user_mobilelogo

Yhteistyökumppanimme

Viisi hyvää syytä liittyä RSSn jäseneksi!

1. Kuukausittainen infokirje netissä
2. Luonteva yhteys suomalaisiin ja suomalaisuuteen
3. Suomen kielen, kulttuurin ja perinteiden ylläpitäminen
4. Aktiivinen ja monipuolinen kerhotoiminta
5. Paljon tapahtumia, joissa tavata muita maanmiehiä ja -naisia

 


Hyvät RSS:n jäsenet,
 
Elämme poikkeuksellista aikaa. COVID-19 levisi uskomattoman nopeasti maailmanlaajuiseksi. Viranomaisten määräämien välttämättömien suojatoimien vuoksi jouduimme perumaan vuodelle 2020 sovittuja tuttuja tapahtumia, mutta löysimme lyhyitä jaksoja, jolloin tapaamiset olivat mahdollisia.
 
Alkuvuodesta ehdimme järjestää perinteisen Madeleine-lounaan, Naisten päivän illallisen sekä juhannusjuhlan, johon myös Osakunta osallistui. Kerhot kokoontuivat vähintään kerran. USP-kokous Helsingissä ilmoitettiin  siirretyksi vuoteen 2021.
 
Syyskaudella, liikkumisrajoitusten poistuttua, päätimme järjestää lokakuun puolivälissä matkan Toursiin, Loiren laakson pääkaupunkiin, Eilan ja Annelin kotiseudulle, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Matka oli yksipäiväinen. Pitkän tauon ja kesän jälkeen tapasimme myös Madeleine-lounaalla, sekä englannin kerhossa Le Sorbon -kahvilassa.
 
Kun loppuvuoden uudet rajoitukset loka/marraskuussa astuivat  voimaan, perinteistä Pariisin alueen yhdistysten - France-Finlanden, Osakunnan ja RSS:n - yhteistä Unescon itsenäisyyspäivän lounasta ei tänä vuonna valitettavasti voida järjestää. Tällä hetkellä suunnitelmissa on edelleen Madeleine-lounas joulukuun neljäs päivä. Siitä ilmoitetaan  vielä erikseen, mutta alustavasti sydämellisesti tervetuloa!
Pyrimme ehdottamaan digitapaamisia ja saamaan niistä palautetta.
Kerhoja on tarkoitus jatkaa joulu-tammikuussa.
 
Viranomaisrajoitukset vaikuttavat yksilötasolla työelämään, yrittäjyyteen, perheiden elämään, sosiaalisiin kontakteihin sekä elämän laatuun. Koti on nyt työpaikka, ravintola ja liikuntakeskus.
Pitäkäämme yhteyttä ja toinen toisistamme huolta.
 
Kiitämme lämpimästi teitä, jäseniämme, osallistumisesta, viesteistä sekä jäsenmaksuista, joiden ansiosta RSS:n toiminta jatkuu ja on mahdollista suunnitella sitä eteenpäin.
 
Hyvää syksyn jatkoa!
 
Pirjo Kricorian
Puheenjohtaja
Ranskan Suomi-seura