user_mobilelogo

Yhteistyökumppanimme

Viisi hyvää syytä liittyä RSSn jäseneksi!

1. Kuukausittainen infokirje netissä
2. Luonteva yhteys suomalaisiin ja suomalaisuuteen
3. Suomen kielen, kulttuurin ja perinteiden ylläpitäminen
4. Aktiivinen ja monipuolinen kerhotoiminta
5. Paljon tapahtumia, joissa tavata muita maanmiehiä ja -naisia

 

Hyvät Ranskan Suomi-seuran ystävät ja jäsenet,
 
Kiitän Teitä lämpimästi osallistumisesta ja jäsenmaksuista, jotka turvaavat seuramme toiminnan ja jatkuvuuden.
Kevään aikana olemme tarjonneet lukuisia etätapaamisia ja Zoom-opastusta niin, että useat jäsenemme ovat tutustuneet ja omaksuneet uuden keskustelumallin esim. kerhojen piirissä.
Ehdotimme myös kahdesti Arja Jalkanen-Meyerin johdolla kunto-ohjelmaa sekä pastori Marjo Kalliomäen alustaman keskustelutuokion, jonka teema oli "Ystävyys ja myötätunto". Uudet tilaisuudet osoittautuivat suosituiksi.
Rajoitusten vähitellen poistuessa jatkamme osittain etänä, mutta palaamme syksyllä perinteiseen toimintaan kerhojen, ravintolailtojen ja lounaiden muodossa (Madeleinen lounaat 29.10. ja 3.12.).
Iloitsemme siitä, että saamme jälleen Suomen Suomi-seuralta kirjalahjoituksen sekä avustusta kotisivuille ja digitalisointiin.
Ranskan Suomi-seura osallistui 11.-12.6.2021 ulkosuomalaisparlamentin (USP) 10. täysistuntoon, joka toteutettiin virtuaalisesti. Täysistunnossa oli mukana 173 äänioikeutettua edustajaa 23 eri maasta sekä 89 tarkkailijaa. Parlamentti hyväksyi 70 päätöslauselmaa, joilla pyritään ajamaan meidän ja ulkomailla asuvien suomalaisten etuja esim. valmisteilla olevassa ulkosuomalaispoliittisessa strategiassa.

Nyt kesätunnelmissa toivotan kaikille parasta mahdollista kesää ja iloista juhannusta!
 
Pirjo Kricorian
Puheenjohtaja
Ranskan Suomi-seura