user_mobilelogo

Yhteistyökumppanimme

Viisi hyvää syytä liittyä RSSn jäseneksi!

1. Kuukausittainen infokirje netissä
2. Luonteva yhteys suomalaisiin ja suomalaisuuteen
3. Suomen kielen, kulttuurin ja perinteiden ylläpitäminen
4. Aktiivinen ja monipuolinen kerhotoiminta
5. Paljon tapahtumia, joissa tavata muita maanmiehiä ja -naisia

 

Viimeisimmät ilmoitukset

Sutinat lokakuu 2015

05.10.2015

Hyvä ulkosuomalainen,

Tervehdys vielä toistaiseksi melko lämpimästä Helsingistä, missä päivälämpötila on ollut enimmäkseen + 13 - + 16 asteen välillä. Tälle viikolle ennustetaan kuitenkin jo alle +10:n lämpötiloja.

Ulkosuomalaisparlamentin puhemiehistö kokoontuu 19. – 20. lokakuuta Helsinkiin syyskokoukseensa. Tiedossa on kaksi työntäyteistä päivää, jolloin tavataan ministereitä ja kansanedustajia. USP:n toukokuun istunnossa hyväksytyt päätöslauselmat luovutetaan 27.10. valtiosihteeri Paula Lehtomäelle valtioneuvoston linnassa. Sieltä päätöslauselmat toimitetaan ministeriöihin lausuntokierrokselle.

Suomi-koulujen toiminta-avustusten hakuaika päättyy 31. lokakuuta, jolloin niiden on oltava perillä täällä Suomi-Seurassa.

Kannattaa laittaa muistiin jo ensi vuoden infopäivämme ja paluumuuttajien keskustelutilaisuus. Suomi-Seuran neuvontapalvelun henkilökuntaa voitte tavata myös 24. – 25.10. Helsingissä järjestettävässä Koti maailmalla -tapahtumassa. Muistattehan, että voitte aina tulla myös toimistoomme saamaan henkilökohtaista neuvontaa maailmalle muuttoon, siellä asumiseen ja Suomeen paluuseen liittyvissä asioissa sekä ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Parhain terveisin,

Suomi-Seura ry

 

USP:n puhemiehistö kokoontuu syyskokoukseensa

Toukokuussa pidetyssä ulkosuomalaisparlamentin istunnossa valittu puhemiehistö kokoontuu syyskokoukseensa Helsingissä 19. – 20. lokakuuta.

Kevään istunnossa tehdyn USP:n asemaa koskevan päätöslauselman mukaisesti on ryhdytty toimiin USP:n saamiseksi lainsäädännön piiriin. Niinpä puhemiehistö kokouksessaan selvittää ja edistää ulkosuomalaisparlamentin aseman laillistamista tapaamalla oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin ja eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtajan Kari Tolvasen.

Esillä on myös kirjeäänestys ulkosuomalaisille kansallisissa vaaleissa sekä internet-äänestys tulevaisuuden äänestystapana. Asiasta keskustellaan oikeusministeri Lindströmin kanssa sekä eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan Annika Lapintien kanssa.

Tapaamisessa sisäministeri Petteri Orpon kanssa on aiheena ulkosuomalaispoliittisen ohjelman päivitys vuoden 2017 alusta.

Suomi-koulujen tuen turvaaminen otetaan kokoustapaamisissa esille eduskunnan valtiovarainvaliokunnan sivistysjaoston puheenjohtajan Krista Kiurun ja sivistysvaliokunnan puheenjohtajan Tuomo Puumalan kanssa.

Lisäksi USP ja Suomi-Seura ry järjestävät eduskunnassa kansanedustajille tiedotus- ja keskustelutilaisuuden, jonka teema on Ulkosuomalaisten asialla, Suomen hyväksi. Tilaisuuden emännöi kansanedustaja Sari Sarkomaa/Kokoomus.

Ulkosuomalaisparlamenttia/Suomi-Seuraa tarvitaan ulkosuomalaisten etujen ja asioiden ajajana. Kukaan muu ei edusta ulkosuomalaisia ja aja heidän asioitaan Suomessa. Suomi-Seuraa ja USP:ta voi tukea liittymällä Suomi-Seuran jäseneksi joko yksityishenkilönä tai järjestönä. Jäsenmaksut turvaavat USP:n sihteeristön eli Suomi-Seuran toiminnan. Se on pieni raha edunvalvonnasta, jäseneduista, neuvontapalveluista ja Suomen Sillan vuosikerroista.

USP:stä voi kysyä lisää parlamenttisihteeri Sini Castrénilta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. sekä puh. +358 9 6841 2127. USP:n kotisivut: www.usp.fi

 

Suomi-koulujen toiminta-avustusten haku on käynnissä

Suomi-koulujen toiminta-avustusten hakuaika päättyy 31. lokakuuta. Hakemusten tulee olla perillä Suomi-Seurassa tuohon päivämäärään mennessä.

Hausta ja Suomi-kouluista saa lisätietoja Suomi-Seurasta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. +358-9-6841210.

 

Suomi-Seura mukana Koti ulkomailla -tapahtumassa

Suomi-Seura ry on mukana seuraavassa KOTI ULKOMAILLA -tapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 24. – 25. lokakuuta 2015 Helsingin Katajanokalla sijaitsevassa Wanhassa Satamassa (Pikku Satamakatu 3, 00160 HELSINKI).  Tapahtuma on maksuton.

Tervetuloa tapaamaan Suomi-Seuran väkeä ja keskustelemaan ulkomaille muuttoon liittyvistä asioista!

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen: http://www.fairmedia.se/fi/helsinki/, mistä saat tulostettavan pääsylipun.

 

Suomi-Seuran infopäivät vuonna 2016

Suomi-Seura ry järjestää kolme infopäivää ja yhden keskustelutilaisuuden vuonna 2016. Kaikki tilaisuudet järjestetään Suomi-Seuran toimistossa Helsingissä (Mariankatu 8, 3. kerros).

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 11.3. kello 10 – 14. 

Päivän ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuudessa on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa ja tutustua Suomi-Seuran kokoamiin muuttajan oppaisiin ja materiaaleihin. Tilaisuuden hinta on Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan

Paluumuuttaneiden keskustelutilaisuusjärjestetään perjantaina 15.4. kello 12 – 15.  Tilaisuus Suomi-Seuran paluumuuttajan infopäiviin osallistuneille ja muille asiasta kiinnostuneille kokoontua keskustelemaan ja jakamaan kokemuksiaan Suomeen muuttoon liittyvistä kysymyksistä. Osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti paluumuuttoon liittyvistä ongelmistaan Suomi-Seuran neuvojien kanssa. Tilaisuus on maksuton.

Paluumuuttajan infopäivä järjestetään perjantaina 12.8. kello 12 – 16.  

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna ulkomailta Suomeen palaaville ja paluumuuttoa suunnitteleville.  Päivän ohjelmassa on tietoiskuja paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä kuten maahanmuutto, terveydenhuolto, eläkkeet, verotus, työnhaku ja lasten koulunkäynti. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille maksuton, muille 30 euroa.

Eläkepäiviksi ulkomaille -infopäivä järjestetään perjantaina 23.9. klo 10 – 14.   

Infopäivänä Suomi-Seuran neuvontapalvelu on avoinna eläkepäiviksi ulkomaille muuttajille ja muuttoa suunnitteleville. Ohjelmassa on tietoiskuja joko pysyvään tai sesonkiluontoiseen ulkomailla asumiseen liittyvistä asioista. Tilaisuuden hinta: Suomi-Seuran jäsenille 50 euroa, muille 70 euroa, hinta sisältää aamupalan, tietoiskut ja Eläkepäiviksi ulkomaille -oppaan.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset: Suomi-Seuran neuvontapalvelu: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., p. +358 – (0)9 – 684 1210

 

Suomi-Seuran neuvontapalvelu palvelee

Suomi-Seuran neuvontapalvelu opastaa ulkomaille muuttavia, siellä asuvia ja Suomeen palaavia.

Jos tarvitset henkilökohtaista neuvontaa liittyen sosiaaliturvaan, sairausvakuutuksiin, verotukseen ja eläkkeisiin tai muuttojärjestelyihin, tullisäännöksiin, lemmikkieläinten tuontiin yms. kysymyksiin, ota yhteyttä neuvontapalveluumme puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeitse.

Olet tervetullut myös toimistoomme, jossa voit samalla tutustua erilaisiin muuttajan oppaisiin ja infomateriaaleihin. Olemme avoinna arkisin kello 9 – 16.

Suomi-Seura ry, Mariankatu 8. (3. kerros), 00170 Helsinki, p. +358-(0)9-684 1210, info@suomi- seura.fi, www.suomi-seura.fi

 

Senioriseminaarin muistio ja taustakyselyn yhteenveto

Ulkosuomalaisparlamentin istunnon yhteydessä toukokuussa 2015 järjestettiin
senioriseminaari teemalla Vanhuus ja kaksi kotimaata

Senioriseminaaria varten Suomi-Seuran seniorineuvonta toteutti +55-vuotiaille ulkosuomalaisille kohdennetun kyselyn, jonka avulla selvitettiin, missä maassa ikääntyvät ulkosuomalaiset suunnittelevat viettävänsä eläkepäivänsä.  Kyselyn kohderyhmältä kysyttiin, mitkä tekijät vaikuttavat hyvään vanhuuteen ja onko heidän suhteensa Suomeen ja asuinmaahansa muuttunut ikääntymisen myötä.

Seminaarin muisto ja taustakyselyn yhteenveto löytyvät Suomi-Seuran seniorineuvonnan sivuilta  http://www.suomi-seura.fi/fi/neuvonta/seniorineuvonta

 

Ulkosuomalaiset mukaan Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen

Suomi juhlii 100-vuotista itsenäisyyttään vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuoden pääteemaksi on valittu ”Yhdessä”. Myös Suomi-Seura ry on mukana juhlavuoden suunnittelussa.

Koko vuoden 2017 mittaisesta juhlavuodesta toivotaan muodostuvan kaikkien suomalaisten ja Suomen ystävien kohtaamispaikka. Juhlavuoden laaja ohjelmakokonaisuus ja projektit rakennetaan avoimesti yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tavoitteena on rakentaa koko Suomen kattava ohjelmakokonaisuus, johon mahdollisimman moni suomalainen voi liittyä.

Suomi 100 -hankkeen valmistelusta vastaavat juhlavuoden hallitus ja valtioneuvoston kanslia.

Juhlavuonna halutaan huomioida tietysti myös ulkosuomalaiset, joita kutsutaan mukaan vuoden ohjelman laatimiseen. Ulkosuomalaisparlamentin toukokuussa pidetyn istunnon yhteydessä järjestettiin jo tilaisuus, missä osallistujat saivat tietoa juhlavuoden suunnitelmista Suomessa ja saattoivat kertoa oman alueensa suunnitelmista juhlavuonna.

Ulkosuomalaisia yhteisöjä kannustetaan järjestämään juhlavuoden tilaisuuksia maissaan joko yhdessä muiden yhteisöjen kanssa tai yksikseen. Yhteisöjä kehotetaan välittämään tietoa juhlavuoden suunnitelmistaan sekä lähettämään toiveitaan juhlavuoden toimikunnalle valtioneuvoston kansliaan.

Pyydämme, että ilmoitatte juhlavuoden suunnitelmistanne myös meille Suomi-Seuraan, sillä keräämme eri puolilla maailmaa järjestettävistä tapahtumista tiedot kalenteriimme.

Juhlavuoden kokonaisuuden rakentamisesta vastaa hankkeen sihteeristö valtioneuvoston kansliassa. Sihteeristön työtä ohjaa juhlavuoden hankkeen hallitus. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja 11 jäsentä yhteiskunnan eri aloilta. Juhlavuoden yleiset linjat hyväksyy laaja ja eri tahoja kattavasti edustava valtuuskunta. Valtuuskunnassa on edustettuna yli 60 suomalaisen yhteiskunnan keskeistä organisaatiota. Puheenjohtajana toimii pääministeri ja varapuheenjohtajana valtiovarainministeri.

Juhlavuoden kotisivu: http://suomi100finland.fi/etusivu

Suomi 100 -suurlähettiläs

Ulkoasiainneuvos Pekka Huhtaniemi on aloittanut 1.9.2015 ulkoasianministeriön viestintäosastolla Suomen itsenäisyyden juhlavuoden koordinaattorina. Hänen tehtävänään on toimia yhteyshenkilönä ministeriön ja Suomi 100 -sihteeristön välillä. Huhtaniemi on aiemmin toiminut muun muassa Suomen Ison-Britannian-suurlähettiläänä.

 

Suomen kieltä voi harjoittaa Ylen Uutisten avulla

Suomen kielen harjoitusta kaipaavien on hyvä tietää, että Yle Uutisilla on hienoja palveluja suomen opiskelijoille.

Suomea melko hyvin taitaville Yle Uutisluokan uusi Triplet-palvelu tarjoaa mielenkiintoisia tehtäviä. Triplet-palvelu sopii hyvin työvälineeksi yläkouluikäisten ja sitä vanhempien opettajille.

Lisää tietoa Uutisluokan Tripletistä löytyy oheisesta artikkelista:

http://yle.fi/uutiset/uusi_sovellus_muuttaa_ylen_tv-uutiset_opetusmateriaaliksi/8266666

Keskitason suomen opiskelijoille sopivat Yle Uutiset selkosuomeksi:

http://yle.fi/uutiset/selkouutiset/

Suomea heikosti osaaville sopivat Tosi helpot selkouutiset:

http://yle.fi/uutiset/selkouutiset/tosi_helppo/

 

Jäsenmaksut voi maksaa kotisivullamme

Suomi-Seura ry:n henkilökohtaiseksi jäseneksi liittyminen, jäsenyyden uusiminen, lahjajäsenyyden ostaminen ja järjestöjäsenmaksun maksaminen pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) onnistuu Internet-sivuillamme www.suomi-seura.fi. Jäsenasiat-sivulla olevasta linkistä ”Liittyminen” pääsee kyseiselle sivulle.

Jos olet jo jäsen, mainitse ”lisätietoja”-kohdassa jäsennumerosi.

Muistathan, että Suomi-Seura ry:n jäsenenä olevien yhdistysten ja järjestöjen jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäseniä. Jäsenetumme saadakseen henkilön on oltava henkilökohtaisesti jäsenemme.

Niin henkilökohtaisella kuin järjestön jäsenmaksulla tuet Suomi-Seura ry:n sekä ulkosuomalaisparlamentin työtä ulkosuomalaisten puolesta. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Jäsenmaksullasi saat Suomen Silta -lehden, alennuksia palveluistamme ja erilaisista välittämistämme tuotteista.

Liity nyt Suomi-Seura ry:n jäseneksi ja saa tämän vuoden kaksi viimeistä Suomen Siltaa kaupanpäällisiksi!

Henkilöjäsenen jäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

 

Ilmoita paluusta Suomeen Kelaan

Suomeen paluusta on aina ilmoitettava Kelaan.

Jos olet kuulunut Suomen sosiaaliturvaan ulkomailla oleskelusi aikana Ilmoita paluusta Suomeen verkossa. Asiointipalveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelu toimii suomeksi ja ruotsiksi. Vaihtoehtoisesti soita maahan- ja maastamuuton palvelunumeroon 020 634 0200.

Jos et ole kuulunut Suomen sosiaaliturvaan ulkomailla oleskelusi aikana, hae oikeutta Suomen sosiaaliturvaan verkossa.

Lisätietoja: http://www.kela.fi/muutto-suomeen_ilmoita-paluusta-suomeen

Senioripaluumuuttajan opas on päivitetty

Suomi-Seuran seniorineuvontapalvelusta on saatavana päivitetty Senioripaluumuuttajan opas 2015.

Tulostettu Senioripaluumuuttajan opas lähetetään veloituksetta kaikkialle maailmaan, ja voit pyytää oman kappaleesi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla puhelinnumeroomme +358 (0)9 684 1210. Voit pyytää oppaan myös postitse: Suomi-Seura ry, Mariankatu 8, 00170 Helsinki.

Senioripaluumuuttajan opas on myös luettavissa Suomi-Seuran kotisivuilla osoitteessa www.suomi-seura.fi > neuvonta > seniorineuvonta. Opas löytyy myös linkitettynä monien yhteistyötahojen verkkosivuilta sekä www.suomi.fi-portaalista.

Senioripaluumuuttajan opasta päivitetään jatkuvasti lainsäädännössä tai muissa käytännöissä tapahtuvien muutosten mukaan. Yleensä päivityksiä on kerran tai pari vuodessa.

Oppaaseen on koottu kattavasti tietoa paluumuuttoa suunnitteleville ulkosuomalaiseläkeläisille. Oppaassa käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: Suomen eläkkeiden hakeminen, eläkkeiden maksattaminen Suomeen, rekisteröityminen Suomessa asuvaksi, sairausvakuutus ja terveydenhuolto, verotus, eläkeläisten tuet ja etuudet, muuttotavaroiden tuonti Suomeen sekä asunnon hakeminen Suomesta. Jokaisen aiheen yhteydessä on myös tiedot, mistä saa lisätietoa joko sähköisesti tai puhelimitse. Oppaan loppuun on koottu seniori-ikäisen paluumuuttajan muistilista kaikista niistä asioista, jotka on hyvä hoitaa ennen muuttoa nykyisestä asuinmaasta sekä niistä asioista, jotka on hoidettava Suomeen muutettua.

 

Eläkepäiviksi ulkomaille -opas on päivitetty

Suomi-Seuran julkaisema opas Eläkepäiviksi ulkomaille -opas on päivitetty. Jäsenille on oppaan mukana saatavana myös liitteet Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan muuttajille.

Oppaan voi tilata osoitteesta www.suomi-seura.fi -> Tuotteet -> Muuttajan oppaat

 

Matkat maailmalle Suomi-Seuran Matkatoimistosta.

Syksyn aherrukset ovat alkaneet, ja vaikka aurinko juuri nyt lämmittää, niin talvi tulee joka vuosi!

Suomi-Seuran Matkatoimisto räätälöi matkoja ympäri maailman.

Syksyllä monet Euroopan kaupungit kutsuvat, ja jouluna Australiassa ja Uudessa-Seelannissa on kesä parhaimmillaan. Talvella voi kylmää lähteä pakoon vaikka Kaakkois-Aasiaan. Tarjolla on esimerkiksi tasokas ”Viiden tähden Vietnam” -paketti. Tarjolla on myös matkoja

Väli-Amerikan luonnonkauniiseen Costa Ricaan tai edulliseen Dominikaaniseen tasavaltaan.

Yhdysvalloissa kestosuosikkeja ovat New York, Florida ja Havaiji. Muista myös Pohjois-Amerikan hiihtokohteet, muun muassa Aspen-Snowmass ja Whistler-Blackcomb

Tutustu tarjontaan: www.suomiseuranmatkat.fi

Suomi-Seuran Matkatoimisto palvelee osoitteessa Aurorankatu 11 A 1, 00100 Helsinki, heti Eduskuntatalon takana.

Tule käymään tai ota yhteyttä: puhelin: 09-74228800 ja sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

24/7 Mielenrauhaa odottamattomiin tilanteisiin

Läheisellesi turvapuhelin veloituksetta!                                                                    

Kotona asumisen käydessä epävarmemmaksi ja yllättävien tilanteiden lisääntyessä, tarjoaa turvapuhelin yhdistettynä henkilökohtaisen Senioriassistentin säännöllisiin kotikäynteihin mielenrauhaa ja turvaa kotona asuvalle ikäihmiselle ja hänen läheisilleen.

Turvapuhelimen ansiosta apu on saatavilla napinpainalluksella 24/7 vuoden kaikkina päivinä, juuri silloin kun ikääntyvä läheisesi sitä eniten tarvitsee.

Henkilökohtaisen Senioriassistentin toimesta läheisesi mieli pysyy positiivisena ja henkilökohtainen hyvinvointi hoivasta hoitoon on taattu joka päivä.

Lisätiedot tarjouksesta ja palveluista saat soittamalla asiakaspalveluumme numeroon +358 (0) 10 524 0300 arkisin 8:30 – 17:30.

Siirry syysostoksille osoitteeseen http://sisaltoaelamaan.fi/turvatarjous/

Sisältöä elämään!® hoiva- ja hyvinvointipalvelut tarjoaa senioreille, ikääntyville ja muille apua tarvitseville hoiva- ja hyvinvointipalveluja, jotka mahdollistavat aktiivisen ja hyvän seniorivuosien elämän omassa kodissa, omilla ehdoilla. Lue lisää palvelustamme osoitteessa http://sisaltoaelamaan.fi/

Seuraa meitä Facebookissa: fb.com/Sisaltoaelamaan.fi

Seuraa meitä Twitterissä: @SisElm2013

Puheluiden hinnat 010-alkuisiin numeroihin: Kiinteän verkon liittymästä 8,35 snt / puh + 6,00 snt / min ja matkaviestinverkon liittymästä 8,35 snt / puh + 17,17 snt / min. Hinnat sisältävät alv 24 %.  Ulkomailta soitettaessa hinta on sama kuin puhelun hinta Suomeen.

 

Finnair lentää talvella reittilentoja suosittuihin lomakohteisiin

Finnair aloittaa reittilennot talvikaudella 2015 - 2016 suosittuihin lomakohteisiin, jonne se on aiemmin lentänyt vain lomalentoja. Uusia talvikohteita ovat Vietnamin Ho Chi Minh City, Israelin Eilat, Kanariansaarten Lanzarote ja Fuerteventura.

Ho Chi Minh Cityyn lennetään kerran viikossa 10.12.2015 - 24.3.2016.

Eilatiin lennetään kerran viikossa 28.10.2015 - 23.3.2016.

Lanzarotelle lennetään kerran viikossa lauantaisin 31.10.2015 - 26.3.2016.

Fuerteventuralle Finnair lentää kerran viikossa lauantaisin 25.10.2015 - 20.3.2016.

www.finnair.fi

 

Uusia suoria reittejä Oulusta Gazipasaan ja Haniaan ensi kesänä

Finnair avaa Oulusta uusia reittejä kesäkaudelle 2016. Uusia kohteita ovat Kreikan Hania ja Turkin Gazipasa, lähellä Alanyan kaupunkia. Molempiin kohteisiin lennetään viikoittain suorilla lennoilla.

Gazipasan lentokenttä sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Alanyasta, kun Alanyan lentokenttä sijaitsee 130 kilometrin päästä kaupungista. Valitsemalla lennon Gazipasaan voi siis lyhentää matkustusaikaa Alanyaan merkittävästi.

Lentoaika Oulusta Kreetan Haniaan on noin neljä ja puoli tuntia. Hanian-lennot aloitetaan 20. kesäkuuta ja ne päättyvät 8. elokuuta. Gazipasaan voi lentää Finnairilla 21.kesäkuuta – 6. elokuuta.

Molemmat reitit operoidaan Finnairin Airbus A320-koneella.

https://www.finavia.fi/fi/lentoyhteydet/

 

Jäsenetu Suomi-Seuran jäsenille Hotelli Kalevasta Kuhmossa

Kuhmossa sijaitseva Hotelli Kalevala myöntää Suomi-Seuran jäsenille jäsenedun vuonna 2016.

Jäsenetu 2016: yhden hengen huone 75 euroa ja kahden hengen huone 95 euroa/vuorokausi. Edun saa mainitsemalla Suomi-Seuran jäsenyydestä varausta tehtäessä ja esittämällä jäsenkortin majoittumisen yhteydessä.

Etu on voimassa koko vuoden 2016 hotellin varaustilanteen mukaan, pois lukien suuret tapahtumat/tilaisuudet ja joulun, uudenvuoden (22.12. - 3.1.) sekä Kuhmon Kamarimusiikin (10. - 24.7.) ajat. Jäsenetu koskee yksin, kaksin tai pienellä porukalla majoittuvia. Lemmikit sallitaan (+15 euroa/oleskelu).

Ryhmille räätälöidyt tarjoukset, kokoukset, koulutukset, juhlatilaisuudet ja tiimipäivät.

Hotelli Kalevala

Väinämöinen 9

FIN-88900 KUHMO

tel. +358 8 655 4100

fax. +358 8 655 4200

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.hotellikalevala.fi

www.facebook.com/HotelliKal

Suomi-Seuran jäsenyydellä tuet ulkosuomalaisten edunajotyötä

Vuonna 1926 perustettu Suomi-Seura ry on alusta alkaen toiminut ulkosuomalaisten ja Suomen välisenä siteenä.  Suomi-Seura ja sen aloitteesta perustettu ulkosuomalaisparlamentti ovat ainoa ulkosuomalaisia edustava ja heidän etujaan ja asioitaan Suomessa ajava taho.  

Suomi-Seura neuvoo ulkomaille muuttajia, maailmalla asuvia ja Suomeen palaajia kaikissa näihin tilanteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Suomi-Seuran jäsenenä tuette niin seuraa kuin ulkosuomalaisparlamenttia, jotta pystymme jatkossakin toimimaan edustajananne Suomessa.

Suomi-Seura ry:n henkilöjäsenmaksu vuonna 2016 on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu on 17 euroa.

Järjestöjäsenmaksut vuonna 2016 ovat: 115 euroa / alle 100 jäsenen järjestöt, 195 euroa /101 - 499 jäsenen järjestöt, 380 euroa / 500 - 999 jäsenen järjestöt ja 550 euroa / yli 1000 jäsenen järjestöt.

Henkilöjäsenenä saatte:

- Suomen Silta -lehden (6 numeroa, joista kaksi ilmestyy sähköisenä näköislehtenä seuran kotisivuilla)

- henkilökohtaista neuvontaa puhelimitse ja sähköpostilla 

- tietoa ulkosuomalaistoiminnasta maailmalla, kuten Suomi-kouluista ja ulkosuomalaisjärjestöistä

- alennuksia Suomi-Seuran koulutustilaisuuksista ja kursseista

- alennuksia Suomi-Seuran maaoppaista ja maksuttoman Muuttajan muistion

- yhteistyöjuristimme maksuttoman alustavan lakimieskonsultaation ja  varsinaisista toimeksiantopalkkioista alennusta 20 % (esim. testamentti, avioehto)

- alennuksia Suomessa kustannetuista kirjoista ja muista tuotteista

Kotisivuiltamme löydätte lisää jäsenetuja, joita tarjoavat Suomi-Seuran yhteistyökumppanit.

Suomi-Seuran ulkosuomalaisjärjestöille myöntämiä jäsenetuja ovat mm.
- vuosittain jaettavat kirja-ja tallennelahjoitukset (20 kpl) 
- Suomi-Seuran ansiomerkit
- Suomen liput
- alustava maksuton juristikonsultaatio
- neuvonta
- avustaminen järjestöjen pulmatilanteissa
- Suomi-Seuran jäsenlehti Suomen Silta 6 kertaa vuodessa
- järjestökirje Sutinat kerran kuussa
Voitte liittyä jäseneksemme ja maksaa jäsenmaksunne pankki- tai luottokortilla (Visa, Eurocard, MasterCard) internetissäkotisivuillamme www.suomi-seura.fi => Jäsenasiat=> Liittyminen

Jäsenmaksunne voitte maksaa paikallisella valuutalla Suomi-Seuran paikalliselle edustajalle / pankkitilillemme. Yhteystiedot ja jäsenmaksujen määrät löydätte kotisivuiltamme. Jos maksatte jäsenmaksunne suoraan pankkitilillemme, muistakaa kertoa osoitteenne paikalliselle edustajallemme tai Suomi-Seuran Helsingin-toimistoon.

Suomi-Seura ry on sitoutumaton järjestö, jolla on sekä henkilö- että järjestöjäseniä kautta maailman.

 

Suomi-Seuran jäsenmaksut voi maksaa myös jäsensihteereille

Muistattehan, että Suomi-Seuran jäsenmaksun voi maksaa joissain maissa myös jäsensihteereillemme ja edustajillemme. Heidän tietonsa löytyvät nettisivuiltamme www.suomi-seura.fi (jäsenasiat) ja Suomen Sillan numerosta 6/2014.

Voitte ottaa jäsenmaksua koskevissa kysymyksissä myös yhteyttä Suomi-Seuraan Päivi Kukkakorpeen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Anokaa Suomi-Seuran ansiomerkit hyvissä ajoin

Suomi-Seura ry myöntää vuosittain ansiomerkkejä ulkosuomalaisyhdistysten ja -järjestöjen ansioituneille jäsenille kyseisten yhdistysten ja järjestöjen anomuksesta. Ansiomerkit ovat arvoiltaan pronssinen, hopeinen ja kultainen ansiomerkki, joiden myöntämiseen on erilaiset vaatimukset.

Ansiomerkkejä anotaan Suomi-Seuran toimistosta saatavalla lomakkeella. Ansiomerkit myöntää Suomi-Seuran johtokunta/työvaliokunta.

Koska johtokunnan/työvaliokunnan kokouksia on suhteellisen harvoin – ja kesä-elokuussa ei ollenkaan - kannattaa anomuslomake pyytää ja palauttaa Suomi-Seuraan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta se ehditään käsitellä kokouksessa ajoissa. Ansiomerkkeihin kuuluvan kunniakirjan tekstaus sekä ansiomerkin ja kunniakirjan postitus maailmalle vievät myös aikaa.

Lisätietoja Suomi-Seuran toimistosta: p. +358-9-6841210, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jäsenten sähköpostiosoitteet ja syntymävuodet kootaan Suomi-Seuraan

Pyydämme teitä ystävällisesti ilmoittamaan Suomi-Seura ry:n jäseninä henkilökohtaisesti oleville jäsenillenne, että toivomme heidän toimittavan sähköpostiosoitteensa Suomi-Seuraan ja pitävän niin sähköposti- kuin postiosoitteensa ajan tasalla rekisterissämme.

Pyydämme jäseniä ilmoittamaan meille myös syntymävuotensa, mikäli he eivät ole sitä tehneet aiemmin. Kokoamme jäsentemme sähköpostiosoitteet rekisteriimme, jotta voimme jatkossa tiedottaa entistä tehokkaammin ja nopeammin ajankohtaisista Suomi-Seuraa koskevista asioista ja uutisista, esimerkiksi Suomen Sillan nettilehden ilmestymisestä ja koulutustapahtumista.

Henkilön on oltava henkilökohtaisesti Suomi-Seura ry:n jäsen saadakseen jäsenetumme. Jäsenyys jäsenenämme olevassa ulkosuomalaisyhdistyksessä tai -järjestössä ei riitä henkilökohtaiseen Suomi-Seuran jäsenyyteen.

Sähköpostiosoitteet sekä lähettäjän nimi, osoite ja maa sekä jäsennumero lähetetään osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Suomi-Seura ry:n jäsenenä tuet työtä ulkosuomalaisten puolesta

Taloustilanteen kiristyminen aiheuttaa monenlaisia säästötoimia myös Suomessa, ja säästöt ulottuvat myös kolmanteen sektoriin, eli järjestöihin, joilla on yleensä niukat resurssit muutenkin. Tämä koskee myös Suomi-Seura ry:tä, joka on ainut ulkosuomalaisia edustava ja heidän asioitaan hoitava taho Suomessa. Ulkosuomalaisten etu-, asiantuntija- ja palvelujärjestö Suomi-Seura ry  
on vuodesta 1927 lähtien toiminut ulkosuomalaisten siteenä Suomeen ja Suomen siteenä ulkosuomalaisiin.

Seuran neuvontapalvelu neuvoo mm. Suomesta muutossa ja paluussa Suomeen, sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä järjestää koulutustilaisuuksia ja laatii maastamuuttoon ja paluumuuttoon liittyviä oppaita. Seura jakaa apurahoja ulkosuomalaisten yhdistyksille ja tiedotusvälineille. Seura järjestää vuosittaisen suomen kielen kurssin ulkosuomalaisille ja heidän jälkeläisilleen.

Ulkosuomalaisparlamentti perustettiin vuonna 1997 Suomi-Seuran aloitteesta, ja seura toimii USP:n sihteeristönä. Suomi-Seura ja ulkosuomalaisparlamentti ajavat ulkosuomalaisten asioita Suomessa konkreettisesti tapaamalla jatkuvasti muun muassa ministereitä, kansanedustajia ja virkamiehiä. Ulkosuomalaisparlamentin tähänastisista saavutuksista merkittävimpiä ovat muiden muassa kaksoiskansalaisuus, ulkomaille maksettavien eläkkeiden verotuksen korjaus, suomenkielisen harjoittelijaohjelman saaminen ulkosuomalaisten hoivakoteihin ja Suomi-koulujen tuen korottaminen.

Muistutamme, että ulkosuomalaisparlamentilla ei ole omaa rahoitusta, eli seura rahoittaa myös sen toiminnan.

Lisäksi seura julkaisee jäsenlehteä ja seuran kautta voi tilata suomalaisia tuotteita. Seuran jäsenet saavat kattavaa neuvontaa, alennuksia seuran koulutuksista, monista tuotteista (mm. monien  
kustantajien kirjoista) ja palveluista sekä jäsenlehden.

Jos Suomi-Seuraa ei olisi, ei olisi siis mm. näitäkään asioita:
- ulkosuomalaisparlamenttia
- ulkosuomalaisten jatkuvaa ja aktiivista edunvalvontaa Suomessa
- suoraa yhteyttä Suomen valtiovaltaan ja viranomaisiin
- asiantuntevaa henkilökohtaista neuvontaa Suomesta muuttajille ja Suomeen palaajille
- apurahoja ulkosuomalaisjärjestöille ja -medialle ja tukea Suomi-kouluille
- kielikurssia ulkosuomalaisille
- kirjalahjoituksia ulkosuomalaisjärjestöille
- ulkosuomalaisille suunnattua tiedotusta heitä koskevista asioista
- Suomen Silta -lehteä
Suomi-Seura ry tarvitsee toimintansa jatkumisen tueksi jäsenistöä, niin entisten jäsenten pysymistä jäseninä kuin runsaasti uusia jäseniä. Tukekaa ulkosuomalaisten ainoan edunvalvojan työtä liittymällä jäseneksi niin järjestönä kuin yksityishenkilöinä, kertokaa Suomi-Seurasta tilaisuuksissanne ja kehottakaa sukulaisianne ja ystäviänne liittymään jäseneksi. Kukaan muu ei aja ulkosuomalaisten asioita Suomessa. Maailmalla toimivien Suomi-seurojen jäsenet eivät ole Suomi-Seura ry:n jäseniä henkilökohtaisesti, vaikka seura olisikin Suomi-Seura ry:n jäsenjärjestö.  Suomi-Seura ry:n jäsenedut saadakseen on siis oltava henkilökohtaisesti jäsenemme. Henkilöjäsenen jäsenmaksu on 35 euroa ja samassa taloudessa asuvan perheenjäsenen jäsenmaksu 17 euroa.
Ota yhteyttä: www.suomi-seura.fi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh./tel. +358-9-6841210, fax +358-9-68412140

 

Sutinat on myös Internetissä

Sutinat-tiedotteemme on luettavissa Suomi-Seura ry:n Internet-sivulla www.suomi-seura.fi kohdassa ”Ajankohtaista”. Jos esimerkiksi kadotat sähköpostissa saamasi Sutinat, voit käydä lukemassa sen ja aiempiakin Sutinoita kotisivultamme.

 

Suomi-Seuran jäsenille alennuksia Suomen Hostellijärjestöltä

Suomi-Seura ry:n jäsenet saavat Suomessa Hostelling Internationaliin kuuluvan Suomen Hostellijärjestön hostelleista 10 % alennuksen majoituksesta. HI-hostelleja on kautta Suomen noin 50 kappaletta.

Ulkomailla kansainvälisellä hostellikortilla saa 10 % alennuksen majoituttuessa Hostelling International -verkoston hostelleihin. Kansainvälisen hostellikortin hinnasta Suomi-Seuran jäsenet saavat viiden euron alennuksen.

Lisätietoja jäseneduista: www.hostellit.fi/info/jasenjarjestot/jasenedut.
Tutustu myös SRM:n Hostelliviestiin: http://hostelliviesti.fi/tag/srm/
http://www.hihostels.fi/hostellikortti/edut-suomessa.aspx

facebook.com/hostellit.fi    
foursquare.com/hifinland 
twitter.com/HIFinland  

 

Kotisi maailmalla -blogi

Suomi-Seura ry:llä on oma blogi, nimeltään Kotisi maailmalla. Niin ulkosuomalaiskentältä kuin Suomen kamaraltakin riittää kerrottavaa, joten tule mukaan seuraamaan asioita, tarinoita sekä tunnelmia meiltä ja muualta. Kommenttien ja terveisten jättäminen on sallittua ja varsin suotavaa!
Blogi on osoitteessa: http://suomiseurary.wordpress.com/

Blogiin on linkki myös Suomi-Seuran kotisivulta www.suomi-seura.fi (Blogi).

 

Anna Suomi-Seuran jäsenyys lahjaksi

Suomi-Seura ry:n jäsenyys on hyvä lahja: jäsenlehden Suomen Sillan lisäksi jäsenet saavat alennuksia koulutuksistamme, oppaistamme, Tuotevälityksen tuotteista ja lukuisista liikkeistä Suomessa. Jäsenmaksulla tuet työtämme ulkosuomalaisten etujen edistäjänä.
Mikään muu taho ei tee tätä työtä eli toimi ulkosuomalaisten edustajana Suomessa.

 

Suomi-Seura ja USP ovat Facebookissa

Suomi-Seura ry ja ulkosuomalaisparlamentti tiedottavat myös Facebookissa. Tervetuloa faneiksemme ja saamaan tiedotteitamme myös sitä kautta!

 

Hyvässä seurassa jo 88 vuotta: Suomi-Seura ry vuodesta 1927

Suomi-Seura ry on ulkosuomalaisten etu-, neuvonta- ja asiantuntijajärjestö, joka tarjoaa ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja Suomeen palaaville neuvontaa mm. sosiaaliturva-, verotus- ja eläkeasioissa sekä paluumuuttoon liittyvissä kysymyksissä, koordinoi yli 20 maassa toimivaa tukihenkilöverkostoa ja toimii vuonna 1997 perustetun ulkosuomalaisparlamentin sihteeristönä. Kesäisin seura järjestää Helsingissä suomen kielen ja suomalaisen kulttuurin kurssin ulkosuomalaisille, heidän jälkeläisilleen ja puolisoilleen sekä muille Suomesta ja suomen kielestä kiinnostuneille. Seura julkaisee kuudesti vuodessa ilmestyvää Suomen Silta -lehteä.
Lisätietoja: www.suomi-seura.fi

 

Seuraava järjestötiedote ilmestyy marraskuun alussa.

Mikäli haluat liittää postituslistalle uuden yhdistyksen tai yhteisön tai erota listalta, lähetä viesti osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.