user_mobilelogo

Kuulumisia - Lokakuu 2014

Kirjallisuuskerho

Kirjallisuuskerhossa 22.10 on vuorossa Antti Tuomainen, nuori kansainvälistäkin mainetta niittänyt dekkarikirjailija (kirjoja on käännetty 26 kielelle). Lukemani kirja on « Parantaja » : tulevaisuuden sekasortoisessa,  jatkuvan sateen piinaamassa Helsingissä epätoivonen päähenkilö etsii  toimittajavaimoaan, jonka katoaminen liittyy omituisen parantajan toimintaan. Todella jännittävä « polar noir », jossa kuitenkin on inhimillisyyttä, ystävyyttä, ja kaunista kerrontaa rakkaudesta.  Kirja on saatavilla myös ranskaksi, nimi on « La dernière pluie ».
Kirjallisuuskerho kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoiltaisin, vuorotellen osallistujiensa luona.
Tiedustelut : Marja Deroy – 01.47.07.01.34 / 06.16.70.62.48

 

SuSa (Suomi-seuran Sauvojat) - Sauvakävely jatkuu

Suomalaiset ovat sauvakävelykansaa! Emme kai me täällä Ranskassa ole sen huonompia, kuin maanmiehemme kotimaassa. Kynnys sauvakävelyn aloittamiseen on matala: välineiksi tarvitaan vain kävelysauvat ja mukavat kengät. Heikko peruskunto tai ylipaino eivät ole esteinä aloittamiselle. Päinvastoin, siitähän se kunto kohentuu!
Mutta tekniikka on parasta hallita! Ja sitä meille opettaa ammattitaidolla Arja Jalkanen.
SuSa kokoontuu kuukauden parin välein Pariisin puistoissa ja sen ympäristön metsissä.
Seuraavan kerran kokoonnumme lauantaina 22.11. Pariisin pohjoispuolella Parc forestier de Sevran.
Rdv : RER B Vert-Galant klo 10.00
Ilmoittautumiset ja sauvavaraukset pituuden mukaan : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tarkemmat tiedot myöhemmin
Tervetuloa mukaan!

 

Kielikello

Suomen kielen kerho kokoontuu kerran kuussa keskiviikkona. Kokoonnumme Suomi-Instituutissa aina kun se on mahdollista ja muina kertoina "sivutoimistossa"(=viereisessä kahvilassa). Jokainen voi tuoda uusia ideoita ja kysymyksiä pohdittavaksi.
Seuraava Kielikello: keskiviikkona 5.11. klo 14.30 Instituutin auditoriossa.
- Hiukan kielioppia = päänvaivaa ehkä ruostuneelle äidinkielen taidolle.
- Yhdyssanaharjoitus
- Marraskuuhun liittyvää sanastoa, jota jokainen voi jo etukäteen miettiä
Iloittautumiset Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Taidelahjoitus

Taiteilija Marianne Matikka on lahjoittanut Ranskan Suomi-seuralle Galérie Monod'n näyttelyssä 2013 esillä olleita tauluja tarkoituksenaan tukea seuramme toimintaa taiteen muodossa. Tauluihin voi tutustua osoitteessa http://mariannematikka.wordpress.com/galleria-gallery
Taulut tulevat nähtäväksi lähitulevaisuudessa

 

Taidenäyttely Sonia DeLaunay

http://www.mam.paris.fr/fr/expositions/exposition-sonia-delaunay
Näyttelyssä mm. esillä olevat teokset « La Finlandaise (1908), aux paupières vertes sur fond jaune intense, et Jeune Finlandaise (1907), sur fond bleu, si admirative de Gauguin et si différente pourtant - sont stupéfiants de modernité. »

 

Yhteinen oopperailta

Johtokunta on päättänyt tänä vuonna tarjota mahdollisuutta viettää yhteinen oopperailta Bastillen oopperassa. Vuoden 2015 alussa siellä esiintyy sopraano Karita Mattila, yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä oopperalaulajista. Karita on tottunut esiintyjä Pariisissa, ja pariisilaisyleisö rakastaa häntä. Tällä kertaa Karita laulaa Straussin oopperassa Ariadne auf Naxos (saksankielinen) Ariadnen roolin. Karitan tulkinnat Straussin musiikista ovat saaneet suurta menestystä. Mukana on myös muita erinomaisia laulajia, mm. ranskalainen mezzosopraano Sophie Koch.
https://www.operadeparis.fr/saison-2014-2015/opera/ariane-naxos-strauss
Koska ryhmälippujen varaaminen Oopperasta on monimutkaista, tarkoitus on, että jokainen varaa lippunsa itse. Ehdotamme yhteiseksi illaksi perjantaita 6. helmikuuta 2015. Esitys alkaa klo 19.30, voisimme tavata Oopperalla vaikkapa tuntia ennen ja nauttia lasillisen samppanjaa! Tarkemmat tiedot myöhemmin.
Yksittäiset oopperaliput tähän esitykseen ovat juuri tulleet myyntiin. Tuntuu aikaiselta ostaa lippu tässä vaiheessa, mutta varsinkin edullisempien kategorioiden paikat saattavat mennä aika nopeasti loppuun.

 

Seniorien pikkujoulu

19.12. klo 12.00 à l'Eglise de la Madeleine
Ilmoittautumiset Eilalle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
06.63.63.37.57