user_mobilelogo

Sutinat huhtikuu 2015

02.04.2015

 Hyvä ulkosuomalainen,

Lämmin ja keväinen sää vaihtui Helsingissä tällä viikolla räntäsateeseen, mutta ehkäpä pääsiäisen jälkeen saadaan nauttia vihdoin keväästä.

Toukokuun ulkosuomalaisparlamentin istunnon järjestelyt kiihtyvät Suomi-Seurassa sitä mukaa, mitä lähemmäs toukokuuta edetään. Edustajien ja tarkkailijoiden ilmoittautumisten on oltava perillä Suomi-Seurassa 10. huhtikuuta mennessä. Ilmoittautumislomakkeet lähetetään sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai faksataan numeroon +358-9-68412140 tai lähetetään kirjepostina osoitteeseen USP/Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki, Finland, mikäli ne kirjepostissa ehtivät 10.4. mennessä perille.

Kevään järjestö- ja nuorisoapurahat sekä tiedotusapurahat on myönnetty, ja ne maksetaan kesäkuun loppuun mennessä.

 

Suomi-Seuran heinäkuussa järjestettävälle suomen kielen intensiiviselle kurssille mahtuu vielä. Kannattaa kuitenkin lähettää hakemus pikaisesti, jotta varmasti pääsee mukaan tälle pidetylle ja kehutulle kurssille.

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on Suomen ulkopuolella 8. – 11.4. Äänestyspaikat ja -ajat ulkomailla ovat oikeusministeriön vaalisivuilla www.vaalit.fi. Toivottavasti mahdollisimman moni ulkosuomalainen pääsee käyttämään äänioikeuttaan.

Hyvää pääsiäistä!

Parhain terveisin

Suomi-Seura ry

Edustajien ja tarkkailijoiden on aika ilmoittautua USP:n istuntoon

Ulkosuomalaisparlamentin 8. varsinaiseen istuntoon, 22. - 23.5.2015, valmistautuminen on täydessä käynnissä. Korjatun rekisteröinnin mukaan istuntoon ilmoittautui runsaat 130 yhteisöä sekä yhteensä runsaat 200 edustajaa ja tarkkailijaa.

Istuntoon jätettiin määräaikaan mennessä 54 aloitetta. Niiden taustoitustyö on alkanut sihteeristössä, joka on yhdistänyt ne 43 aloitteeksi.

Istunnon näytteilleasettajien joukossa on mielenkiintoisia tahoja. Lisäksi Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tutkivat tarjottua mahdollisuutta käyttää helsinkiläistä paikallisradiota istunnon lähettämiseksi suorana maailmalle.

Istuntoon tulevilla edustajilla ja tarkkailijoilla on aikaa 10.4.2015 asti lähettää sihteeristölle oma Edustajan ilmoittautuminen -lomakkeensa. Se löytyy kotisivuilta (www.usp.fi > Istunto 2015) tai suoraan tästä linkistä: http://www.usp.fi/tiedosto/2015_henkiloilmoittautuminen_personlig_anmalan_rep_registration.pdf

Näin saamme tietää osallistujien valiokunta- ja oheisohjelmatoiveet sekä osallistujien postiosoitteet joihin istuntomateriaali (aloiteyhteenveto, toimintaraportti ja esityslista) lähetetään 22.4.2015. Lisätietoja parlamenttisihteeri Sini Castrénilta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-68412127, fax +358-9-68412140.

Huom.! Uuteen oheisohjelmaan Suomi-kouluseminaariin, joka järjestetään torstaina 21.5. klo 13:00 -17:00, rekisteröidytään erikseen sen järjestäjille joiden yhteystiedot löytyvät istuntotiedoista USP:n kotisivuilta. Tämänkin seminaarin ohjelma, kuten Suomi vuonna 2017- onko ulkosuomalaisuudella väliä -keskustelutilaisuuden ja Senioriseminaarin ohjelma, löytyvät kotisivumme istuntotiedoista (www.usp.fi > Istunto 2015).

Samoin torstaina 21.5. pidetään kello 12:00 Tuomiokirkossa istunnon avajaisjuhlajumalanpalvelus.

Myös USP:n aluekokoukset pidetään torstaina 21.5. iltapäivällä tai illalla. Tarkista aluekokouksesi osoite ja kellonaika alueesi varapuhemieheltä tai USP:n kotisivuilta (www.usp.fi > Alueet > ). Myös parlamenttisihteeri auttaa mielellään.

Ulkosuomalaiset – unohdettu vaalipiiri? -keskustelutilaisuus

Kansanedustaja Sari Sarkomaa järjestää Ulkosuomalaiset – unohdettu vaalipiiri? -keskustelutilaisuuden Helsingissä eduskunnan Kansalaisinfossa keskiviikkona 15.4.2015 kello 10:30 – 11:45.

Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Sari Sarkomaa. Puhujana on Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta. Kommentoijana tilaisuudessa toimii tutkija Johanna Peltoniemi, joka on tutkinut ulkosuomalaisten äänestämistä.

Tilaisuus on eduskunnan lisärakennuksessa eli Pikkuparlamentissa osoitteessa Arkadiankatu 3 (Mannerheimintien kulmassa), Helsinki.

Tervetuloa keskustelemaan ja kyselemään!

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa

Eduskuntavaalit järjestetään Suomessa sunnuntaina 19.4.2015. Ennakkoäänestys järjestetään Suomessa keskiviikosta tiistaihin 8. - 14.4. ja ulkomailla keskiviikosta lauantaihin 8. - 11.4.

Äänioikeutettu eduskuntavaaleissa on asuinpaikasta riippumatta jokainen Suomen kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Lisätietoja äänioikeudesta on osoitteessa http://www.vaalit.fi/fi/index/vaalit/eduskuntavaalit/aanioikeusrekisteri.html

Suomessa rekisteröidyt puolueet on listattu osoitteessa

http://www.vaalit.fi/fi/index/puolueet/rekisteroidytpuolueet.html, missä on myös linkit puolueiden kotisivuille.

Ennakkoäänestyspaikat ulkomailla löytyvät oikeusministeriön kotisivulta www.vaalit.fi: osoitteessa http://tulospalvelu.vaalit.fi/E-2015/fi/ulkomais.html ja Suomessa osoitteessa http://tulospalvelu.vaalit.fi/E-2015/fi/kupaik_091.html

Suomi-Seura ry:n Intensiivinen suomen kielen kurssi 2015
 
Aika: 13. - 24.7.2015
Kurssipaikka: Laajasalon opisto, Helsinki
Kurssilla opiskellaan suomen kieltä 50 tuntia kolmessa tasoryhmässä.
Kurssi on tarkoitettu aikuisille (yli 18-vuotiaille).
Kurssin hinta on Suomi-Seura ry:n jäsenille majoituksella 980 euroa (ilman majoitusta 690 euroa). Muille hinta on 1050 euroa (760 euroa ilman majoitusta).

Kurssilla on vielä tilaa!
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi/fi/seminaarit-ja-kurssit
 
Finland Society's Intensive Finnish Language Course 2015
 
Time: July 13 - 24, 2015
Place: Laajasalon opisto / Laajasalo Folk High School, which is located in a suburb of Helsinki, about 9 kilometers from the city center.
Our language course is specifically designed for descendants of Finnish emigrants over the age of 18. Foreign spouses and people who are interested in the Finnish language and Finland are also welcome to participate in the course.
Course contents: Finnish (50 lessons) taught by native Finnish teachers at three levels (elementary, intermediate and advanced)
Fee: The course fee with accommodation is 980 euros for members of the Finland Society (690 euros without accommodation) and 1050 euros (760 euros without accommodation) to others.
Applications are still accepted!

For more information and the online application, please go to: www.suomi-seura.fi/en/seminars-and-courses

Kesäleirejä ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille Suomessa

Kesälukioseura www.kesalukioseura.fi järjestää kesällä 2015 yhteensä viisi ulkosuomalaisille lapsille ja nuorille tarkoitettua suomen kielen ja kulttuurin kurssia. Kurssien tarkoituksena on tukea ulkosuomalaisten lasten ja nuorten suomen kielen taitoa ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta. Hakuaika ulkosuomalaiskursseille päättyi maaliskuun lopussa, mutta peruutuspaikkoja voi kysyä.

Lisätietoja:Kesälukioseura, puh. +358-9-686 0770 (toimisto), Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.Facebook: Kesälukioseura, Twitter: @kesalukioseura, Instagram: kesalukioseura

Kaupungit, kunnat ja seurakunnat järjestävät paljon erilaista kesätoimintaa lapsille ja nuorille. Myös monilla järjestöillä on kesäleirejä. Toiminta on pääasiassa suunnattu paikkakuntalaisille ja siksi se on yleensä joko suomen- tai ruotsinkielistä. Usein leireille otetaan myös muita. Tietoa kannattaa lähteä etsimään sen kaupungin, kunnan ja seurakunnan nettisivuilta, missä kesälomaansa Suomessa viettää. Tässä muutamia esimerkkejä:

Helsinki Harrastehaku http://nk.hel.fi/harrastushaku/site/search/236

Sommarkompassen  www.sommarkompassen.fi Svenskspråkig sommarverksamhet för barn och unga

Nuori Espoo: www.espoo.fi/nuoriespoo

Tampere, loma-aikojen toiminta: www.nuortentampere.fi/nuoret/leirit-ja-lomatoiminta

Turku Kivakesä www.turku.fi/tapahtumat/?nodeid=16637

Oulu Kesäfiilis www.ouka.fi/oulu/nuoret/fiilis

Kesaleiri.fi-sivustolta www.kesaleiri.fi löytyvät linkit Lasten Kesä ry:n, Lasten Kesäleiriyhdistys -76 ry:n, Leirikesä ry:n, Parasta Lapsille ry:n, ja Pelastusarmeijan lasten ja nuorten leireille.  Raha-automaattiyhdistys (RAY) tukee leirejä. Yleensä RAY:n tukea myönnetään Suomessa vakituisesti asuville lapsille ja nuorille. Leireille otetaan myös lapsia ja nuoria, jotka eivät kuulu tuen piiriin. Heidän leirimaksunsa on korkeampi kuin tuen piiriin kuuluvien.

Kansallisen lastenliiton piirit ja paikallisyhdistykset järjestävät leiritoimintaa ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle saakka. Lisätietoja: www.leirit.fi

Nuoret Kotkat http://nuoretkotkat.fi/category/leiriporssi/ järjestää monipuolista tekemistä ympäri Suomea.

Suomi-koulujen opettajien koulutuspäivät jälleen elokuussa

Suomi-koulujen opettajien koulutus järjestetään 12. - 14.8.2015 Helsingissä Opetushallituksen tiloissa. Koulutuspäivien teema on ”Opetussuunnitelmasuosituksesta omaan opsiin Sibeliuksen sävelin”.

Ilmoittautua voi Suomi-Seuran kotisivuilla kohdassa ”Suomi-koulut”.

Lisätietoja: Maarit Hyvärinen, +358-(0)9-684 121 38, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomeen paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus Helsingissä

Suomeen paluumuuttaneiden keskustelutilaisuus järjestetään Suomi-Seurassa Helsingissä perjantaina 17.4.2015 kello 12 – 15.

Tilaisuudessa Suomi-Seuran paluumuuttajan infopäiviin osallistuneet ja asiasta kiinnostuneet kokoontuvat keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia Suomeen paluumuuttoon liittyvistä kysymyksistä.

Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti paluumuuttoon liittyvistä ongelmistaan Suomi-Seuran neuvojien kanssa.

Tilaisuus on maksuton.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:
Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358-(0)9-6841210

Paluumuuttajan infopäivä elokuussa

Paluumuuttoa Suomeen suunnitteleville järjestetään Paluumuuttajan infopäivä Helsingissä perjantaina 14.8.2015.

Infopäivänä Suomi-Seura ry:n neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville kello 12 - 16.

Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti.

Tietoiskut:

klo 12.15 Suomeen rekisteröityminen, muuttotavarat, sosiaaliturva ja verotus Suomessa

klo 14.00 Paluumuutto Suomeen/kokemuksia paluumuutosta

Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin oppaisiin ja materiaaleihin.

Tilaisuuden hinta: Suomi-Seura ry:n jäsenille maksuton, muille 30 euroa.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210

Senioripaluumuuttajan opas on päivitetty

Suomi-Seuran seniorineuvontapalvelusta on saatavana päivitetty Senioripaluumuuttajan opas 2015.

Tulostettu Senioripaluumuuttajan opas lähetetään veloituksetta kaikkialle maailmaan, ja voit pyytää oman kappaleesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla puhelinnumeroomme +358 (0)9 684 1210. Voit pyytää oppaan myös postitse: Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki.

Senioripaluumuuttajan opas on myös luettavissa Suomi-Seuran kotisivuilla osoitteessa www.suomi-seura.fi > neuvonta > seniorineuvonta. Opas löytyy myös linkitettynä monien yhteistyötahojen verkkosivuilta sekä www.suomi.fi-portaalista.

Senioripaluumuuttajan opasta päivitetään jatkuvasti lainsäädännössä tai muissa käytännöissä tapahtuvien muutosten mukaan. Yleensä päivityksiä on kerran tai pari vuodessa.

Oppaaseen on koottu kattavasti tietoa paluumuuttoa suunnitteleville ulkosuomalaiseläkeläisille. Oppaassa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: Suomen eläkkeiden hakeminen, eläkkeiden maksattaminen Suomeen, rekisteröityminen Suomessa asuvaksi, sairausvakuutus ja terveydenhuolto, verotus, eläkeläisten tuet ja etuudet, muuttotavaroiden tuonti Suomeen sekä asunnon hakeminen Suomesta. Jokaisen aiheen yhteydessä on myös tiedot, mistä saa lisätietoa joko sähköisesti tai puhelimitse. Oppaan loppuun on koottu seniori-ikäisen paluumuuttajan muistilista kaikista niistä asioista, jotka on hyvä hoitaa ennen muuttoa nykyisestä asuinmaasta sekä niistä asioista, jotka on hoidettava Suomeen muutettua.

Eläkepäiviksi ulkomaille -opas on päivitetty

Suomi-Seuran julkaisema opas Eläkepäiviksi ulkomaille -opas on päivitetty. Jäsenille on oppaan mukana saatavana myös liitteet Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan muuttajille.

Oppaan voi tilata osoitteesta www.suomi-seura.fi -> Tuotteet -> Muuttajan oppaat

Verkkokauppojen tarjoukset kätevästi Internetissä
 
Alennuskoodi.fm on vuonna 2012 perustettu sekä ulkomaisten että kotimaisten verkkokauppojen alennuksia ja tarjouksia kokoava sivusto, jonka avulla voit säästää verkko-ostoksistasi jopa kymmeniä prosentteja. Kannattaakin aina tarkistaa aina ennen minkä tahansa tuotteiden tilaamista netistä, josko kyseiseen kauppaan olisi tarjolla alennuskoodi.
Suosituimpia alennuskoodeja tarjoavia verkkokauppoja ovat esimerkiksi Zalando ja CDON.com. Sivuston taustalla on ulkosuomalaisen perustama yritys, joka tarjoaa nykyaikaisia kiinnostavia verkkopalveluita asiakkailleen.
Alennuskoodi.fm -> http://www.alennuskoodi.fm
Zalando -> http://www.alennuskoodi.fm/tarjoukset/zalando/
CDON.com -> http://www.alennuskoodi.fm/tarjoukset/cdon/

Asutko Espanjan Aurinkorannikolla? Osallistu kyselyyn ja voita El Corte Inglésin lahjakortti/muita palkintoja

Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut on suomalainen yksityisomisteinen, vuonna 2013 toimintansa aloittanut sosiaalialan uusi toimija. Tarjoamme ikäihmisten tarpeista lähteviä, kattavia ja räätälöityjä ennalta ehkäisevään kuntoutukseen perustuvia hoiva- ja hyvinvointipalveluita asiakkaan kotiin. Palvelumme on tällä hetkellä tarjolla Suomessa pääkaupunkiseudulla ja kehyskunnissa. Lisätietoja palvelustamme saa osoitteessa www.sisaltoaelamaan.fi

Kartoitamme nyt mahdollisuutta tuoda palvelumme myös Espanjan Aurinkorannikolla asuville suomalaisille. Pyydämme teidän apuanne ja toivomme, että annatte noin viisi (5) minuuttia ajastanne kyselyn täyttämiseen. Kiitos avustanne! Kyselyyn voi vastata osoitteessa http://sisaltoaelamaan.fi/kysely/

Seuraa meitä Facebookissa: fb.com/Sisaltoaelamaan.fi

Seuraa meitä Twitterissä: @SisElm2013

Helsinki-Vantaan reittivalikoima kasvaa kesäksi

Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla avataan useita uusia reittejä Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan keväällä ja kesällä. Suomesta reittejään avaavat mm. Aegean Airlines, Norwegian ja Finnair. Lisäksi Turkish Airlines lisää lentojensa määrää Istanbuliin, jolloin viikoittaisia lentoja on jopa 18.
Sveitsi: Sveitsiläinen Swiss Airlines aloitti uutena lentoyhtiönä liikenteen Helsinki-Vantaan ja Zürichin välillä 30. maaliskuuta. Swiss lentää reitillä viidesti edestakaisin viikossa. Tarpeen mukaan yhtiö voi lisätä vuoroja ja siirtyä käyttämään hieman suurempaa Airbus A321 -konetyyppiä. Swissin lisäksi Helsingin ja Zürichin välistä reittiä operoi Finnair. 

Irlanti: Finnair aloitti lennot Dubliniin 30. maaliskuuta. Reittiä lennetään kaikkina muina päivinä paitsi tiistaisin. Lennot operoi Flybe Finland.
Turkki: Turkish Airlines on lisännyt lentoja Helsinki-Vantaan ja Istanbulin välillä 30. maaliskuuta alkaen. Luvassa on neljä lisälentoa viikossa, ja viikoittaisten lentojen määrä nousee jopa 18:aan. Lisäksi SunExpress avaa jälleen kesäkauden reitin Helsinki-Vantaalta Turkin Izmiriin. Lennot käynnistetään 30. huhtikuuta Adnan Menderesin kentälle.

Malta: Finnair lentää Välimerelle Maltan saarelle maanantaisin ja torstaisin 2. huhtikuuta alkaen.
Kreikka: Aegean Airlines aloittaa lennot Helsinki-Vantaan ja Ateenan välisellä reitillä kaksi kertaa viikossa koko kesäkauden ajan 1.6. alkaen. Finnair aloittaa lennot Ateenaan 5. huhtikuuta. Reittiä operoidaan kahdesti viikossa keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Myös Norwegian aloittaa kesälennot Ateenaan.
Madeira: Finnair aloittaa huhtikuussa reittilennot Helsinki-Vantaalta Madeiran lämpöön. Aikaisemmin Finnair on lentänyt Madeiralle vain lomalentoja. Madeiralle pääsee reittilennolla 27.4. alkaen kerran viikossa maanantaisin.
Ruotsi: Finnair aloittaa 18.5. lennot Luulajaan ja Uumajaan ja lentää kesäkaudella näihin Pohjanlahden rannikkokaupunkeihin seitsemän kertaa viikossa. Lennot operoi Flybe Finland.
Puola: Finnair avaa päivittäisen reitin Gdanskiin 11.5.  Lennot operoi Flybe Finland ATR 72 -lentokoneilla. Lisäksi Finnair lentää Puolan Varsovaan päivittäin ympäri vuoden ja Krakovaan 2.4.–22.10.2015 välisenä aikana.
Kroatia: Norwegian avaa reitin Helsingistä Pulaan kesäkuussa. Reitti lennetään kerran viikossa lauantaisin 27.6. alkaen. Finnair lentää Splitiin 5. toukokuuta alkaen kaksi kertaa viikossa.

Yhdysvallat: Finnair avaa kesäreitin Chicagoon ja lentää kaupunkiin kolmesti viikossa kesäkuun 13. päivästä lokakuun 17. päivään asti. Lennot lähtevät Helsingistä maanantaisin, torstaisin ja lauantaisin. Aiemmin tänä vuonna Finnair aloitti liikennöinnin Helsinki-Vantaalta Miamiin Floridaan. www.finavia.fi

Valuuttaa voi nyt vaihtaa automaatilla Helsinki-Vantaalla

Valuutanvaihto onnistuu Helsinki-Vantaalla nyt ympäri vuorokauden ChangeGroupin valuutanvaihtoautomaateilla.

Lentoasemalla on 12 valuutanvaihtoautomaattia. Niillä voi vaihtaa Suomessa yleisimpiä vaihdettavia valuuttoja, kuten Yhdysvaltain dollaria, Englannin puntaa ja Ruotsin kruunua sekä myös euroa, ympäri vuorokauden. (Finavia)

Sibeliuksen juhlavuosi esillä Helsinki-Vantaalla

Finavia on avannut Helsinki-Vantaan lentoaseman taidegalleriassa Sibelius 150 -juhlavuoden innoittamana Sibelius & kuvia Suomesta -valokuvanäyttelyn. Näyttely esittelee Aho & Soldanin taidokkaita valokuvia. Nähtävänä on mm. harvinaisia kuvia Sibeliuksesta kotonaan Ainolassa. (Finavia)

Finnairin lentokoneisiin langaton yhteys syksystä alkaen

Finnair tuo langattoman yhteyden useimpiin laaja- ja kapearunkokoneisiinsa. Investoinnin arvo on noin 30 miljoonaa euroa. Ensimmäiset langattomat palvelut Finnairin koneissa ovat tarjolla syksyllä 2015 uusien Airbus A350 XWB -koneiden tullessa käyttöön. (Finavia)

Vuonna 2016 yhtiö aloittaa Wi-Fi-yhteyden asentamisen kaukoliikenteessä käytettäviin Airbus A330 -koneisiinsa, sekä Euroopan-liikenteessä käytettäviin Airbus-kapearunkokoneisiinsa. Asennukset arvioidaan saatavan päätökseen vuonna 2018. www.finnair.fi

Matkat maailmalle Suomi-Seuran Matkatoimistosta

Suomi-Seuran Matkatoimisto on muuttanut osoitteeseen Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana. Tule käymään tai ota yhteyttä puhelimitse numeroon 09-74228800 tai sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Räätälöimme matkoja ympäri maailman. Jo nyt kannattaa olla nopeasti varaamassa kesän 2015 USA:n- ja Kanadan-matkoja; esim. bussikiertomatkat ja autoilu- tai moottoripyöräilypaketit, risteilymatkoja ja jopa seuraavan joulukauden matkoja vaikka Australiaan! Tarjontaa ja asiantuntemusta löytyy myös Aasian, Afrikan, Latinalaisen Amerikan ja Euroopankin kohteisiin. Tutustu tarjontaan: www.suomiseuranmatkat.fi

Suomeksi opastetuilla ryhmämatkoillamme vielä tilaa: Vappumatka Saksaan, Bonn ja Reinin jokilaakso 29.4. - 3.5.2015 € 1495/hlö, Keväinen Pariisi ja Loiren linnalaakso 21. - 25.5.2015 € 1395/hlö, Andorra - Pyreneiden pieni ruhtinaskunta 7. - 11.6. ja 6. - 10.9.2015 € 995/hlö, Madagaskar, moninaisten makien ja makujen maa 29.9. - 9.10.2015 alk. € 2995/hlö. www.suomiseuranmatkat.fi/fi/kiertomatkat/suomeksi-opastetut

Suomi-Seura ry:n jäsenmaksut 2015

Suomi-Seura ry:n henkilöjäsenmaksu vuonna 2015 on 32 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu on 16 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2015 ovat: 105 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 180 euroa / 101 - 499 jäsenen järjestöt, 350 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 500 euroa / yli 1 000 jäsenen järjestöt.

Henkilöjäsenenä saatte:

- Suomen Silta -lehden (6 numeroa, joista kaksi ilmestyy sähköisenä näköislehtenä seuran kotisivuilla)

- henkilökohtaista neuvontaa puhelimitse ja sähköpostilla 

- tietoa ulkosuomalaistoiminnasta maailmalla, kuten Suomi-kouluista ja ulkosuomalaisjärjestöistä

- alennuksia Suomi-Seuran koulutustilaisuuksista ja kursseista

- alennuksia Suomi-Seuran maaoppaista ja maksuttoman Muuttajan muistion

- yhteistyöjuristimme maksuttoman alustavan lakimieskonsultaation ja  varsinaisista toimeksiantopalkkioista alennusta 20 % (esim. testamentti, avioehto)

- alennuksia Suomessa kustannetuista kirjoista ja muista tuotteista

Kotisivuiltamme löydätte lisää jäsenetuja, joita tarjoavat Suomi-Seuran yhteistyökumppanit.

Suomi-Seuran ulkosuomalaisjärjestöille myöntämiä jäsenetuja ovat mm.
- vuosittain jaettavat kirja-ja tallennelahjoitukset (20 kpl) 
- Suomi-Seuran ansiomerkit
- Suomen liput
- alustava maksuton juristikonsultaatio
- neuvonta
- avustaminen järjestöjen pulmatilanteissa
- Suomi-Seuran jäsenlehti Suomen Silta 6 kertaa vuodessa
- järjestökirje Sutinat kerran kuussa
Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissäkotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen

Jäsenmaksunne voitte maksaa paikallisella valuutalla Suomi-Seuran paikalliselle edustajalle / pankkitilillemme. Yhteystiedot ja jäsenmaksujen määrät löydätte kotisivuiltamme. Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.

Suomi-Seura ry on sitoutumaton järjestö, jolla on sekä henkilö- että järjestöjäseniä kautta maailman.

Jäsenmaksut voi nyt maksaa kotisivullamme

Henkilökohtaiseksi jäseneksemme liittyminen, jäsenyyden uusiminen, lahjajäsenyyden ostaminen ja järjestöjäsenmaksun maksaminen pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) onnistuu nyt Internet-sivuillamme www.suomi-seura.fi Jäsenasiat-sivulla olevasta linkistä ”Liittyminen” pääset kyseiselle sivulle.

Jos olet jo jäsen, mainitse ”lisätietoja”-kohdassa jäsennumerosi.

Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

Jäsenmaksullanne tuette Suomi-Seuran sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta.

Henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2015 on 32 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 16 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuodelle 2015 ovat: 105 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 180 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 350 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 500 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille

Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numerosta 6/2014.

Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin

Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.

Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.

Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.

Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.

Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.

Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.

Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kotisi maailmalla -blogi

Suomi-Seura ry:llä on oma blogi, nimeltään Kotisi maailmalla. Niin ulkosuomalaiskentältä kuin Suomen kamaraltakin riittää kerrottavaa, joten tule mukaan seuraamaan asioita, tarinoita sekä tunnelmia meiltä ja muualta. Kommenttien ja terveisten jättäminen on sallittua ja varsin suotavaa!
Blogi on osoitteessa: http://suomiseurary.wordpress.com/

Blogiin on linkki myös Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi (Blogi).

Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta

Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry  
on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.

Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.

Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.

Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien  
kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.

Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä
Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 32 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 16 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140

Sutinat on myös Internetissä

Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.

Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Hostellijärjestöltä

Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Hostelling Internationaliin kuuluvan Suomen Hostellijärjestön hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. HI-hostelleja on kautta Suomen noin 50 kappaletta.

Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen.

Lisätietoja jäseneduista: www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
http://www.hihostels.fi/hostellikortti/edut-suomessa.aspx

facebook.com/hostellit.fi    
foursquare.com/hifinland 
twitter.com/HIFinland  

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.

Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta.

Hyvässä seurassa jo 88 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi

Seuraava järjestötiedote ilmestyy toukokuun alussa.