tasokas ”Viiden tähden Vietnam” -paketti.

Keväällä lyhyt kaupunkiloma piristää aina. Myös kaukaiset Australia ja Uusi-Seelanti ovat perinteisesti ohjelmassamme. Kestosuosikkeja kesäksi ovat Yhdysvaltain-kiertomatkat autolla tai bussilla. Myös Kanadan länsirannikko on kesällä parhaimmillaan.

Tutustu tarjontaamme osoitteessa www.suomiseuranmatkat.fi

Suomi-Seuran Matkatoimisto palvelee osoitteessa Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana. Tule käymään tai ota yhteyttä, puhelin 09-74228800 tai sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Matkailutietoa Suomesta yhdeksällä kielellä

Visit Finland on Finpro ry:n yksikkö, joka vastaa valtakunnallisena matkailualan asiantuntijana ja aktiivisena toimijana ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä. 

Visit Finlandin Suomeen tuleville matkailijoille suunnatuilla nettisivulla www.visitfinland.com on tietoa Suomessa matkailusta yhdeksällä kielellä: englanti, ruotsi, saksa, venäjä, ranska, italia, espanja, kiina ja japani. Kielivaihtoehdot löytyvät yläpalkista oikealta ”English”-tekstin alta.

 

Uudet matkalipunlukijat nopeuttavat Helsinki-Vantaan palveluja

Finavia parantaa lentomatkustajien palveluita Helsinki-Vantaan turvatarkastuksessa ja lähtöporteilla. Uusien e-porttien ansiosta matkustaminen on entistäkin sujuvampaa.

Matkalipunlukijat ovat tehostaneet sekä turvatarkastuksen läpimenoaikaa että koneeseen nousua.

Matkustajien kannalta uusi toimintapa on helppo ja yksinkertainen. Matkustaja näyttää joko paperisen tai älypuhelimessaan olevan matkalipun tai tarkastuskortin e-portin lukijaan.

Automaatti lukee viivakoodilta lentotiedot ja päästää matkustajan etenemään. Henkilökuntaa on aina paikalla opastamassa ja neuvomassa matkustajia.

E-portteja on tällä hetkellä käytössä terminaali 2:n turvatarkastuksessa sekä seitsemällä lähtöportilla. Tämän kevään aikana automaattien käyttö laajenee terminaali 1:n turvatarkastukseen, ja matkalipunlukijoita asennetaan lisää myös lähtöporteille.

Lähtöporteilla automaatteja voivat toistaiseksi käyttää Finnairin, Lufthansan, Norwegianin, SAS:in ja Swissin asiakkaat.

www.finavia.fi

 

Air100 aloitti lennot Porin ja Helsingin välillä

Air100 on aloittanut lentoyhteyden Porin ja Helsinki-Vantaan välillä 1. helmikuuta. Lentoyhteys operoidaan virolaisen Airest AS:n koneilla arkisin maanantaista perjantaihin.

Lennot voi varata osoitteesta www.air100.fi

 

Jäsenetu Suomi-Seuran jäsenille Viking Linelta

Viking Line myöntää Suomi-Seuran jäsenille etuja. Edut on tarkoitettu Suomi-Seuran jäsenten vapaa-ajan matkoille 23.12.2016 saakka. Varatessasi kerro tuotetunnus. Paikkoja on rajoitetusti.
Katso kaikki jäsenhinnat ja reitit osoitteesta www.vikingline.fi/edut/suomi_seura

 

Edulliset hyvät vuokra-autot Suomi-Seuran jäsenille

Autovuokraamo Aurent tarjoaa Suomi-Seuran jäsenille edullista autonvuokrausta Suomessa.
Nettisivujen online varauksella voit laskea ja varata kätevästi oman vuokrauspakettisi edullisilla hinnoilla.
Mainitse lisätiedoissa "suomiseura" niin laskemme 10 % alennuksen varauksen hinnasta
(alennusta ei lasketa, jos ko. vuokrausajalle on jo suurempi tarjoushinta online varauksessa voimassa).
Voit myös soittaa varauksesi numeroon 0207414421, päivystys klo 18.00 jälkeen numerossa 0207414420.

 

Jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

Vuoden 2016 jäsenmaksun voi maksaa nyt pankki- tai luottokortilla kotisivujemme kautta:

www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat => Liittyminen/Jäsenmaksun maksaminen. Tällöin lähetämme jäsenkortin maksun kirjauduttua tilillemme, mikäli emme ole jo lähettäneet teille laskua, jossa on irroitettava jäsenkortti samassa lomakkeessa.

Suomi-Seuran henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

Niin henkilökohtaisella kuin järjestön jäsenmaksulla tuet Suomi-Seura ry:n sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, alennuksia palveluistamme ja erilaisista välittämistämme tuotteista.

Mikäli olet uusi jäsen tai olet pitänyt välivuotta jäsenmaksun maksamisessa, liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi ja saa viime vuoden kaksi viimeistä Suomen Siltaa kaupanpäällisiksi!

Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissä kotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon. Tilinumerot, jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa ja paikallisten edustajien yhteystiedot löydätte kotisivuiltamme tai ottakaa yhteyttä Helsingin toimistoomme jäsensihteeriimme.

 

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille

Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numeroista 3/2015 ja 6/2015, mistä löytyvät myös tilinumerot ja jäsenmaksujen määrät paikallisessa valuutassa.

Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa ilmoittaa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.

Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin

Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.

Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.

Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.

Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.

Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.

Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.

Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta

Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry  
on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.

Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.

Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.

Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien  
kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.

Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä
Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140

 

Sutinat on myös Internetissä

Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.

 

Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Hostellijärjestöltä

Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Hostelling Internationaliin kuuluvan Suomen Hostellijärjestön hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. HI-hostelleja on kautta Suomen noin 50 kappaletta.

Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen.

Lisätietoja jäseneduista: www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
http://www.hihostels.fi/hostellikortti/edut-suomessa.aspx

facebook.com/hostellit.fi    
foursquare.com/hifinland 
twitter.com/HIFinland  

 

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.

 

Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!

 

Hyvässä seurassa jo 89 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi

Seuraava Sutinat-järjestötiedote ilmestyy maaliskuun 2016 alussa.

 

MAINOS

Suunnitteletko lomaa Suomessa?  Löydä yli 100 erilaista aktiivilomaa

Skafur-Tour on suomalainen, yksityisomisteinen verkkomatkatoimisto. Löydät sivuiltamme

http://skafur-tour.fi/fi valmismatkoja, omatoimilomia ja erilaisia aktiviteetteja ympäri Suomen.

Voit etsiä matkustuskuukauden, henkilömäärän tai harrastuksen perusteella itsellesi sopivia lomapaketteja. Voimme muokata niistä juuri sinulle sopivan loman tai tehdä toiveittesi mukaisen ehdotuksen. Ryhmäkoko voi olla 1 tai 100 ja kaikkea siltä väliltä.  Olemme toteuttaneet mm. syntymäpäiväjuhlan, jonka yli 50 vierasta saapuivat eri puolilta maailmaa.

Suomi-Seuran jäsenenä saat valmismatkoistamme -10 % alennuksen

Kesään suosittelemme esimerkiksi: 

http://skafur-tour.fi/fi/kesan-valokuvausmatka-suomen-kansallispuistot/

http://skafur-tour.fi/fi/golfpurjehdus-turun-saaristossa/

http://skafur-tour.fi/fi/purjehdus-oro-ja-saaristo-kylpyla/

Omatoimilomat voit tilata edullisesti suoraan verkkosivuiltamme. 

Kesään suosittelemme esimerkiksi: 

http://skafur-tour.fi/fi/helsinki-ekologisesti-pienryhmalle-2vrk/

http://skafur-tour.fi/fi/villiruokaretki-pyha-hakki/

http://skafur-tour.fi/fi/revontuliseikkailu-ruskan-aikaan/

Lähetä tilauspyyntö tuotteesta tai ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soita: +358 45 173 8979

 

MAINOS

Virtuaaliasiakkuus?

Maailma menee eteenpäin, kehitystä on turha yrittää estellä ja miksi estelisimme. Elämämmehän vain helpottuu, ei sitä malta vastustaa. Asioimme verkossa nykyään jo tottuneesti: pankki, liput, ostokset, eri kurssit, ohjeet mitkä ikinä puuttuukaan, museokäynnit, virtuaalivaluutta, jumppatunnit... kaikkea löytyy!

Mutta onko tämä vastaus kaikkeen sittenkään? Lue koko kirjoitus osoitteessa http://sisaltoaelamaan.fi/virtuaaliasiakkuus/

Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut tarjoaa senioreille, ikääntyville ja muille apua tarvitseville hoiva- ja hyvinvointipalveluja pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa.

Tavoitat meidät: http://sisaltoaelamaan.fi/yhteydenotto tai puhelimitse +358 (0) 10 524 0300 arkisin 8:30 – 17:30

Seuraa meitä Facebookissa: fb.com/Sisaltoaelamaan.fi

Seuraa meitä Twitterissä: @SisElm2013

Puheluiden hinnat 010-alkuisiin numeroihin: Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt / puh + 6,00 snt / min. Matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt / puh + 17,17 snt / min. Hinnat sisältävät alv:n 24 %.  Ulkomailta soitettaessa hinta on sama kuin puhelun hinta Suomeen.

 

Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai yhteisön tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.