user_mobilelogo

Hyvät ystävät, RSS:n jäsenet!

Tiukat eristäytymisohjeet ovat poistuneet, voimme liikkua vapaammin ja pääsemme nauttimaan kesän lämmöstä ja auringosta - unohtamatta kasvosuojuksia ja turvallisuusetäisyyttä. Fyysisen etäisyyden aika on estänyt meitä tapaamasta, mutta ystävyys ja yhteydenpidon tarve on säilynyt ja jopa kasvanut.

Tällä sivulla voitte jakaa 'confinement / déconfinement' -kokemuksianne seuran jäsenten kesken joko omalla nimellänne tai nimimerkillä. Voitte lähettää tekstin julkaistavaksi osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (jakelu Kaisa, Pirjo, Sirkku). Kaikki viestit käsitellään luottamuksellisesti. Voitte julkaista kokemuksianne myös seuran Facebook-sivuilla osoitteessa www.facebook.com/AssociationFinlandaiseEnFrance/

Toivotamme hyvää vointia kaikille seuran jäsenille kuin heidän läheisilleen!

Chers amis, membres RSS !

Nous espérons que vous allez bien ainsi que votre famille ! Les instructions de confinement strictes ayant disparu, nous pouvons désormais nous déplacer plus librement et profiter du soleil et des temperatures estivales - sans oublier les masques et la distance de sécurité. Cette période de distance physique nous a empêché de nous rencontrer, mais le besoin d'amitié et de communication demeure et même grandit. Nous, membres du conseil d'administration, avons réfléchi à des moyens de rester en contact les uns avec les autres jusqu'à ce que le risque de rassemblement physique soit suffisamment faible.

Nous vous suggérons de raconter aux autres membres de l'Association  vos expériences avec "confinement / déconfinement" soit en écrivant sur notre page Facebook https://www.facebook.com/AssociationFinlandaiseEnFrance/ soit en envoyant un e-mail à Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Nous les publierons sur ce site (pseudo sur demande). 


Karanteenin alussa kävi mielessä, että nythän on aikaa laittaa talo kuntoon. Ja katin kontit! Kohta kolme kuukautta kotona, enkä ole puoliakaan suunnitelmistani toteuttanut.  Kauppareissuihin meni aluksi hirveästi aikaa ja pelottikin. Nyt on jo rutiini ottanut sijaa ja kaikki sujuu nopeammin.

Joka päiväiset huonot uutiset olivat raskasta kuultavaa. Mutta jotakin hyvääkin ja jopa hauskaa tässä on kokenut. Veljeni täytti 80v ja sitä juhlittiin. Onneksi on  osaavia ihmisiä, jotka ovat keksineet ZOOM sovelluksen netissä. Me sukulaiset kokoonnuimme siis netissä, joimme shampanjaa jokainen omassa kodissaan, mutta silti kaikki yhdessä. Ja hauskaa oli. Ei sitä kaikilla olekaan yhtä erikoisia synttäreitä.

Olen sauvakävelyn harrastaja ja kuulun kaupunkini urheiluseuran sauvakävelijöihin. Oli tosi surullista, kun emme voineet sauvoa yhdessä metsässä joka viikkoista kierrosta. Mutta taas tuli internet apuun. Ohjaajamme pitivät meille sauvajumppaa joka lauantaiaamu. Meitä oli n. 40 ruudussa joka viikko. Nyt sekin loppui, harmi, se oli tosi hauskaa.  2.6. alkaen on taas lupa mennä  yhdessä metsään, mutta vain 10 hengen ryhmissä ja 5 metrin päässä toisistamme. Onkohan tuo ollenkaan realististista? Taidanpa olla varovainen ja odotella vielä vähän aikaa ennen kuin liityn seuraan. Metsään voi mennä omia aikojaan.

Minkälaisia ajatuksia teillä muilla on näistä oudoista ajoista? Miten näette lähitulevaisuuden? Muuttuuko maailma pysyvästi, vai onko kansoilla liian lyhyt muisti? Onko aikomus käydä kotimaassa kesäkuukausina?

Kaunista kesää ja hyviä vointeja kaikille !
Terveisin Sirkku 


Karanteeniaika on ollut melko rankkaa varsikin yksin eläville, kun ei voinut tavata ketään eikä osallistua tavanomaisiin toimintoihin. Olin puhelimessa ja netillä melkein aamusta iltaan. Ainoa hyödyllinen kotihomma oli ikkunoiden pesu. Kuitenkin 17.3. lähtien olen kävellyt joka päivä.

Vain kerran poliisipartion johtaja karjaisi minulle: "Miksi kävelette kadulla, rouva?" Muuten ei näkynyt juuri ketään. Nyt on jo helpompaa ja voi tavata ystäviä; Pariisiin en kuitenkaan mene ennen kuin matkustan sen läpi lentokentälle Suomeen menoa varten.

Hyvää kesää kaikille!
Nimim. Vesimies 


Kevät on ollut varmasti kaikille hyvin erikoinen ja jokainen on vähintäänkin joutunut muuttamaan suunnitelmiaan tavalla tai toisella. Kaikilla on peruuntunut juhlia, töitä, matkoja...niin myös meillä. Meillä on vietetty poikkeuksellista kevättä siksikin, että perheeseen syntyi vauva talvella. Koronan vuoksi tätä vauvavuoden alkua on vietetty hyvin eri tavalla kuin oli ajateltu. Perheelle ja ystäville ei ole voinut esitellä uutta perheenjäsentä, ja ulkoilut vaunujen kanssa saivat jäädä. Suunnitellut vauvajumpat ja muu toiminta peruuntui. Tämä kaikki tietenkin harmitti. Toisaalta etätöihin komennettu mies sai kuitenkin viettää enemmän aikaa vauvan kanssa kuin muutoin olisi ehtinyt, joten siinä mielessä jotain hyvääkin tästä seurasi.

Lastenhoitajaa olemme etsineet minun töihin paluutani silmällä pitäen sillä päivähoitopaikkojen arpa ei osunut meidän kohdalle, mutta tiukat rajoitukset ovat estäneet kandidaattien haastattelemisen. Nyt rajoitusten purun myötä haastattelut on tehtävä pikavauhdilla kun monella muulla perheellä on sama tilanne, lapset palaavat hoitoon ja hyvistä hoitajista kilpaillaan monen perheen kesken.

Ostokset olemme noutaneet autolla tai tilanneet lähitorin myyjiltä kotiinkuljetuksen. Mukavaa että on voinut tukea paikallista yrittäjää poikkeusoloista huolimatta. Pienenä lisämausteena saimme kokea mitä on elämä vauvaperheessä ilman pyykkikonetta, kun pesukone päätti hajota kesken korona-rajoitusten ja uuden koneen osto tai korjaajan saaminen oli käytännössä mahdotonta jonkun aikaa. Tämäkin seikkailu on nyt jo onneksi takanapäin, mutta kaiken kaikkiaan kevät on ollut haasteellinen.

Nyt iloitsemme siitä, että itse sairauden osalta meidän lähipiiri pääsi melko vähällä. Toivottavasti muillakin tämän tekstin lukijoilla. Perheemme pääsee vihdoin viemään vauvan käymään Suomessa tapaamassa sukulaisia ja ystäviä. Tämä kevät tullaan varmasti muistamaan! Hyvää kesää kaikille!
Sandra